ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum lucrează avocații de IP de la bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ. Activitatea intensă în 2019, cu numeroase elemente de inovație, prin soluții aplicate pentru protecția drepturilor clienților. Anul acesta va fi extinsă interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT

17 Ianuarie 2020   |   Ștefania Enache

Proiectul cel mai interesant: identificarea unor modalități de protecție cât mai diverse și uneori neconvenționale pentru aplicații și platforme dezvoltate de unul dintre clienți.

Cristina Randjak, Managing Associate - bpv GRIGORESCU STEFANICA

 
 
Legislația nu ține pasul cu dezvoltarea tehnologiei, iar acest lucru reprezintă o mare provocare pentru mediul de afaceri care trebuie să se adapteze din mers la toate schimbările care intervin în piață. Totuși, avocații axați pe Dreptul proprietății intelectuale (IP) din cadrul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ au remarcat, în special la nivel european, un interes pentru aducerea legislației mai aproape de aceste dezvoltări. „Însă, ne este clar că o reflectare la zi a tehnologiei în reglementările legale nu va fi posibilă niciodată”, punctează experții.

Pe fondul cererii crescute de servicii în zona de IP, activitatea practicii din domeniu din cadrul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ s-a extins în 2019. Reprezentanții firmei se așteaptă ca, și în 2020, să fie implicați în mai multe proiecte, în condițiile în care tot mai mulți dintre clienții își dezvoltă brandul și afacerea și creează noi produse pe care înțeleg că este necesar și doresc să le protejeze.


În ultimii doi ani, echipa de avocați a fost implicată, în aria de IP, în multe proiecte importante. Cele mai interesante dintre ele au privit identificarea unor modalități de protecție cât mai diverse și uneori neconvenționale pentru aplicații și platforme dezvoltate de unul dintre clienții bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ, obținerea recunoașterii contribuției semnificative a unui autor la o creație importantă pentru domeniul său de activitate, redactarea unui contract complex de licență cu privire la o formulă chimică și un proces de fabricație, protejarea drepturilor cu privire la o marcă colectivă foarte cunoscută și identificarea de modalități pentru a implementa soluții pentru adaptarea unor produse software la piața din România, pe care legislația română nu le acoperă încă. Aceste proiecte au fost coordonate de Cristina Randjak, avocat senior coordonator, care a lucrat împreună cu colegii săi Andrada Popescu și Radu Zmaranda.
„În acest an am primit din partea clienților noștri numeroase solicitări cu privire la dezvoltarea sistemelor de franciză și de înregistrare a unor mărci complexe, dar ni s-au solicitat și alte servicii legate de domeniul IP. Proiectul cel mai interesant îl considerăm pe cel privind identificarea unor modalități de protecție cât mai diverse și uneori neconvenționale pentru aplicații și platforme dezvoltate de unul dintre clienții noștri. Implementarea unora dintre modalitățile identificate este încă în derulare, am obținut de curând una dintre înregistrări și așteptăm cu interes desfășurarea unei alte proceduri de înregistrare inițiate”, menționează Cristina Randjak, Managing Associate bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ.

De asemenea, firma a fost implicată într-o tranzacție în care unul dintre cele mai importante elemente a fost constituit de cesiunea unor mărci foarte cunoscute.

În proiectele în care avocații au lucrat au existat și numeroase elemente de inovație, experții venind în fața clienților cu soluții aplicate și implementabile pentru protecția drepturilor lor. În acest sens, Cristina Randjak nominalizează faptul că profesioniștii bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ au identificat soluții pentru protejarea platformelor IT și aplicații diferite de protecția lor în temeiul Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Forța echipei noastre provine din experiența membrilor săi și din colaborarea dintre aceștia. Un element foarte important îl constituie și faptul că alaturi de specializarea în domeniul IP, colegii noștri au specializări în arii diferite de practică, pe care le pot combina util în favoarea clienților.

Cristina Randjak, avocat senior coordonator bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică


Profilul avocatului de IP


În cadrul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ, avocații de IP au profiluri diverse, fiecare dintre ei fiind implicat și în alte arii de practică ale firmei. Cristina Randjak amintește faptul că, în firmă, sunt avocați care sunt specializați în domeniul relațiilor de muncă și sprijină clienții în ceea ce privește proprietatea intelectuală rezultată din activitatea angajaților lor.

„În acest sens, avocații noștri acordă asistență clienților atât prin redactarea clauzelor relevante care să fie incluse în contractele individuale de muncă și regulamentele interne, cât și în ceea ce privește modul de protejare a invențiilor, modelor de utilitate sau operelor rezultate din activitatea angajaților sau remunerarea acestora din urmă. Având în vedere focusul societății noastre pe domeniile TMT, o mare parte a avocaților sunt alături de clienții din aceste domenii, acordându-le asistență în legătură cu modalitățile de protejare a operelor create și produselor dezvoltate, precum și în legătură cu implementarea modalităților alese. Clienții care apelează la cei cinci avocați specializați în aria IP sunt dintre cei mai diverși, de la mari corporații multinaționale și până la start-up-uri”, detaliază expertul.

În portofoliul de clienți deținut de bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ se află și branduri de lux din domeniul cosmetic pe care firma de avocatură le asistă în legătură cu utilizarea mărcii Punctul verde pe produsele sale distribuite în România.

De asemenea, în rândul clienților sunt multe nume internaționale care operează în domeniul internetului, farma, software, food&drink.

„Proiectul referitor la identificarea modalităților de protecție pentru aplicații și platforme a fost realizat pentru filiala din România a unei mari companii globale. Un alt proiect în care am fost implicați a constituit identificarea unor modalități de păstrare a unei mărci comunitare pentru una dintre firmele cunoscute din domeniul food&drink, care se confrunta cu o solicitare de anulare a mărci din partea unui competitor. De asemenea, diferiți jucători din domeniul food&drink au apelat la noi pentru consultață în domeniul dezvoltării sistemelor de franciză”, explică avocatul.


Citește și

În multe proiecte de IP, casa de avocatură lucrează în mai multe jurisdicții. „De exemplu, am colaborat cu alte societăți din cadrul alianței noastre în tranzacția M&A în care unul dintre cele mai importante elemente a fost constituit de cesiunea unor mărci foarte cunoscute. Astfel cum am menționat anterior, clienții noștri sunt atât corporații multinaționale, cât și start-up-uri, cu focus pe domeniile TMT. Clienții noștri ne aleg pentru cunoașterea de către avocații noștri a dezvoltărilor din domenii în continuă mișcare, ușurința de a oferi soluții customizate, perfect aplicabile în situațiile cu care se confruntă clienții și deschiderea avocaților noștri în găsirea unor soluții inovatoare care să le ofere clienților protecția necesară și dorită chiar în situații care nu sunt întotdeauna reglementate la un nivel care să corespundă dezvoltărilor din anumite domenii”, precizează Cristina Randjak.

Referindu-se la practica de zi cu zi, avocatul subliniază faptul că, în prezent, echipa consiliază într-o mai mare măsură clienții din această practică în zona de consultanță. Specialiștii axați pe consultanța în IP apelează la colegii lor din departamentul de litigii ori de câte ori se pune problema găsirii unor soluții pentru evitarea unor litigii. De exemplu, în cazul opozițiilor la înregistrarea unei mărci, avocații de consultanță și cei de litigii colaborează, indiferent dacă opoziția a fost introdusă de clientul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ sau împotriva acestuia.

„În 2020 ne propunem să fim în continuare alături de clienții noștri și să le propunem soluții aplicate, actuale și inovative. De asemenea vom extinde interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT, având în vedere că ultimele se vor dezvolta în continuare cu rapiditate, necesitând soluții aplicate și sofisticate din zona unui domeniul clasic, cum este cel al proprietății intelectuale”, a conchis Cristina Randjak.
LadyLawyer.ro | Află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 146 / 5329
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Povestea fascinantă a unui avocat român stabilit în Germania. Pe ruta profesională București-Viena-Heidelberg, alături de Michaela Braun Noviello și câteva considerații despre sistemele de învățământ, modul de lucru, relațiile profesionale, practica și proiectele de extindere în Viena și Cluj
Schoenherr lansează ghidul regional „Finanțarea startup-urilor”
Cum trec departamentele juridice ale marilor companii prin criza medicală. Cristina Costache, Legal Manager Strauss România: Echipa nu a cedat presiunii și s-a comportat de o manieră ireproșabilă
Frații Micula câștigă și continuă ofensiva legală împotriva statului român în instanțele americane pentru recunoașterea unei datorii de 356 mil. $. Ei cer României să achite și onorariile avocațiale, la nivel de 675 $ pentru un partener și 175 $ pentru un legal assistant
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Consultanță
Grupul E-INFRA a dus la capăt mai multe proiecte de infrastructură la care s-a lucrat intens în ultimele luni. Adina Calfa, Group General Counsel: Diferența pe care o câștigăm în experiența de management în perioada aceasta este aceea pe care o câștigă un pilot după ce a traversat o furtună și a aterizat forțat pe o autostradă
Ciprioții de la EP Wind Project (Rom) Six Ltd. cheamă România la arbitraj. Ministerul Economiei trebuie să aleagă consorțiul care se va ”bate” la ICSID cu avocații King & Spalding
In-houseLegal.ro | Consilierii juridici din companii au continuat să ofere asistență juridică pentru activitatea uzuală, însă au adaugat și noi proiecte specifice stării de urgență. Dr. Sabin Taclit, Legal Manager NextGen: În domeniul telecomunicatiilor proiectele au continuat, în paralel cu demersurile de adaptare la reglementările impuse
Avocatura penalistă este și va rămâne un “sport de contact” direct, atât cu clientul, cât și cu organele judiciare. Gabriel Albu, Managing Partner Albu-Legal: Pentru viitor anticipăm o creștere substanțială a volumului de activitate, astfel încât ne punem problema măririi echipei
Concurenta.ro | Soluție excepțională obținută de D&B David și Baias în prima cauză judecată în România cu privire la o practică anticoncurențială de tip ”hub & spoke”. Amenda dată de Consiliul Concurenței unor producători internaționali de armament pentru trucarea unor licitații a fost anulată
Hervis Sports obține în instanța amânarea chiriei în mall-ul Vivo! Cluj, deschizând calea și altor retaileri mari, afectați de criza medicală. Soluție obținută de litigatorii firmei Stratulat Albulescu, în colaborare cu C.I. Flavia Maier
Statul are nevoie de avocați specializați în arbitraje internaționale | Frații Sukyas au inițiat două arbitraje împotriva României, în SUA și Canada, pentru a maximiza șansele de a primi despăgubiri de peste 900 mil. usd
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...