ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Banca Transilvania, profit în creştere cu 28% în primul semestru;la nivel de grup, profitul a depăşit 942 mil. lei

14 August 2019   |   AGERPRES

Activele BT se cifrează la 77,73 miliarde de lei. În ceea ce priveşte datoriile BT, acestea însumează 70,01 miliarde de lei, la nivel de bancă, respectiv 73,29 miliarde de lei la nivel de Grup.

 
 
Banca Transilvania (BT) a raportat, la 30 iunie 2019, un profit net consolidat de 848 de milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, în timp ce la nivel de Grup valoarea aceluiaşi indicator a fost de 942,36 milioane de lei, în creştere de la 864,6 milioane de lei, reiese din rezultatele financiare ale băncii, publicate miercuri pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Conform raportului financiar, în primele şase luni ale anului, activele Grupului BT au ajuns la 81,6 miliarde de lei, în timp ce eficienţa operaţională se păstrează la nivelul de 45,87%.

Activele BT se cifrează la 77,73 miliarde de lei. În ceea ce priveşte datoriile BT, acestea însumează 70,01 miliarde de lei, la nivel de bancă, respectiv 73,29 miliarde de lei la nivel de Grup.


Pe segmentul de creditare, datele băncii arată că, în intervalul de referinţă, au fost acordate peste 100.000 de împrumuturi companiilor şi persoanelor fizice, iar valoarea creditelor, per ansamblu, până la 39,3 miliarde de lei.

În acelaşi timp, depozitele clienţilor BT au ajuns, în S1, la 67,4 miliarde de lei, din care 47,2 miliarde de lei reprezintă economiile persoanelor fizice şi 20,2 miliarde de lei ale persoanelor juridice.

Pe de altă parte, veniturile nete din dobânzi au înregistrat, la nivel de Grup, un salt de la 1,276 miliarde de lei, în primul semestru din 2018, la 1,512 miliarde de lei, în acest an.

'A fost o perioadă dinamică, cu volume în creştere, ceea ce ne-a permis să obţinem venituri bune în condiţiile unor comisioane reduse. Ritmul creşterii depozitelor, creditelor şi operaţiunilor arată încrederea clienţilor persoane fizice şi IMM în BT. Rezultatele primului semestru pregătesc terenul pentru planurile mari pe care le avem în perioada următoare', a declarat Ömer Tetik, director general, Banca Transilvania.

Conform raportului de date financiare, taxa pe activele BT, aferentă primului semestru din acest an, este de 90,502 milioane de lei, iar banca o va plăti până în 25 august, urmând ca, până la data de 25 august 2020 să fie regularizată în funcţie de suma rezultată în urma calculării taxei la nivelul întregului an. Având în vedere nivelul taxei preliminare pe active, calculată la data de referinţă 30 iunie 2019 şi luând în considerare un calcul proporţional, dacă BT ar înregistra efectul acestei taxe pentru perioada de 6 luni încheiată la 30 iunie 2019, profitul net la această dată ar ajunge la 809,98 milioane lei de la 848 milioane lei.

În primele şase luni ale anului au fost înregistrate cu 46% mai multe tranzacţii efectuate cu cardurile şi cu accesoriile de plată (walletul BT Pay, ceas, brăţară şi sticker contactless), faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Aplicaţia BT Pay are peste 300.000 de utilizatori, iar numărul de transferuri din BT Pay către utilizatorii aplicaţiei pe baza numărului de telefon din lista de contacte, respectiv prin IBAN către clienţii altor bănci (iunie a.c. vs decembrie 2018) s-a majorat cu 170%. De asemenea, numărul plăţilor cu BT Pay s-a dublat în prima jumătate a anului.

BT este între primele bănci din România care oferă serviciul Apple Pay clienţilor, facilitatea beneficiind de o adopţie foarte bună, precizează sursa citată. Tot în zona digitală, BT a anunţat lansarea împreună cu un FinTech internaţional a aplicaţiei BT Visual Help, prin care clienţii îşi pot gestiona facil, non-stop şi gratuit, prin telefon, cardurile.

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 4,65% la 30 iunie 2019. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 96%, în timp ce solvabilitatea băncii, fără profitul anului 2019, este de 18,63%, iar cu profitul inclus aceasta este de 20,53%.

În ianuarie 2019, Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru finanţări pe termen lung al Băncii Transilvania (IDR) la ‘BB+', cu perspectivă stabilă, precum şi nivelul ratingului de viabilitate (VR) la nivelul ‘bb+'.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 607 / 32749
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații de concurență de la Bondoc & Asociații au în lucru proiecte care ating toate segmentele acestei arii de practică. Lucian Bondoc, Managing Partner: Suntem implicați în dosare pe toată linia, putem gestiona profesionist orice caz, de la început până la sfârșit, prin echipe mixte care includ și litigatori
Modificări importante în materie de fiscalitate, la orizont | Theodor Artenie, Tax Director - Schoenherr Tax Bucharest: Așteptăm forma finală în care vor fi adoptate proiectele de modificare a Codurilor Fiscal și de procedură fiscală. Cele două Directive europene care nu au fost încă transpuse în legislația națională ar putea genera anumite complicații pentru contribuabilii români
Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica
Allen & Overy, alături de PKO Bank Polski la finanțarea unei bănci de celule stem. Avocați din București, în echipă
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est
Crina Baltag și Cosmin Vasile, editorii noului ghid practic multi-jurisdicțional dedicat soluționării disputelor în domeniul construcțiilor și publicat de Wolters Kluwer
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații i-a reprezentat pe fondatorii 7Card în legătură cu investiția în proiectul Holde Agri. Echipa, coordonată de partenerul Sergiu Gîdei
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...