ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cushman & Wakefield Echinox: Cinci paşi pentru creşterea siguranţei sanitare a celor 400.000 de angajaţi din birouri

04 Mai 2020   |   BizLawyer

Măsurile includ un pachet integrat de servicii de consultanță pentru evaluarea și îmbunătățirea modului de lucru și cuprind o analiză tehnică detaliată, un studiu despre nevoile și așteptările angajaților și un plan de măsuri și recomandări cu privire la optimizarea spațiului de lucru.

 
 
Distanțarea socială în spaţiile de birouri după COVID-19 implică o strategie de acțiune imediată pentru adaptarea la noua normalitate, motiv pentru care compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a format o echipa multi-disciplinară pentru a veni în întâmpinarea angajatorilor care pregătesc întoarcerea graduală a angajaților în spaţiile de birouri.

Cu un nou concept de design și măsuri stricte privind distanțarea socială, consultanții companiei au pregătit un set de masuri pentru chiriași și proprietari, bazat atât pe experiența Cushman & Wakefield din China, care manageriază întoarcerea la lucru pentru peste 10.000 de companii cu aproape un milion de angajați în peste 1.000 de clădiri, cât și pe conceptul internaţional „6 Feet Office”, dezvoltat de echipa din Olanda.


Măsurile includ un pachet integrat de servicii de consultanță pentru evaluarea și îmbunătățirea modului de lucru și cuprind o analiză tehnică detaliată, un studiu despre nevoile și așteptările angajaților și un plan de măsuri și recomandări cu privire la optimizarea spațiului de lucru.

Andrei Ianculescu, Head of Project Management Cushman & Wakefield Echinox: „Aplicăm experiența noastră internațională, astfel încât clienții să fie bine pregătiți pentru momentul revenirii la locul de muncă. Pentru a reporni business-urile într-un mediu de lucru sigur și eficient, regulile trebuie integrate în viața de zi cu zi, iar terenul trebuie pregătit pentru întoarcerea angajaților, aplicând experiența arhitecților și project managerilor din echipă în domenii precum inovație și strategie de lucru, proiectare și construcție, facility management, gestionarea instalațiilor, protocoale de curățare la nivel comercial, research și tehnologie.”

Cristi Moga, Head of Research, Cushman & Wakefield Echinox: „Înainte de debutul pandemiei Covid-19, în clădirile de birouri moderne din București și marile orașe lucrau aproape 400.000 de oameni, reprezentând circa 10% din angajații mediului privat. Pentru repornirea graduală a business-ului, este esențial că angajatorii să le ofere echipelor siguranța și confortul unei întoarceri la birou într-un mediu cât mai sigur pentru a nu le afecta creativitatea și productivitatea. Drept urmare, considerăm că este obligatorie atât analiza spaţiilor, cât și a nevoilor angajaților si companiilor, care s-au schimbat semnificativ în ultimele săptămâni.”

Cei cinci paşi recomandați de echipa Cushman & Wakefield Echinox sunt următorii:

1. Realizarea unei analize în rândul echipelor de management prin intermediul unui sondaj sau a unui focus grup pentru a idenfitica nevoile de business cu privire la spaţiile necesare desfășurării activității. Aplicarea unui chestionar online personalizat pentru angajații companiei în vederea evaluării preferințelor și nevoilor angajaților, atât în ceea ce privește spațiul de birou, cât și lucrul de acasă. Rezultatele celor două analize vor fi corelate și utilizate pentru a proiecta nevoia și configurația spațiului de birouri;
2. Analiza tehnică a spațiului de birou și a zonelor comune ale clădirii, inclusiv propunerea de soluții pentru proprietar – analiza sistemului HVAC existent, analiza căilor de acces, definirea zonelor potențiale de contaminare, propunerea de soluții pentru curățarea aerului, evaluarea spațiului de birou prin identificarea zonelor ce pot fi îmbunătățite și reducerea riscurilor de contaminare, protocoale pentru controale de securitate și sanitare;
3. Soluții de optimizare și de distanțare socială a spațiului de lucru - traducerea noilor moduri de lucru și de ocupare eficientă a unui spaţiu de birou prin crearea unui nou plan de amenajare, prin optimizarea densității angajaților, stabilirea traseelor de deplasare în birou, propunerea de panouri despărțitoare între stațiile de lucru, gestionarea programului de lucru, politici pentru vizitatori, inclusiv întocmirea bugetului necesar implementării propunerilor, etc.;
4. Soluții de curățenie și dezinfecție – îndrumarea personalului de întreținere pentru a răspunde cerințelor globale actuale, diminuând riscurile de contaminare prin reducerea punctelor de atingere, creșterea calității, includerea politicii ușilor deschise pentru cât mai puține atingeri, politica de dezinfecție și curățenie a biroului, etc.
5. Servicii de implementare a măsurilor aprobate (management de proiect)

Cushman & Wakefield Echinox este afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deținut și operat independent, cu o echipă de peste 60 de profesioniști și colaboratori ce oferă o gamă completă de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor și chiriașilor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 17422 / 19530
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...