ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vânzările auto au scăzut cu 4,1% anul trecut în Europa; România a raportat un avans de aproape 7%

19 Ianuarie 2023   |   Agerpres

Pe piaţa auto din România au fost înmatriculate 129.328 autoturisme anul trecut, faţă de 121.208 unităţi în 2021.

 
 
Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au înregistrat un declin de 4,1% în 2022, în timp ce România a raportat un avans de 6,7% anul trecut, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmit DPA şi Reuters.

Datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Un număr de 11,28 milioane de vehicule au fost înmatriculate anul trecut în Europa, comparativ cu 11,77 milioane în 2021. În rândul celor cinci mari pieţe europene, doar Germania a raportat anul trecut o creştere a vânzărilor (1,1%), în timp ce Italia (minus 9,7%), Franţa (minus 7,8%), Spania (minus 5,4%) şi Marea Britanie (minus 2%) au înregistrat scăderi.


Pe piaţa auto din România au fost înmatriculate 129.328 autoturisme anul trecut, faţă de 121.208 unităţi în 2021.

Declinul din 2022 vine pe fondul deficitului global de semiconductori şi al perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, precizează ACEA.

În decembrie, piaţa auto din România a înregistrat o creştere cu 4,9%, fiind înmatriculate 12.437 autoturisme, faţă de 11.858 vehicule în perioada similară din 2021.

Un număr de 1,09 milioane vehicule au fost înmatriculate luna trecută în Europa, comparativ cu 950.052 în decembrie 2021. A fost a cincea lună de creştere a vânzărilor de automobile.

Cele cinci mari pieţe europene au avut evoluţii mixte în decembrie, de la creşteri în Germania (38,1%), Italia (21%), Marea Britanie (8,3%) la o scădere de 14,1% în Spania, în timp ce piaţa auto din Franţa a rămas stabilă (minus 0,1%).

În sectorul auto din UE sunt 13 milioane de angajaţi (direct şi indirect), reprezentând 11,5% din toate locurile de muncă din sectorul industrial din blocul comunitar. De asemenea, aproape 8% din PIB-ul UE este generat de industria auto.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4606 / 17074
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ionuț Alexandru Anghel, Group legal counsel - Ericsson, juristul trecut prin firme de top în avocatura de business și format în unele dintre cele mai sofisticate și cu miză proiecte: “Profesionistul Dreptului are, aidoma unui dascăl, o vocație socială: el trebuie să lumineze acolo unde este întuneric, să apropie acolo unde există divergență, să creeze reguli și să asigure respectarea lor, eliminând arbitrariul din societate”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...