ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bittnet Group înregistrează venituri consolidate de 99,8 milioane lei în 2019

21 Februarie 2020   |   BizLawyer

După un semestru 2 puternic, în care toate cele patru companii au fost profitabile, la nivel consolidat, grupul a reușit să recupereze o parte din pierderile generate în prima jumătate a anului.

 
 
Grupul Bittnet (BNET) a publicat rezultatele financiare preliminare pentru an fiscal 2019. 2019 a fost încă un an de evoluție pentru grup, care a înregistrat o creștere de 100% a veniturilor față de 2018, ajungând la o cifră de afaceri consolidată de 99,8 milioane de lei. Ca urmare a creșterii cifrei de afaceri, în cursul anului 2019, acționarii Bittnet au înregistrat o sporire a valorii investiției de peste 57 de milioane de lei, deoarece capitalizarea de piață a companiei a crescut cu 90%.

La nivel consolidat, profitul operațional a crescut în 2019 cu 25% față de 2018, până la 1,64 milioane lei, iar fluxul de numerar operațional a depășit 5 milioane de lei. 2019 a fost un an de creștere mare la nivelul veniturilor, dar cu un rezultat mixt atunci când vine vorba de rentabilitate la nivel individual.


Linia de afaceri Tehnologie, care include Dendrio și Elian, a fost cel mai mare contribuitor la creșterea cifrei de afaceri, deoarece veniturile liniei au crescut de la 40,4 la 87,1 milioane de lei. Din această sumă, în 2019, venituri de 4,7 milioane de lei au provenit de la Elian, alături de profitul net de 261.000 de lei, ceea ce a dus la o creștere cu 20% a veniturilor și cu 31% a profitului net față de rezultatul din 2018 pentru furnizorul de soluții ERP. Restul de venituri au fost generate de Dendrio, care datorită unui prim semestru slab, a încheiat 2019 cu o pierdere de 3,6 milioane de lei. Pierderea a fost cauzată de faptul că în urma preluării diviziei de integrare IT&C a Crescendo International la 1 ianuarie 2019, Dendrio a înregistrat 12 luni de costuri, dar numai 9 luni de venituri, deoarece echipele nu au fost concentrate pe generarea de vânzări în primul trimestru al anului 2019, ci pe integrarea echipelor respective. Această ipoteză este susținută și de faptul că în a doua jumătate a anului, Dendrio a generat un profit net de 1,2 milioane de lei.

Din componența liniei de afaceri Educație, Bittnet Training a înregistrat venituri de 12,68 milioane de lei, în timp ce profitul operațional al companiei a fost de 2 milioane de lei (față de o pierdere de 71.000 lei în 2018), iar profitul brut a fost de 792.000 lei, cu o creștere de 1,7 milioane lei comparativ cu 2018. Veniturile Equatorial au depășit 3 milioane de lei în 2019, în timp ce profitul net a crescut cu 13%, de la 217.000 lei la 247.000 lei. Aceasta înseamnă că investiția Bittnet în Equatorial a adus în 2019 un randament al capitalului de peste 20%.

După un semestru 2 puternic, în care toate cele patru companii au fost profitabile, la nivel consolidat, grupul a reușit să recupereze o parte din pierderile generate în prima jumătate a anului. Pierderea consolidată de 3 milioane de lei la sfârșitul anului a inclus în principal ajustări non-numerar impuse de standardele de raportare IFRS de aproape 2 milioane de lei. Cu o performanță bună a companiei-mamă, conducerea va propune acționarilor alocarea profitului individual brut al Bittnet SA împreună cu profiturile reținute din anii trecuți sub formă de acțiuni gratuite. Rata de alocare propusă va fi de 7 sau 8 acțiuni gratuite pentru fiecare 10 acțiuni deținute.

„În 2019 au fost construite fundații solide pentru o performanță puternică în 2020. Alinierea organizațională a avut o importanță fundamentală în prima jumătate a anului 2019, în timp ce în a doua jumătate a anului ne-am concentrat pe dezvoltarea de noi produse. Divizia educațională a grupului Bittnet a lansat în al patrulea trimestru al anului 2019 patru produse care urmează să aducă primele venituri în 2020 și care au potențialul de a revoluționa cifra de afaceri totală la nivel de grup”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.
În 2019, acțiunile Bittnet au fost pe locul 17 în topul celor mai tranzacționate acțiuni de la Bursa de Valori București, valoarea medie zilnică a tranzacțiilor cu acțiuni BNET fiind de 180.000 de lei, ceea ce reprezintă peste 20% din lichiditatea totală a pieței AeRO în 2019. Grupul Bittnet este în prezent în procesul de transfer de pe piața AeRO către Piața Principală a Bursei de Valori București.

Pe 21 februarie, o nouă emisiune de drepturi de preferință Bittnet a debutat pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al BVB, deoarece 55.233.205 milioane drepturi de preferință cu simbol bursier BNETR06 vor putea fi tranzacționate în perioada 21 februarie și 2 martie 2020. Drepturile de preferință au fost emise în cadrul unei majorări a capitalului social prin emiterea unui număr de 11.046.641 acțiuni ordinare, oferite pentru subscriere la un preț de 0,83 lei per acțiune, oferind astfel în prezent un randament de 35%. Ulterior perioadei de tranzacționare, deținătorii de drepturi BNETR06 vor putea subscrie acțiuni noi în cadrul primei etape a majorării, care va avea loc între 5 martie și 3 aprilie 2020. Pentru subscrierea unei acțiuni noi în cadrul majorării sunt necesare 5 drepturi de preferință BNETR06.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 33 / 66
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...