ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Echipa de M&A a D&B David și Baias este implicată în 15 tranzacții aflate în diferite faze | Sorin David, Managing Partner: Activitatea societății noastre poate fi văzută ca un barometru al pieței. Pe baza proiectelor aflate în derulare, suntem optimiști și pentru perioada următoare

27 August 2019   |   Ștefania Enache

Domeniile în care societățile asistate activează sunt cel al serviciilor medicale, distribuție bunuri de larg consum și logistică, energie, domeniul imobiliar și materiale de construcții.

Sorin David, Partener Coordonator al D&B David şi Baias şi Anda Rojanschi, Partener

 
 
Avocații D&B David și Baias au fost implicați și pe parcursul acestui an în foarte multe proiecte interesante și provocatoare. Experții firmei de avocatură continuă să lucreze la capacitate maximă, toate indiciile conducând către ideea că 2019 este un an bun, iar bilanțul de final de an se anunță unul pozitiv. “Cele trei arii majore de practică care generează cea mai mare parte a veniturilor pentru D&B David și Baias, în mod tradițional, sunt: Corporate M&A, Litigii fiscale și Dreptul Concurenței.  În același timp, au înregistrat creșteri activitatea practicilor de drept imobiliar – real estate, GDPR, servicii financiare și dreptul muncii”, a declarat Sorin David, Partener Coordonator al D&B David şi Baias.


Practică de bază în cadrul D&B David şi Baias, aria de Corporate M&A s-a remarcat datorită numărului mare de proiecte pe care firma de avocatură le-a avut în lucru.

Echipa de Corporate M&A a D&B David și Baias, coordonată de Anda Rojanschi, Partener, a fost implicată și anul acesta într-un număr semnificativ de tranzacții în domeniul serviciilor medicale.

Printre cele mai relevante proiecte se află cel prin care a fost acordată asistență asociaților la vânzarea Spitalului Premiere către rețeaua Regina Maria, în care, alături de Anda Rojanschi, au fost implicate Mihaela Papandreia, Avocat Colaborator și Alice Spridon, Avocat Colaborator.

O altă tranzacție a fost preluarea laboratoarelor Genetic din București și Cluj tot de către rețeaua Regina Maria pentru care D&B David și Baias a furnizat de asemenea asistentă la vânzare, echipa fiind formată din Anda Rojanschi, Romana Hirițiu, Avocat Senior și Alice Spridon, Avocat Colaborator.

Un alt proiect important al echipei de Corporate M&A a fost cel în care D&B David și Baias a efectuat analiză de due diligence juridic asupra Focus Sat România SA și a asistat punctual M7 Group la achiziția societății Focus Sat România SA și finalizarea tranzacției. Tranzacția, în valoare de aproximativ 180 milioane de euro, finalizată în mai 2019, a însemnat vânzarea de către Liberty Global și achiziția de către M7 Group a serviciilor de satelit (DTH) din patru țări (România, Cehia, Slovacia și Ungaria), companiile vândute fiind Focus Sat (România), UPC Direct (Ungaria) și FreeSat (Republică Cehă și Slovacia). Asistența juridică de partea cumpărătorului a fost oferită de către D&B David și Baias, Paul Hastings Paris și Baker & McKenzie Luxemburg.  Din echipa D&B David și Baias au făcut parte Sorin David, Avocat Partener, Romana Hiritiu, Avocat Senior, Alice Spridon, Avocat Colaborator.


“De asemenea, D&B David și Baias este implicată permanent în numeroase proiecte de consultanță în materia legislației societăților comerciale, precum și în proiecte complexe de reorganizare corporativă (de tipul fuziunilor și divizărilor). Clienții sunt, în general, societăți leaderi de piață sau top 10 din sectoarele petrol și gaze, telecomunicații sau materiale de construcții, dar și societăți antreprenoriale din toată țara, active în diferite industrii”, explică Anda Rojanschi.

Echipa implicată în aceste proiecte este format din Sorin David, Partener Coordonator, Anda Rojanschi, Partener Corporate M&A, Cristina Păduraru, Avocat Senior Coordonator, Adina Oprea, Avocat Senior, Romana Hiritiu, Avocat Senior.

La ora actuală, echipa de M&A a D&B David și Baias este implicată în aproximativ 15 procese de tranzacție aflate în diferite faze, mai aproape de finalizare sau în fazele preliminare. Domeniile în care societățile asistate activează sunt cel al serviciilor medicale, distribuție bunuri de larg consum și logistică, energie, domeniul imobiliar și materiale de construcții.

Anda Rojanschi amintește faptul că, în prima parte a anului 2019, au avut loc câteva tranzacții de valori mari (în industrii diferite), avocatul fiind de părere că tendința va continua. “Sunt multe piețe care evoluează în direcția consolidării și vorbim aici de piață serviciilor medicale, distribuția de bunuri de larg consum, piață bancară.  Evoluția tehnologică este unul dintre factorii care influențează decizia de achiziție și societățile care dețin tehnologie cu element de noutate sunt foarte căutate, indiferent de industria în care acestea activează”, mai spune Partenerul D&B David și Baias.






O continuă dezvoltare în Real Estate

O activitate susținută se înregistrează și în zona de Real Estate, avocații având în lucru patru proiecte care implică dezvoltarea de către clienții D&B David și Baias a unor fabrici în diverse zone ale țării. 

“Industria românească se dezvoltă și o dată cu ea activitatea noastră de consultanță. Activitatea societății noastre poate fi văzută ca un barometru al pieței. Cu cât economia este mai efervescentă, cu atât proiectele noastre sunt mai multe și mai diverse. Pe baza proiectelor aflate în derulare, suntem optimiști și pentru perioada următoare cu privire la proiecte de tranzacții, dar și cu privire proiecte de investiții noi, mai ales în sectorul industrial. Sectorul automotive a stârnit un interes deosebit și anul acesta. Două dintre proiectele noastre de construcții se referă la asistență juridică acordată investitorilor pentru dezvoltarea unor fabrici pentru piese auto, în partea de nord a țării”, menționează Sorin David.

Unul dintre cele mai mari proiecte din perspectivă valorii investiției, în care firma D&D David și Baias este implicată, este asistența acordată grupului B. Braun, lider în domeniul medical, pentru încheierea unui contract de antrepriză generală în vederea construcției unei fabrici de produse perfuzabile, valoarea proiectului fiind estimată în presă la aproximativ 120 milioane euro. D&B David și Baias este în continuare implicată în acest proiect prin acordarea de asistență juridică specifică domeniului construcțiilor, echipa de real estate fiind formată din Georgiana Bălan, Avocat Senior Coordonator, Anca Alexandrescu, Avocat Senior și de Andrei Vlasin, Avocat.

În sectorul serviciilor financiare, D&B David și Baias a acordat asistentă juridică extinsă (precum și fiscală și prudențială, împreună cu colegii din PwC) unei instituții de credit române cu privire la scenariile de restructurare a activității sale prin transformarea într-o sucursală a unei instituții de credit din UE. Echipa este formată din Sorin David, Partener Coordonator, Ovidiu Bold, Avocat Senior Coordonator, Cătălina Ilie, Avocat.

“În domeniul serviciilor financiare, în prezent, acordăm consultanță juridică unui grup internațional care intenționează să autorizeze o instituție de plată în România, oferind multiple soluții care să vină în întâmpinarea nevoilor de business ale grupului, precum și asistență la întocmirea dosarului de autorizare și în relația cu Banca Națională a României”, precizează Sorin David

În materia concurenței, D&B David și Baias acordă asistență juridică pentru companii locale și multinaționale active în industrii precum retail, bunuri de consum, carburanți, energie și gaze, farma, bunuri industriale, servicii financiare, pe care le reprezintă în față Consiliului Concurenței numeroase. Serviciile acoperă atât latura preventivă, constând în furnizarea de traininguri specializate angajaților cheie, pregătirea de programe de conformare ori simularea de inspecții inopinate și de tip forensic, cât și latura defensivă, constând în servicii de asistență și reprezentare în cursul inspecțiilor inopinate, inclusiv de tip IT forensic și investigațiilor derulate de autoritatea de concurență. De asemenea, au asigurat și asigură asistență și reprezentare în procedurile de notificare și autorizare a concentrărilor economice.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1483 / 1696
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...