ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

PATRES va fi şi patronatul prosumatorilor

22 Aprilie 2021   |   Agerpres

Pentru persoanele fizice - actuali şi viitori prosumatori - PATRES nu va percepe o cotizaţie anuală.

 
 
Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România - PATRES va fi şi patronatul prosumatorilor, iar actualii şi viitorii prosumatori sunt invitaţi să-şi unească forţele într-o voce comună şi să adere la organizaţia care le va apăra interesele.
 
"PATRES este un susţinător activ şi vehement al prosumatorilor, iniţiind de-a lungul timpului o serie de demersuri pentru promovarea acestora. Începând cu 2018 s-au făcut paşi importanţi pentru sprijinirea prosumatorilor, şi anume: permiterea injecţiei în reţea, eliminarea autorizaţiei de construire, eliminarea impozitului pe venit şi obligaţia de a deveni PFA, simplificarea parţială a procedurilor de racordare, deschiderea programelor AFM Casa Verde si Electric-Up. Pentru a veni în continuare în sprijinul lor, organizaţia noastră patronală a decis să-şi extindă activitatea, oferind posibilitatea persoanelor fizice şi juridice care deţin unităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile, precum şi viitorilor prosumatori să adere la PATRES. Ne angajăm astfel să promovăm şi să apărăm interesele prosumatorilor în România", afirmă Viorel Lefter, preşedinte PATRES.
 
Actualii şi viitorii prosumatori sunt invitaţi să-şi unească forţele într-o voce comună aderând la PATRES. Adunarea Generală a organizaţiei patronale a aprobat modificarea statutului organizaţiei pentru a se permite extinderea activităţii. Prosumatorii, membri PATRES, vor face parte dintr-un grup distinct de cel al producătorilor de energie din surse regenerabile şi vor fi reprezentaţi în conducerea Organizaţiei de un vicepreşedinte desemnat de către aceştia.
 
Pentru persoanele fizice - actuali şi viitori prosumatori - PATRES nu va percepe o cotizaţie anuală.
 
"PATRES se angajează să continue demersurile pentru sprijinirea prosumatorilor pe toate planurile. Chiar dacă în ultimii ani s-au făcut paşi importanţi, constatăm cu dezamăgire că programul derulat de AFM a avut şi are în continuare sincope majore, Electric-Up are, de asemenea, carenţe în ceea ce priveşte susţinerea sectorului HORECA şi a consumatorilor mici, iar unii operatori de distribuţie încă pun obstacole şi întârzie nejustificat racordarea prosumatorilor. Ca acţiuni prioritare în sprijinul prosumatorilor, vom cere în continuare simplificarea şi accelerarea procedurilor de racordare, vom milita pentru extinderea şi simplificarea programelor AFM Casa Verde şi Electric - Up, aplicarea legii 101/2020 şi, nu în ultimul rând, revizuirea preţului reglementat pentru injecţia în reţea, preţ momentan complet neatractiv din punct de vedere economic", precizează Martin Moise, primvicepreşedinte PATRES.
 
Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România are în componenţă 109 de membri - producători de energie din surse regenerabile cu putere instalată totală de aproximativ 1.800 MW, ce reprezintă investiţii în sectorul energetic din România de circa 2,7 miliarde de euro. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3936 / 7982
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...