ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România

02 Iulie 2024   |   BizLawyer

Claudia Nagy (Corporate M&A) si Ramona Dulamea (Energie), sub supravegherea lui Horea Popescu (Corporate M&A) și al Variniei Radu (Energie), au coordonat echipa CMS care a asistat Entek, formată din: Eduard Roventa (Corporate M&A), Raluca Diaconeasa (Energie) și Alexandru Trandafir (Real Estate).

 
 
Firma internațională de avocatură CMS a asistat Entek Elektrik Üretim A.Ş. (Entek), o societate activă în sectorul energetic, parte din grupul Koç, la achiziția a două societăţi românești care dețin drepturile, dintre care unele în curs de obţinere, pentru dezvoltarea unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc, de la societatea britanică Econergy International Ltd.

Entek se concentrează pe investiții în tehnologii de nouă generație din domeniul energiei, precum și în surse de energie regenerabilă și este deţinută în proporție de 99,23% de societatea energetică Tupras Turkiye Petrol Rafinerileri din Turcia. Tupras este cel mai mare grup industrial din Turcia și al 7-lea mare deținător de rafinării din Europa care produce diferite tipuri de combustibili.


CMS a asistat Entek cu privire la procesul de due diligence, structurarea tranzacției, redactarea și negocierea documentelor de achiziţie, precum și semnarea tranzacției. CMS va continua să sprijine Entek în ceea ce privește aspectele ulterioare semnării, precum și la finalizarea tranzacției.  

Tranzacția va fi finalizată după obținerea aprobărilor necesare din partea autorităților competente de reglementare și obţinerea autorizațiilor pentru construirea proiectului.

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România și Head of CEE Corporate M&A: “Suntem încântați că am asistat Entek în această tranzacție, care se aliniază pe deplin cu misiunea sa de a investi în resurse de energie regenerabilă în întreaga Europă. România are un sector al energiei solare în creștere, iar acest proiect va contribui la îndeplinirea angajamentului față de obiectivul UE de neutralitate climatică până în 2050.”

Varinia Radu, Partner al CMS România, Head of Energy and Climate Change Romania și Deputy Head of EPC, CEE: “Entek este clientul nostru cu care colaborăm de o perioadă lungă de timp și suntem recunoscători pentru oportunitatea de a juca un rol cheie în intrarea în piața locală a companiei și de a lucra pe multiple arii de drept pentru a contribui la realizarea cu succes a unei tranzacții atât de importante pentru client și pentru piața locală. Suntem încântați să continuăm colaborarea cu Entek pentru următoarea fază a proiectului.”

Claudia Nagy, Corporate M&A Counsel al CMS România, adaugă: “Mă bucur că am putut sprijini echipa Entek în această investiție, de altfel cea mai recentă dintr-o serie de tranzacții notabile în care echipa CMS a oferit consultanță, consolidând poziția noastră de lider în sectorul regenerabilelor și misiunea noastră de a promova sustenabilitatea.”

Ramona Dulamea, Energy Counsel al CMS România, adaugă: “Experiența noastră în domeniul energiei și abordarea colaborativă ne-au permis să lucrăm cu ușurință între practici și să susținem o nouă investiție în sectorul energiei regenerabile din România.”

Claudia Nagy (Corporate M&A) si Ramona Dulamea (Energie), sub supravegherea lui Horea Popescu (Corporate M&A) și al Variniei Radu (Energie), au coordonat echipa CMS care a asistat Entek, formată din: Eduard Roventa (Corporate M&A), Raluca Diaconeasa (Energie) și Alexandru Trandafir (Real Estate).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 38 / 8125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...