ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Schoenherr lansează ghidul regional „Finanțarea startup-urilor”

28 Mai 2020   |   BizLawyer

Ghidul „Finanțarea startup-urilor” este disponibil pe siteul Schoenherr, în limba engleză, la următorul link: https://knowledge.schoenherr.eu/pg/start-up-financing/

 
 
Firma de avocatură Schoenherr a lansat recent ghidul „Finanțarea startup-urilor”, care oferă o imagine de ansamblu a principalelor probleme juridice privind rundele de finanțare a startup-urilor în Europa Centrală și de Est. Scrisă de experții în startup-uri și venture capital ai firmei, publicația include răspunsuri la întrebări relevante în acest domeniu, acoperind Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Polonia, România și Slovenia.

„Ultimii ani au adus o intensificare a finanțărilor de tip venture capital în regiunea Europei Centrale și de Est. Prin lansarea acestei analize comparative privind finanțarea startup-urilor în diferite țări, ne propunem să le oferim fondurilor internaționale VC interesate să investească în mai multe jurisdicții din regiune instrumentele necesare pentru a naviga prin multitudinea de aspecte juridice locale inerente unor astfel de proiecte. Acest ghid este util, totodată, pentru antreprenorii care vor să afle mai multe despre opțiunile de finanțare a startup-urilor lor”, a declarat Thomas Kulnigg, coordonatorul practicii start-up & venture capital a Schoenherr.


„Finanțarea startup-urilor” oferă o perspectivă generală asupra alternativelor de finanțare pentru startup-uri, guvernanță corporativă și structurare a unei tranzacții de tip venture capital, programelor de beneficii acordate angajaților, precum și altor aspecte legate de atragerea investitorilor sau vânzarea întregii participații de către fondatori.

„Cu un ecosistem startup în dezvoltare, România atrage un interes crescând din partea investitorilor de tip venture capital. În ultimii ani, noi fonduri au intrat pe piața locală, iar cele existente și-au sedimentat poziția. Publicația Finanțarea startup-urilor ar putea fi o lectură interesantă pentru startup-urile locale, în condițiile în care e important pentru antreprenori să fie conștienți de problemele juridice cu care se pot confrunta în demersurile lor de consolidare a propriilor investiții, inclusiv în cadrul unei eventuale tranzacții de tip venture capital”, a precizat Mădălina Neagu, partener în cadrul Schoenherr și Asociații SCA, specializată în corporate/M&A, start-up & venture capital.

Ghidul „Finanțarea startup-urilor” este disponibil pe siteul Schoenherr, în limba engleză, la următorul link: https://knowledge.schoenherr.eu/pg/start-up-financing/

Schoenherr este o firmă regională de avocatură activă în Europa Centrală și de Est/Europa de Sud Est. Înființată în anul 1950 în Austria, firma are în prezent 15 birouri situate în Belgrad, Bratislava, Bruxelles, Budapesta, București, Chișinău, Istanbul, Linz, Ljubljana, Podgorica, Praga, Sofia, Viena, Varșovia, Zagreb, precum și patru colaborări naționale în Albania, Bosnia-Herțegovina, Macedonia și Ucraina. Schoenherr a fost prima firmă de avocatură internațională care a intrat pe piața din România (în 1996). În prezent, Schoenherr și Asociații SCA reunește 60 de avocați și consultanți fiscali. Firma oferă servicii integrate în toate domeniile avocaturii de afaceri, precum și servicii de consultanță fiscală, printr-o societate afiliată specializată. Avocații Schoenherr sunt recunoscuți la nivel internațional de către organisme independente de cercetare a pieței de servicii juridice precum Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1355 / 1813
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...