ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Guvernul promite să nu mai ia nicio decizie fără consultări cu mediul de afaceri; modificarea OUG 114|2018 e în analiză

11 Iunie 2019   |   AGERPRES

”Suntem deschişi la dialog şi la propuneri de soluţii, soluţii care să fie win-win", a transmis Florin Ciocănelea, consilier pe probleme energetice al premierului Viorica Dăncilă.

 
 
Guvernul nu va mai lua nicio decizie economică fără consultări prealabile cu industria respectivă, iar în acest moment sunt discuţii privind noi modificări ale OUG 114/2018, a declarat, marţi, Florin Ciocănelea, consilier pe probleme energetice al premierului Viorica Dăncilă, prezent la o conferinţă de profil.

"Vă asigurăm că nicio hotărâre sau ordonanţă care va avea implicaţii economice nu se va mai lua fără consultări prealabile cu industria respectivă. (...) Intenţionăm să reluăm şi să dezvoltăm dialogul dintre Guvern şi companiile energetice, care, trebuie să recunosc, din punctul de vedere al Guvernului, a fost un pic, să nu zic uitat, dar lăsat mai în urmă. Deja am avut nişte întâlniri foarte bune cu companiile mari consumatoare de energie. Suntem deschişi la dialog şi la propuneri de soluţii, soluţii care să fie win-win", a transmis el.


Responsabilul guvernamental a arătat că a fost aprobat un memorandum prin care se constituie o comisie interministerială privind stabilirea schemei de compensare pentru certificatele de emisii de dioxid de carbon, care va veni în sprijinul industriei şi al marilor consumatori de energie, "aşa cum le-am promis în urmă cu o săptămână la întâlnirea pe care am avut-o".

"Este în analiză, pe partea de energie, modificarea OUG 114/2018, ale cărei prevederi, pentru mulţi dintre dumneavoastră, au fost destul de dificile. Am constatat în schimb, spre surprinderea mea, că alte companii au fost foarte mulţumite cu ceea ce s-a prevăzut în ordonanţa 114, şi mă refer numai la partea de energie. Vom încerca să găsim o soluţie de mijloc. Ştiu că şi Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor lucrează la modificarea acestei ordonanţe" a mai spus Ciocănelea.

El a adăugat că oricare dintre prevederile OUG 114 poate suferi modificări.

Anterior, la aceeaşi conferinţă, Ciocănelea afirmase că premierul Viorica Dăncilă a aprobat o comisie pentru definirea şi sprijinirea consumatorilor vulnerabili de energie.

"Primul-ministru a aprobat constituirea unei comisii interministeriale care, în următoarele două-trei luni, va continua să elaboreze şi să definitiveze legislaţia pentru consumatorul vulnerabil, ceea ce cred că, pentru mulţi jucători din piaţă, va fi binevenit, inclusiv pentru economie", a precizat el.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 17 / 14224
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dentons primește opt distincții în cadrul galei Europe Women in Business Law Awards
Există viață și după orele de muncă în firmele de avocați din prima linie? Teea Eliade, avocat de Life Sciences, după ce a renunțat la viața din București și s-a apucat de programare: Manipularea și dorința de a trece peste și prin orice pentru a-ți atinge scopurile, volumul de muncă, munca peste program, neremunerată, și lipsa de respect pentru timpul personal au dus la decizia mea de a părăsi avocatura
LegiTeam: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen is recruiting lawyer | Banking & Finance
LegiTeam: NNDKP is recruiting lawyers with experience in Real Estate
MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman a asistat Nederlandse MKB la achiziția companiei IT BusyMachines. Echipă de 9 avocați, coordonată de partenerii Alina Popescu și Dana Rădulescu, implicată în proiect
Alina Stăvaru devine Partener la RTPR Allen & Overy. Promovare din interior, o premieră pentru firma de avocați
Ţuca Zbârcea & Asociaţii scapă Federația de Fotbal de pretențiile de 300 mil. E ale clubului FC Craiova
Cum văd avocații Dentons evoluția practicii de Capital Markets, pe o piață în care companiile cu acționariat preponderent străin se finanțează din surse interne grupului din care fac parte, iar cele cu capital românesc nu au încă o cultură a pieței de capital. Rețeta succesului include abordările personalizate, cu elemente de creativitate și inovație
Bondoc si Asociații is expanding its team. Four open positions
Clifford Chance Badea și PNSA, în ‘bucla locală’ a unei finanțări de 134 mil. € acordate de IFC și o instituție financiară italiană grupului care deține în România fabrica de roți auto din Drăgășani. Ce avocați au coordonat proiectul
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ cu privire la caracterul „oneros” al relației dintre fiscal și penal, respectiv al limitelor caracterului „devolutiv” al contestației administrative
Cu ce gânduri pornesc la drum fondatoarele firmei SIMION & BACIU | “Ne dorim clienți dornici de dezvoltare și proiecte interesante. ‘Cel mai bun’ ideal este exact ce ai acum; și idealul se va dezvolta în timp, odată cu noi”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...