ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Trend crescător pentru practica de Banking & Finance de la BSMP. Echipa s-a implicat în proiecte legate de finanțări, dezvoltarea de produse noi și asistarea unor importante grupuri financiare la intrarea pe piața locală

28 Februarie 2019   |   Ștefania Enache

Aria de Banking & Finance din cadrul BSMP este coordonată de Partenerul Daniela Milculescu.

Daniela Milculescu, avocat asociat si coordonator al Departamentului de Banking & Finance din cadrul BSMP

 
 
Pentru echipa Bohâlțeanu & Asociații (BSMP), practica de Banking& Finance este una importantă, avocații fiind implicați în multe proiecte care vizează acest domeniu. În ultimii ani, activitatea Departamentului de Banking & Finance din cadrul firmei a urmat un trend crescător, iar în 2018 a contribuit cu aproximativ 20-25% din totalul veniturilor BSMP. 

Și 2019 se anunța ca fiind un an aglomerat, toate semnalele indicând faptul că jucătorii din această industrie vor avea nevoie de suport de specialitate pentru a face față provocărilor de care se lovesc.

În acest moment, instituțiile bancare din România se află într-o perioadă delicată în care o serie de vulnerabilități le amenință stabilitatea.


Daniela Milculescu, avocat asociat și coordonator al Departamentului de Banking & Finance din cadrul BSMP, este de părere că vulnerabilitățile majore sunt generate în principal de mediul legislativ și de impredictibilitatea acestuia, dar și de contextul economic. “Astfel, de la începutul anului, taxa pe activele bancare nou-introdusă a reprezentat și reprezintă una dintre principalele preocupări în acest domeniu și rămâne de văzut cum va evolua aceasta, ținând cont și de analizele înaintate de mediul bancar prin care se arată efectele negative de ansamblu generate de această taxă”, punctează expertul.

Jucătorii activi în industria de Banking & Finance sunt preocupați din cauza schimbărilor legislative operate de Executiv la finalul anului trecut. Cel mai mare motiv de îngrijorare este reprezentat taxa pe activele bancare, impactul acesteia asupra domeniului fiind unul major.

Pentru a preîntâmpina evetualele probleme care pot izvorî din acest sistem nou de taxare, băncile se pregătesc, așteptând să vadă modalitatea de aplicare a OUG 114.

Citește și

→  Taxa pe active bancare, aprobarea unui pachet de legi restrictive pentru finanțare și înăsprirea considerabilă a regimului sancționator în cazul legislației protecției consumatorilor, vor impacta serios domeniul financiar-bancar. Amenințările, punctate și explicate de avocați de top și specialiști din interiorul instituțiilor de credit

Finanțări: procent similar cu anii anteriori

Pe parcursul ultimului an, echipa BSMP s-a implicat atât în proiecte legate de finanțări, cât și în proiecte care au vizat asistarea unor importante grupuri financiare în intrarea pe piața românească prin înființarea unor instituții financiare nebancare (IFN) pentru acordarea de credite, sau asistarea în dezvoltarea și implementarea unor produse noi de creditare, în special în zona de digital lending care prezintă un interes în creștere, precum și asistarea unor instituții de credite în implementarea unor programe de conformare.

Daniela Milculescu amintește că, în 2018, BSMP a avut in lucru o serie de finanțări, dar unele dintre acestea nu au fost finalizate. “Comparativ cu anii anteriori, este un procent similar de finanțări. Tipul de proiecte în care firma noastră este momentan implicată privește spre exemplu: asistarea unor instituții financiare nebancare (IFN) nou-înființate în demararea activității de creditare pe piața din România; asistarea unor instituții financiare în dezvoltarea și implementarea unor produse noi de digital lending; asistarea unei instituții de credit în implementarea unor programe de conformare etc.”, subliniază avocatul.

Practica de Banking & Finance din cadrul BSMP. Avocați și proiecte

Aria de Banking & Finance din cadrul BSMP este coordonată de Partenerul Daniela Milculescu.
Daniela este un profesionist cu o vechime de peste 15 ani și cu o experiență considerabilă în domeniul Banking & Finance. Ea a fost implicată de-a lungul timpului în proiecte de anvergură, cum ar fi  tranzacții de tip project finance, credit sindicalizat, acordarea de asistență în înființarea unor instituții financiare nebancare, emisiunea de obligațiuni de către bănci din România. De asemenea, s-a implicat în proiecte complexe de restructurări de credite, asigurând asistență atât de partea creditorilor, instituții financiare locale și internationale, cât și de partea debitorilor.

Din echipa de Banking & Finance mai fac parte patru avocați colaboratori: Anda Călin, Andreea Rainer, Andreea Roman și Ciprian Vlad.

Anda Calin este specializată în Banking & Finance și face parte din echipa care a acordat asistență juridică în proiecte de finanțare care au implicat fonduri europene, în proiecte de finanțare cross-border către filialele locale ale unui grup european de dezvoltare imobiliară. De asemenea, s-a implicat în analiza implementării unor produse noi de digital lending, dar și în acordarea de asistență pentru înființarea și autorizarea unei instituții financiare nebancare (IFN) pe piața din România.
    
Andreea Rainer, specializată în Banking & Finance, face parte din echipa care a acordat  asistență unor bănci de top din Austria în proiecte de finanțare cross-border către filialele locale ale unui grup european de dezvoltare imobiliară. În plus, a oferit asistență cu privire la implementarea unor produse bancare noi din domeniul consumer finance sau legat identificarea unor soluții cu privire la semnatura electronică. 

Andreea Roman, avocat colaborator în cadrul BSMP, face parte din echipa care a acordat asistență juridică cu privire la o serie de proiecte de finanțare, inclusiv în legătură cu pregătirea documentației în vederea autorizării în România a unei instituții de plată.

Ciprian Vlad, avocat colaborator în cadrul BSMP, face parte din echipa care a acordat asistență cu privire la analiza implementării unor produse noi de digital lending, precum și cu privire la aspecte privind activitatea de creditare a instituțiilor financiare nebancare. 

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1649 / 1704
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...