ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Echipa de Banking & Finance a realizat anul trecut un sfert din veniturile biroului Dentons din București. Avocații au fost implicați în mai multe finanțări sindicalizate transfrontaliere cu componentă locală | Majoritatea proiectelor de finanțare au fost investiții noi

12 Martie 2019   |   Ștefania Enache

Echipa de Banking & Finance din cadrul biroului Dentons din București este foarte activă, fiind implicată în unele dintre cele mai importante proiecte de acest tip derulate la nivel regional.

Perry Zizzi, coordonatorul practicii de Banking & Finance ?i Managing Partner al biroului Dentons din România

 
 
Sectorul financiar este vizat de un val de modificări și propuneri legislative care constituie obiectul unui dialog aprins între jucătorii din industrie și autorități. Multe dintre aceste acte normative sunt deja atacate la Curtea Constituțională.

“Toate aceste schimbări și propuneri au generat un sentiment de îngrijorare în piață și un blocaj temporar la tranzacționare până la clarificarea finală a textelor măsurilor legale.Clienții noștri sunt activi în dialogul cu autoritățile, încercându-se eliminarea acestor modificări sau măcar atenuarea efectului acestora.Piața este, astfel, în expectativă din punct de vedere al apetitului pentru tranzacții, resimțindu-se deja o stagnare în acest sens.Jucătorii de pe piață încearcă să regândească modelele economice după care vor continua să opereze. De la aceștia din urmă înțelegem că opțiunile disponibile sunt limitate și nu se anunță a fi favorabile creșterii mediului de afaceri”, explică Perry Zizzi, coordonatorul practicii de Banking & Finance și Managing Partner al biroului Dentons din România.


Echipa de Banking & Finance din cadrul biroului Dentons din București este foarte activă, fiind implicată în unele dintre cele mai importante proiecte de acest tip derulate la nivel regional. Datele casei de avocatură arată că 25% din veniturile biroului Dentons din București au fost realizate de echipa de Banking & Finance.

Perry Zizzi menționează faptul că majoritatea proiectelor din anul 2018 s-au concentrat pe finanțări și refinanțări de active: finanțări și refinanțări privind parcuri logistice, parcuri comerciale sau clădiri de birouri, dar și finanțări sau refinanțări de capital curent în domenii ca jocurile de noroc, industria auto, industria farmaceutică.

Au fost finalizate peste 11 proiecte de finanțare

“Grație rețelei globale Dentons, am fost implicați de asemenea în tranzacții sindicalizate transfrontaliere cu componentă locală. Proiectele cheie au implicat finanțarea afacerilor în domeniul jocurilor de noroc, IT, dar și asistarea băncilor finanțatoare în vederea achiziționării unor bunuri în cadrul operațiunilor de privatizare. Ne-am concentrat să menținem un volum similar de proiecte celui din 2017, înregistrând chiar o creștere a activității în 2018. În ultimele 12 luni am fost implicați si am finalizat peste 11 proiecte de finanțare, în timpul ce altele au fost în faza de demarare”, punctează avocatul.

Unul dintre proiectele majore în care asistența a fost asigurată de avocații Dentons este cel privind finanțarea de 40 milioane de euro acordată Chimcomplex de către grupul special de investiții Credit Suise AG (finanțator mezanin). Finanțarea avut drept scop cumpărarea bunurilor din procesul de privatizare Oltchim.

Proiectul a solicitat cooperarea echipelor din trei jurisdicții: România, Marea Britanie și Olanda.

Echipa Dentons a fost coordonată de Perry Zizzi. De la biroul Dentons din România au lucrat în acest dosar și Magdalena Răducanu, Managing Counsel; Răzvan Constantinescu, Associate; Cosmin Vasilescu, Associate (avocați din echipa de Banking & Finance); Bogdan Papandopol, Partner; Oana Ionașcu, Senior Associate ( din echipa de Real Estate) și Cristina Daianu, Partner, Septimiu Stoica, Of Counsel ( din echipa Corporate).

Dentons a lucrat și într-o altă finanțare estimată la aproximativ 260 de milioane de euro. În acest mandat a acordat asistență sindicatului băncilor finanțatoare (Česká spořitelna, a.s., Komerční banka, a.s. și UniCredit Bank Czech Republic și Slovakia, a.s. și BRD –Groupe Societe Generale, Banca Comercială Romana și UniCredit Bank Romania) privind, printre altele, finanțarea capitalului circulant al Fortuna Entertainment Group N.V., vizând achizițiile Fortuna România și Hattrick Sports Group Ltd., Ireland.

Din echipa de Banking & Finance implicată în dosar au făcut parte John Stansfield, Partner (Praga); Perry Zizzi, România Managing Partner; Oana Ionașcu, Senior Associate și Isabela Gheorghe, Associate.

De asemenea, avocații au oferit asistență împrumutaților – grup din domeniul farmaceutic cu operațiuni la nivel global – privind aspectele de drept român în legătură cu finanțarea și refinanțarea în valoare de 500 milioane de euro. Proiectul a solicitat cooperare echipelor din România, Polonia, Republica Cehă, Marea Britanie, Ungaria și a vizat în total nouă jurisdicții.  Echipa care a lucrat în proiect i-a inclus pe Perry Zizzi; Doru Postelnicu, Senior Associate; Isabela Gheorghe, Associate.

“Peste jumătate din proiectele de finanțare în care am asistat au implicat investiții noi. Echipa Dentons are o vastă experiență în finanțările de real estate. În 2018 am fost implicați în finanțări de clădiri de birouri reper din Capitală, precum și de clădiri comerciale (de tip mall), finanțări de achiziții de terenuri și bunuri industriale. Am fost implicați în numeroase proiecte de refinanțare de diverse tipuri: refinanțări de împrumuturi punte (bridge loans), refinanțări de împrumuturi acordate de asociați, refinanțări de împrumuturi acordate de instituții bancare. Ponderea refinanțărilor în 2018 a ocupat 20-35% din activitatea echipei de Banking & Finance a Dentons. Cele mai interesante proiecte au implicat elemente de complexitate sporită sau de noutate, cum ar fi structuri de factoring, finanțare mezanină, sindicalizări, produse (garanții) care au fost structurate pe active de tip IT, IP. Dentons este cea mai mare firmă de avocatură din lume, beneficiază de experiența a peste 9.000 de avocați din peste 170 de birouri. În mod natural, o pondere mare din tranzacțiile noastre au o componentă multi-jurisdicțională, unele dintre cele mai recente astfel de proiecte fiind deja amintite mai sus. Biroul nostru și implicit avocații din echipa noastră sunt implicați deseori ca lead counsel în proiecte multi-jurisdictionale”, a detaliat Perry Zizzi.

Avocați cu o mare experiență în echipa de Banking & Finance

Echipa Dentons de Banking & Finance este formată din opt avocați cu experiență în tranzacții transfrontaliere, toate tipurile de finanțări și restructurări de împrumuturi. În ultimele 24 de luni echipa și-a concentrat practica pe finanțări de tip asset finance, corporate finance, real estate finance, finanțări sindicalizate si factoring.

Perry Zizzi, Coordonatorul practicii de Banking & Finance, este Managing Partner al biroului Dentons din România, cu peste 24 de ani de experiență, practicând dreptul în SUA, America Latină, Europa de Vest și piețele emergente din Europa Centrală și de Est. Experiența lui în finanțări este deosebit de vastă, acoperind împrumuturi sindicalizate, securitizare, piețe de capital, împrumuturi garantate și împrumuturi subordonate, recapitalizări și finanțări de achiziții. Perry a coordonat unele dintre cele mai mari proiecte de finanțare din regiune pentru clienți ca grupul de investiții al Credit Suisse AG, Erste Group Bank AG, Banca Comercială Română (BCR) și BERD.

Magdalena Raducanu este Managing Counsel și are o experiență de 20 în practica de drept financiar-bancar. Ea se concentrează pe finanțări de proiect, de achiziții și dezvoltare imobiliară și în scopuri corporative, având experiență la fel de extinsă în fuziuni și achiziții și drept societar. Magda a asistat împrumutători și împrumutați în proiecte de finanțare imobiliară – inclusiv de centre comerciale, complexe rezidențiale, spații de birouri și depozite logistice. Mandatele recente în care Magda a fost implicată includ asistența acordată grupului special de investiții al Credit Suisse AG, IIB, BERD, Banca Comercială Română sau ABN AMRO.

Oana Ionascu este Senior Associate în biroul Dentons București. Oana își concentrează activitatea în domeniul Banking and Finance cu accent pe finanțări  imobiliare. Oana a fost implicată în numeroase finanțări sindicalizate, asistând deopotrivă împrumutători și împrumutați – printre aceștia Ceska Sporitelna a.s, Banca Comercială Română (BCR), Erste Group Bank AG, IIB și BERD. Proiectele recente includ asistența acordată consorțiului de împrumutători în cadrul refinanțării împrumutului acordat în vederea achizițiilor Fortuna Romania și Hattrick Sports Group Ltd., Ireland.

Doru Postelnicu este Senior Associate specializat în Banking & Finance, drept imobiliar, societar și fuziuni și achiziții. Doru a asistat în special în proiecte de finanțări sindicalizate, finanțări imobiliare și de proiect, finanțări de achiziții, comerciale, de retail, finanțări în scopuri corporative, împrumuturi subordonate și principale. Recent, Doru a fost implicat într-un număr de proiecte de implementare a unor programe de factoring în România de către instituții străine.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 311 / 5238
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR Allen & Overy, avocații vânzătorilor Sano Vita. Cornel Soare, unul dintre fondatori și CEO al Sano Vita: Am apreciat profesionalismul echipei RTPR conduse de Alina Stăvaru pentru modul în care ne-a ghidat prin labirintul tuturor complexităților juridice
România a câștigat arbitrajul în care italienii de la FIN.CO.GE.RO cereau despăgubiri de 327 mil. €. Ce facturi a plătit statul pentru apărare în acest dosar și ce firme de avocați sărbătoresc victoria
Ce punctaje au obținut firmele selectate de Ministerul Finanțelor pentru derularea Programului MTN | Pelinari și Pelinari, în asociere cu Cleary Gottlieb, s-a clasat pe prima poziție. Pe lista finaliștilor sunt și asocierile din care fac parte Filip & Company și Volciuc-Ionescu
Popescu & Asociații - puternică, stabilă și recunoscută după primul an de activitate | Octavian Popescu, Partener Coordonator: Din punct de vedere al business-ului, 2019 ne-a surprins plăcut, depășindu-ne așteptările și prognozele, în termeni financiari, de volum și complexitate a mandatelor. Văd un an 2020 cu creștere
MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman primește două premii din partea Client Choice by Lexology - 2020. Alte 4 firme locale primesc câte o distincție
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
Avocații Radu și Asociații SPRL obțin o nouă confirmare din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție a momentului de la care curge termenul de prescripție în materie fiscală
Printre cele mai interesante proiecte ale avocaților de IP de la TZA a fost mandatul legat de anularea unui brevet de invenție acordat în domeniul metalurgiei, în care s-a obținut respingerea unei cereri de despăgubiri în valoare de peste 100 mil. usd. Echipa acordă asistenţă juridică în tranzacţii mari de tip „private equity” şi în alte preluări comerciale complexe
Asistența acordată UiPath, printre proiectele de o mare complexitate ale echipei de IP de la Filip & Company. Monica Stătescu (Counsel): Ne așteptăm ca zona IT să fie extrem de activă și anul acesta. Apar din ce în ce mai multe start-up-uri în domeniul dezvoltării de software, iar firmele cu renume investesc în dezvoltarea de noi tehnologii
Cum lucrează avocații de Concurență de la bpv Grigorescu Ștefanică. Cristina de Jonge, Avocat senior coordonator: În toate cazurile în care am atacat deciziile am reușit fie anularea sancțiunii, fie reducerea semnificativă, cu peste 45%, a amenzii acordate
Un Senior Partner se retrage din asocierea cu Leaua Damcali Deaconu Paunescu – LDDP și își înființează propria-i practică. Focus pe arbitraj internațional și IP
LegiTeam: Bondoc si Asociatii recruteaza avocat definitiv senior pentru departamentul de litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...