ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

One United Properties îşi propune să realizeze un profit net de 530 de milioane de lei în 2023

15 Martie 2023   |   Agerpres

Investiţiile totale şi costurile CAPEX pentru 2023, inclusiv achiziţiile de terenuri şi costurile de dezvoltare, sunt estimate la 1,16 miliarde de lei.

 
 
Compania One United Properties îşi propune pentru 2023 să obţină un profit net de 530 milioane de lei, în creştere cu 5% faţă de 2022, cu marja netă aşteptată la 37%, a anunţat marţi dezvoltatorul imobiliar.

One United Properties propune Adunării Generale Anuale a Acţionarilor din 25 aprilie 2023 ca obiectiv atingerea unei cifre de afaceri consolidate în 2023 de 1,43 miliarde de lei, în creştere cu 23% faţă de rezultatul preliminar din 2022, şi un profit brut consolidat de 622,1 milioane de lei, cu 12% mai mare decât rezultatul preliminar pentru 2022.

Investiţiile totale şi costurile CAPEX pentru 2023, inclusiv achiziţiile de terenuri şi costurile de dezvoltare, sunt estimate la 1,16 miliarde de lei.


"Deşi estimările indică o creştere temperată a PIB-ului României în 2023, acesta va depăşi totuşi alte economii din regiune, precum Polonia, Cehia sau Ungaria. Regiunea Bucureşti-Ilfov, care găzduieşte aproape 3 milioane de locuitori, generează o treime din PIB-ul României şi este considerată una dintre regiunile dezvoltate din Europa. În acest context, strategia One United Properties pentru 2023 şi anii următori se va concentra în continuare pe Bucureşti, care are un PIB pe cap de locuitor de 164% din media UE, mai mare decât oraşe ca Viena sau Berlin, şi se clasează printre primele 10 cele mai mari oraşe din UE. În ciuda provocărilor din mediul economic, anticipăm că tot mai multe familii vor alege să-şi îmbunătăţească standardele de viaţă, investind în dezvoltările sigure, eficiente din punct de vedere energetic şi durabile ale ONE, contribuind astfel la cererea crescută pe care am observat-o în ultimii zece ani", a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Veniturile din vânzările de proprietăţi rezidenţiale sunt preconizate să ajungă la un miliard de lei în 2023, în creştere cu 31% faţă de rezultatul preliminar din 2022.

Pentru 2023, echipa de vânzări a One United Properties are un portofoliu de 1.143 de unităţi rezidenţiale disponibile în prezent pentru vânzare şi pre-vânzare. În plus, pre-vânzarea pentru alte 1.167 de unităţi situate în primele faze ale One Lake District şi One Lake Club va începe în prima jumătate a anului 2023. Pe baza cererii mari deja înregistrate, se estimează că cele mai multe vânzări în 2023 vor fi generate de următoarele dezvoltări: One Lake District, One Lake Club, One High District, One Floreasca Towers şi One North Lofts.

De asemenea, veniturile din chirii, care includ veniturile generate din diviziile office şi retail, sunt estimate să ajungă la 164,2 milioane de lei în 2023, în creştere cu 114% faţă de rezultatul preliminar pentru 2022.

Potrivit sursei citate, la 1 ianuarie 2023, portofoliul de birouri al One United Properties are o suprafaţă brută închiriabilă (GLA) de 138.000 mp. Împreună cu portofoliul de retail, incluzând în principal Bucur Obor şi One Gallery, întregul portofoliul comercial al One United Properties are o suprafaţă brută închiriabilă de peste 180.000 mp.

"Obiectivul nostru pentru 2023 este să ne menţinem creşterea anuală a vânzărilor rezidenţiale şi, totodată, să creştem veniturile generate de segmentul comercial, care s-a extins cu 34.500 mp odată cu livrarea recentă a celei de-a doua faze a One Cotroceni Park. Deşi nu vom atinge potenţialul real al portofoliului nostru de birouri în 2023, veniturile generate de această divizie vor continua să crească trimestrial, în conformitate cu strategia noastră de IPO. În plus, anul acesta intenţionăm să începem construcţia la One Plaza Athenee, un nou hotel lifestyle de 5 stele în centrul Bucureştiului, marcând astfel expansiunea noastră pe segmentul proprietăţilor hoteliere", a adăugat Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

One United Properties deţine în prezent un portofoliu de terenuri de 106.000 mp, cu o suprafaţă construibilă supraterană de 435.000 mp.

În 2022, One United Properties a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 4% faţă de 2021. Profitul brut a ajuns la 573,2 milioane de lei, în scădere cu 5% faţă de anul trecut, în timp ce rezultatul net a scăzut cu 1%, ajungând la 502,6 milioane de lei.

One United Properties este principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti.

Compania este tranzacţionată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acţiunile sale sunt incluse în mai mulţi indici precum BET, ROTX, STOXX, FTSE Russell Global All-Cap şi FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3860 / 16933
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...