ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mihai Mareș, singurul avocat român din elita “Leading individuals” – Legal 500 EMEA 2019, remarcat pentru practica “white-collar crime” | Avocatul la care trebuie să te duci, în România, pentru infracțiuni legate de criminalitatea gulerelor albe

22 Aprilie 2019   |   T. S.

Mihai Mareș, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în drept penal al afacerilor pe piața locală a serviciilor juridice, a fost nominalizat în categoria Leading și în ultimele două ediții, când directorul spunea despre acesta ca este "unul dintre putinii avocati specializati in criminalitatea gulerelor albe", avand "cunoștințe aprofundate și experiență în cazurile de business crime".

Mihai Mareş, coordonatorul firmei de avocati Mareş / Danilescu / Mareş în asociere cu Dan Lupaşcu CA

 
 
Penalistul Mihai Mareș, coordonatorul firmei de avocați Mareş / Danilescu / Mareş în asociere cu Dan Lupașcu CA, este singurul avocat român evidențiat în ediția din acest an a ghidului juridic internațional Legal 500 – EMEA, în categoria “Leading individuals”, pentru practica locală de White-Collar Crime.

Legal 500 nu mai înglobează practica de White-Collar Crime în aria mai largă de Dispute Resolution, ci monitorizează separat activitatea firmelor de avocatură specializate în drept penal-comercial.

Anul acesta, in practica de White-collar crime, cele mai bune firme sunt considerate Buduşan, Albu şi Asociaţii, Mareş / Danilescu / Mareş in association with Dan Lupaşcu CA, Muşat & Asociaţii și Şerban & Asociatii, urmate, pe al doilea palier, de CMS, Kinstellar, Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, Schoenherr şi Asociaţii, Ţuca Zbârcea & Asociaţii și Zamfirescu Racoţi & Partners.


Lista este intregita, pe banda a treia, de Bondoc & Asociatii SCA in alliance with White & Case, Enache Pirtea & Associates și Vernon | David.

Leading Lawyer” este Mihai Mareș - Mareş / Danilescu / Mareş in association with Dan Lupaşcu CA, iar in categoria ”Next generation lawyers” este evidentiat Gabriel Voinescu - Bondoc & Asociatii SCA in alliance with White & Case. 

”Un adevărat profesionist, strălucitor”, în dosarele de white-collar crime

Mihai Mareș, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în drept penal al afacerilor pe piața locală a serviciilor juridice, a fost nominalizat în categoria Leading și în ultimele două ediții, când directorul spunea despre acesta ca este "unul dintre putinii avocati specializati in criminalitatea gulerelor albe", avand "cunoștințe aprofundate și experiență în cazurile de business crime". În urmă cu doi ani, Legal 500 nota că Mihai Mareș este „unul dintre avocatii de top care asigura apararea in dosarele de white-collar crime în România“, iar în ediția din 2018, era considerat ”un avocat penalist fantastic”.

În ediția 2019, ghidul jurudic internațional spune că Mihai Mareș, coordonatorul practicii de  white-collar crime de la Mareș / Danilescu / Mareș în asociere cu Dan Lupașcu CA, este "avocatul la care trebuie să te duci, în România, pentru infracțiuni legate de criminalitatea gulerelor albe ". Mareș este un "adevărat profesionist, strălucitor atât pentru clienții individuali, cât și pentru clienții corporativi" și are o experiență aprofundată în domeniul apărării în cazurile de white-collar crime, al conformității în materie penală, în investigații internaționale, extrădări și în cazuri de criminalitate transnațională. Potrivit Legal 500, el acordă asistență în dosarul ”Mineriada”, în care mulțte personalități ale României din anii 90 sunt judecate pentru pentru infracţiuni contra umanităţii. Dosarul a fost redeschis recent în urma unei decizii a Curții Europene a Drepturilor Omului.

BizLawyer a anunțat, în 2017, că Mareș / Danilescu / Mareș în asociere cu Dan Lupașcu CA a intrat în „Dosarul Mineriadei”, reprezentându-l pe Mugurel Florescu, fostul adjunct al procurorului general al României și șeful Direcției Procuraturii Militare.



Avocații Mareș / Danilescu / Mareș în asociere cu Dan Lupașcu CA, asigură asistenţă juridică și în dosarul "Gala Bute", în care fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în luna martie, la 6 ani de închisoare cu executare, iar Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare. Echipele coordonate de penaliștii Mihai Mareș și Dan Lupașcu (avocat cu o vastă experiență și profesor universitar) lucrează pentru Rudel Obreja în acest dosar, alături de avocatul Igor Onuţa, cel care l-a asistat si la fond.

Asocierea cu Dan Lupașcu a creat o structura reprezentativă în gestionarea integrată a acuzaţiilor de white-collar crime

La finele anului 2016, firma de avocati Mareș / Danilescu / Mareș s-a asociat cu cabinetul de avocatură coordonat de Dan Lupașcu, noua structura specializata în drept penal-comercial ocupandu-se, printre altele, de marile dosare de corupţie şi infracţionalitate economică, financiară şi administrativă. Asocierea a dat nastere unei structuri reprezentative de avocaţi specializaţi în drept penal-comercial şi în gestionarea integrată a acuzaţiilor de white-collar crime.
Casa de avocatură a devenit in 2016 si membru al ROXIN Alliance, rețea de talie globală specializata in „white-collar crime law“.


Firma de avocatură Mareș / Danilescu / Mareș a fost înființată în anul 2011 și reprezintă o echipă de avocați de top ce reprezintă cu succes companii multinaționale, clienți de nivel înalt, executivi corporativi și mari instituții financiare internaționale. Firmei i-a fost acordat recent premiul ”Defense Law of the Year 2016” de către Global Law Experts.

Mihai Mareş deţine o vastă experienţă în dosare penal - economice. Practica sa se concentrează în cea mai mare parte pe reprezentarea directorilor executivi, antreprenorilor, marilor grupuri industriale, instituţiilor financiare şi marilor companii internaţionale şi locale într-o gamă largă de domenii care implică contabilitatea, fraudele financiare şi fiscale, luarea de mită sau încălcări ale normelor de concurenţă şi de mediu.
Ele este singurul avocat român recomandat de Global Law Experts ca specialist în gestionarea cazurilor de drept penal al afacerilor. Mareş deţine acest titlu exclusiv în România și beneficiază de recunoașterea unanimă a membrilor asociației, fiind recomandat ca un expert în aria sa de expertiză.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 56 / 58
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
De vorbă cu Monica Mihăilă, Head of Legal CEZ Romania, unul dintre cei mai experimentați consilieri juridici din domeniul energiei | ”Mi-am dorit crearea unui climat de încredere, în care fiecare membru al echipei să își poată exprima opinia și în acest fel mi-am creionat stilul de leadership. Trăim o perioadă plină de schimbări și comunitatea juriștilor va trebui să se adapteze”
NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale firmei
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2024 | Filip & Company, Wolf Theiss și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul
Filip & Company a asistat ROCA Industry în procesul de majorare a capitalului social cu o valoare de 71,7 milioane RON și de transfer al acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica
Gabriel Resources a pierdut arbitrajul cu statul român pentru proiectul aurifer Roșia Montană, cu pretenții de cca. 6,7 mld. usd | Arbitrul Horacio A. Grigera Naón a opinat separat, în favoarea reclamanților care l-au nominalizat. România a plătit avocaților săi tarife orare cuprinse între 137 și 139 euro ̸ oră, iar Gabriel Resources a cuantificat costuri de 56,5 mil. $ cu avocații săi americani și români. Reclamanții ar ataca decizia, dar au, oare, bani pentru o nouă acțiune?
Reff & Asociații și Deloitte România au obținut sesizarea CJUE de către Curtea de Apel București într-un litigiu care vizează impunerea TVA pentru operațiuni care nu implică livrarea de bunuri sau prestarea unor servicii
Doi avocați români, evidențiați drept Global Market Leaders de ghidul juridic internațional Chambers | Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu, pentru al treilea an consecutiv printre cei mai buni profesioniști la nivel global în domeniul Gaming and Gambling. ”Prin promovarea transparenței și a comportamentului etic, ne străduim să contribuim la o creșterea aliniată la reglementări a acestei industrii”, spun coordonatoarele firmei Simion & Baciu
Popovici Nițu Stoica & Asociații, alături de Simona Halep în decizia istorică a Curții de Arbitraj Sportiv. Partenerul Bogdan C. Stoica a condus echipa care a acordat consultanță cu privire la toate aspectele legate de caz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...