ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Raiffeisen renunţă la preluarea unei participaţii la firma de construcţii Strabag

08 Mai 2024   |   Agerpres

Renunţarea reprezintă un nou pas înapoi din partea celei mai mari bănci occidentale prezente în Rusia, care este intens criticată pentru legăturile sale cu Moscova.

 
 
Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) a abandonat oferta de a prelua de la un oligarh rus o participaţie în valoare de 1,5 miliarde de euro la grupul de construcţii Strabag, în urma presiunilor din partea SUA de a renunţa la tranzacţie, transmite Reuters.

Renunţarea reprezintă un nou pas înapoi din partea celei mai mari bănci occidentale prezente în Rusia, care este intens criticată pentru legăturile sale cu Moscova.

Anunţul vine după câteva săptămâni de presiuni asupra băncii privind planul de preluarea a unei participaţii la firma de construcţii Strabag. La finele anului trecut, Raiffeisen a anunţat că are de gând să cumpere o participaţie la grupul austriac Strabag de la o companie de construcţii controlată de oligarhul rus Oleg Deripaska. Raiffeisen susţine că această tranzacţie este o modalitate prin care să deblocheze o parte din miliardele de euro pe care în prezent le are blocate în Rusia şi, de asemenea, o posibilitate pentru reducerea legăturilor cu această ţară.


"În urma recentelor discuţii cu autorităţile relevante, RBI nu a putut obţine sprijinul necesar pentru a finaliza tranzacţia", a anunţat miercuri grupul bancar austriac.

În ultimele săptămâni, mai mulţi oficiali din cadrul Trezoreriei SUA şi-au exprimat îngrijorările cu privire la tranzacţia dintre Raiffeisen şi oligarhul rus, cu prilejul unor reuniuni cu reprezentanţii băncii şi autorităţile. De asemenea, Raiffeisen Bank International se aşteaptă să i se ceară de către Banca Centrală Europeană să îşi reducă mai rapid operaţiunile de creditare şi plăţi care implică Rusia.

Deja RBI face obiectul analizei Oficiului pentru Controlul Activelor Străine SUA (OFAC), au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Unii oficiali austrieci au avertizat în mod privat banca să nu încheie tranzacţia, deoarece ar fi considerată o încălcare a sancţiunilor, susţin sursele.

Strabag este una din cele mai mari firme de construcţii din Europa şi a construit Stadionul Olimpic pentru Jocurile de Iarnă de la Soci, precum şi apartamente de lux în Moscova.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 152 / 8124
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...