ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Liberty Steel vinde unele active din Marea Britanie pentru a-şi plăti creditorii

24 Mai 2021   |   Agerpres

În prezent, grupul lui Sanjeev Gupta, Gupta Family Group Alliance (GFG), caută cu disperare noi fonduri, în special pentru a evita închiderea uzinelor diviziei sale siderurgice Liberty Steel. În plus, recent, Oficiul antifraudă din Marea Britanie (SFO) a demarat o anchetă asupra grupului GFG Alliance, inclusiv asupra acordurilor sale de finanţare cu societatea Greensill Capital.

 
 
Grupul Liberty Steel, controlat de magnatul Sanjeev Gupta, a anunţat luni că va vinde mai multe active din Marea Britanie şi de asemenea că poartă discuţii cu banca elveţiană Credit Suisse în legătură cu un acord pentru divizia sa din Australia, după ce principalul său finanţator, fondul Greensill Capital, a dat faliment, transmite Reuters.
 
Vânzarea unor active înseamnă dezmembrarea unui vast imperiu controlat de omul de afaceri indo-britanic Sanjeev Gupta. În total, firmele lui Gupta regrupează aproximativ 35.000 de angajaţi la nivel mondial, reunind combinate siderurgice şi uzine de aluminiu în SUA, Marea Britanie, Franţa, România (fostul Sidex Galaţi) şi Australia.
 
Luni, Liberty Steel a informat că intenţionează să vândă trei uzine "secundare" din Marea Britanie în cadrul unui proces major de restructurare. "În cadrul acestei restructurări, Liberty va încerca să îşi vândă uzina de oţeluri speciale de la Stocksbridge. De asemenea, Liberty a demarat procesul formal de vânzare a Liberty Aluminium Technologies şi Liberty Pressing Solutions", a informat al treilea mare producător de oţel din Marea Britanie într-un comunicat de presă.
 
Acest anunţ vine la finalul unei întâlniri care a avut loc la Dubai în cursul weekend-ului, între Sanjeev Gupta şi reprezentanţii grupului bancar elveţian Credit Suisse. Această bancă a pierdut peste un miliard de lire sterline după ce fondul Greensill Capital a intrat în insolvenţă în luna martie. În urma discuţiilor cu Sanjeev Gupta, Credit Suisse a acceptat să îngheţe procedurile în justiţie împotriva imperiului condus de Sanjeev Gupta până la finalizarea vânzării uzinei de la Stocksbridge.
 
Sanjeev Gupta a fost considerat un salvator al industriei siderurgice din Marea Britanie după ce a preluat o serie de facilităţi de producţie cu probleme în zonele defavorizate. În prezent, imperiul său are 35.000 de angajaţi, dintre care 5.000 în Marea Britanie, şi realizează o cifră de afaceri anuală de 20 de miliarde de dolari.
 
În prezent, grupul lui Sanjeev Gupta, Gupta Family Group Alliance (GFG), caută cu disperare noi fonduri, în special pentru a evita închiderea uzinelor diviziei sale siderurgice Liberty Steel. În plus, recent, Oficiul antifraudă din Marea Britanie (SFO) a demarat o anchetă asupra grupului GFG Alliance, inclusiv asupra acordurilor sale de finanţare cu societatea Greensill Capital.
 
Orice modificare de proprietar la Liberty Steel, care are aproximativ 3.000 de angajaţi în Marea Britanie, va fi una sensibilă din punct de vedere politic. Guvernul de la Londra a anunţat că "urmăreşte cu atenţie evoluţiile din jurul Liberty Steel şi continuă discuţiile cu compania, cu sectorul siderurgic britanic şi cu sindicatele".
 
În luna iulie 2019, Liberty Steel, o companie cu sediul în Marea Britanie care este deţinută de GFG Alliance, a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oţelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la grupul ArcelorMittal. Activă pe plan global, Liberty Steel are o capacitate anuală de producţie de 13 milioane de tone în Europa, 72% din volumul total, şi are 17.000 de angajaţi pe continent. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3729 / 7942
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...