ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Comisia Europeană are un nou plan pentru a sprijini tranziţia verde şi digitală şi redresarea economică a UE

30 Septembrie 2020   |   Agerpres

"UE este deja lider în domeniul inovării prin excelenţa sa în materie de cercetare şi ştiinţă. Dorim să avansăm în aceste domenii şi ne intensificăm eforturile ca să realizăm inovaţii radicale orientate către piaţă, care vor contribui la o Europă digitală şi verde şi vor stimula creşterea, crearea de locuri de muncă şi competitivitatea noastră pe scena mondială", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

 
 
Comisia Europeană a adoptat, miercuri, o comunicare privind un nou Spaţiu european de cercetare, care va îmbunătăţi peisajul european al cercetării şi al inovării, va accelera tranziţia UE către neutralitate climatică şi către poziţia de lider în domeniul digital şi va sprijini redresarea de pe urma impactului crizei cauzate de noul coronavirus, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
 
Comisia a stabilit obiective strategice şi acţiuni de pus în aplicare în strânsă cooperare cu statele membre, pentru a acorda prioritate investiţiilor şi reformelor în cercetare şi inovare, pentru a îmbunătăţi accesul cercetătorilor din întreaga UE la excelenţă în cercetare şi pentru a permite rezultatelor cercetării să ajungă pe piaţă şi în economia reală. În plus, comunicarea va promova şi mai mult mobilitatea cercetătorilor, competenţele lor şi oportunităţile de dezvoltare a carierei lor în interiorul UE, egalitatea de gen, precum şi un acces mai bun la activităţi ştiinţifice finanţate din fonduri publice şi evaluate inter pares.
 
"UE este deja lider în domeniul inovării prin excelenţa sa în materie de cercetare şi ştiinţă. Dorim să avansăm în aceste domenii şi ne intensificăm eforturile ca să realizăm inovaţii radicale orientate către piaţă, care vor contribui la o Europă digitală şi verde şi vor stimula creşterea, crearea de locuri de muncă şi competitivitatea noastră pe scena mondială", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager.
 
"Trebuie să consolidăm Spaţiul european de cercetare. Un spaţiu care să înglobeze întreaga Europă, deoarece cunoaşterea nu are limite teritoriale, deoarece cunoştinţele ştiinţifice se dezvoltă prin colaborări, deoarece cunoştinţele sunt fiabile dacă calitatea acestora este examinată transparent. De asemenea, acest spaţiu are mai multe şanse să atingă niveluri de vârf ale excelenţei şi să sprijine o industrie inovatoare care îşi asumă riscuri în vederea creării unui viitor solid, verde şi digital", a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel.
 
Pornind de la poziţia de lider a Europei în materie de inovare şi de la excelenţa sa ştiinţifică, noul Spaţiu european de cercetare urmăreşte să stimuleze o mai bună coordonare şi cooperare între UE, statele sale membre şi sectorul privat; să conducă la mai multe investiţii în cercetare şi inovare; să consolideze mobilitatea cercetătorilor, a expertizei lor şi a fluxului de cunoştinţe;
 
Comunicarea adoptată miercuri de Comisia Europeană defineşte patru obiective strategice: prioritate pentru investiţiile şi reformele în domeniul cercetării şi inovării, pentru a favoriza tranziţia verde şi digitală, cu scopul de a sprijini redresarea economică a Europei şi a-i creşte competitivitatea; îmbunătăţirea accesului la facilităţi şi infrastructuri excelente pentru cercetătorii din întreaga UE; transferul rezultatelor către economie, pentru a stimula investiţiile întreprinderilor şi pătrunderea pe piaţă a rezultatelor cercetării, precum şi pentru a promova competitivitatea şi rolul de lider al UE în mediul tehnologic la nivel mondial; consolidarea mobilităţii cercetătorilor şi circulaţia liberă a cunoştinţelor şi a tehnologiei, printr-o mai bună cooperare între statele membre, pentru a permite tuturor să beneficieze de cercetare şi de rezultatele ei.
 
Ca parte a iniţiativelor sale de sprijinire a redresării economice şi de construire a unei Europe verzi şi digitale, Comisia a adoptat astăzi, în plus faţă de noul Spaţiu european de cercetare, un nou Plan de acţiune pentru educaţia digitală pentru a adapta sistemele de educaţie şi de formare la era digitală, precum şi o comunicare privind Spaţiul european al educaţiei ca factor de stimulare a creării de locuri de muncă şi a creşterii economice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14515 / 17578
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...