ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Două tranzacții într-o sapămână | PNSA a asistat Dedeman în două proiecte mari, coordonate de partenerul Ioana Sampek. Echipele de avocați implicate în achiziția The Bridge (2) și asocierea cu Element Invest Partners pentru Eli Park 1

21 Iunie 2019   |   Andrei DelCet

Săptămâna aceasta au ajuns la final două proiecte importante, care au ținut în priză echipe mari de avocați specializați în fuziuni și achiziții, taxe și concurență. .

Ioana Sampek, partener PNSA (in medalion)

 
 
Avocații de tranzacții de la Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) au turat motoarele în ultima perioadă pentru a fi în pas cu apetitul pentru tranzacții și diversificare a investițiilor manifestat de Dedeman, companie evaluată la circa 2 miliarde de euro pe care o asistă în mod tradițional. Săptămâna aceasta au ajuns la final două proiecte importante, care au ținut în priză echipe mari de avocați specializați în fuziuni și achiziții, taxe și concurență. . .

A doua fază a proiectului The Bridge trece la Dedeman

Zilele trecute a fost  semnată achiziția celei de-a doua faze a proiectului The Bridge, dezvoltat de Forte Partners , unul dintre cei mai activi dezvoltatori locali de pe piața de birouri. The Bridge 2 constă intr-o cladire de 10 etaje cu o suprafață totală închiriabilă de aprox. 23 mii mp, având ca principali chiriași companii precum Medicover, UPC, Molson Coors și Schlumberger.


Proiectul The Bridge 2 a fost coordonat de partenerul Ioana Sampek. Din echipa PNSA au mai făcut parte: Codrin Luță (Managing Associate), Andreea Grosu (Managing Associate), Ioana Dumitru (Managing Associate), Lavinia Dinoci (Senior Associate), Lavinia Ludovic (Senior Associate), Cristiana Blei (Associate), Luiza Zamura (Associate), Geanina Popescu (Associate) și Veronica Culcea (Associate).

Consultanța fiscală a fost asigurată de PNSA Tax, printr-o echipă coordonată de  partenerul Mihaela Pohaci și Raluca Rusu (Senior Manager), iar aspectele de concurență au fost acoperite de Mihaela Ion (Partener), Laura Ambrozie (Managing Associate) și Vanessa Nistor (Senior Associate).

Reamintim că grupul Dedeman a achiziționat anul trecut proiectul de birouri The Bridge, în cea mai importantă tranzacţie de real estate din 2018, evaluată la 200 de milioane de euro. Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat și atunci cumpărătorul cu o echipă extinsă, coordonată de partenerii Valentin Creața și Ioana Sampek.


Proiectul The Bridge ce va fi preluat de Dedeman cuprinde trei faze şi va avea o suprafaţă de aproximativ 80.000 mp.

Parteneriat pentru dezvoltarea proiectului logistic ELI PARK 1

Retailerul de bricolaj deținut de frații Pavăl a decis să intre și într-un proiect de logistică dezvoltat în apropiere de București. Zilele trecute, Dedeman și Element Industrial au anunțat că au semnat un parteneriat prin care vor dezvolta împreună proiectul ELI PARK 1, situat în zona Chitila-Buftea ce se prefigurează drept noul pol logistic de proximitate al Capitalei.

PNSA a asistat Dedeman în asocierea cu Element Invest Partners pentru dezvoltarea primei faze de aprox. 20 mii mp din proiectul de logistica ELI PARK 1.

Potrivit informațiilor BizLawyer, și acest proiect a fost coordonat de Ioana Sampek. Din echipă au mai făcut parte Codrin Luță și Veronica Culcea. Pe aspectele de competition au intervenit Mihaela Ion și Laura Ambrozie.

ELI PARK 1 este un parc logistic cu o suprafață închiriabilă de 50.000 mp. Lucrările de construcție la prima fază ce însumează 20.000 mp sunt în grafic, urmând să fie livrate în vara acestui an, când vor începe lucrările și la faza a doua. Primul chiriaș al proiectului este Paste Baneasa, care a închiriat o suprafață de 5.000 mp.

Reamintim că avocații PNSA au fost consultanți și în proiectul EquiLiant Capital, fondul de private equity al familiei Pavăl, lansat luna trecută. Fondul va fi finanţat integral de Pavăl Holding, companie cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deţinere directă a unor antreprenori români.

Popovici Nițu Stoica & Asociații a oferit consultanță în proiectul înființării acestui fond, echipa de avocați fiind coordonată de name partner-ul Florian Nițu și partenerul Alexandru Ambrozie.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1016 / 32864
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc & Asociații a asistat McGuire Woods în procesul de transformare și de vanzare a entității din România
Reff & Asociații deschide un birou regional la Cluj-Napoca și o recrutează pe avocata Olguța Lazăr pentru a-l coordona
Ce firme de avocați au lucrat în cele mai mari tranzacții din 2019 | Reff & Asociații și Wolf Theiss au asistat cele mai multe fuziuni și achiziții din Top 10. Echipele care au gestionat juridic fiecare proiect
Europa emergentă rămâne un magnet pentru tranzacțiile internaționale. Gabriel Sidere, Managing Partner CMS România: Ne așteptăm ca în 2020 să asistăm la consolidarea piețelor de M&A din regiune și la menținerea trendului ascendent al investițiilor externe în tranzacții M&A cu o componentă transfrontalieră
Dentons își întărește practica de Banking & Finance la nivel regional
Noerr își întărește echipa corporate ̸ M&A, real estate și litigii. Iulian Sorescu devine Partener
RIL. Hotărârea ICCJ 1 ̸2020 | AVRAM LAW a asistat Asociația Română a Băncilor la redactarea memoriului în vederea soluționării chestiunii privind poprirea asupra conturilor instituțiilor publice
Cum lucrează și ce mandate primește echipa axată pe Fiscalitate ̸Taxe de la Țuca Zbârcea & Asociații. Alianța cu Andersen Global oferă acces la know-how și competențe globale, dar și la proiecte transfrontaliere și clienți internaționali
Anda Todor, fost coordonator al biroului Dentons, se alătură firmei Istocescu & Vintilă ca Managing Partner. Todor, Istocescu & Vintilă – TIV Legal vrea să imprime o nouă tendință pe piața locală de avocatură
Mitel & Asociații a asistat fondul ACCESSION II în vânzarea companiilor Lipomin SA şi Carpatina SA. Ce avocați a avut Prodal 94, firma lui Jabbar Kanani, în această achiziție
Din vorbă-n vorbă cu Lavinia Aftodor, Senior Legal Counsel la BCR, singurul In-House Counsel desemnat Rising Star în România de către Euromoney. “Munca de in-house lawyer nu este rutinantă, sarea și piperul sunt prezente zi de zi. E o plăcere să îmi regăsesc vechi colegi de breaslă, din case de avocatură de prestigiu, cu care să fac echipă în cadrul unui proiect complex”
Cum lucrează avocații de IP de la bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ. Activitatea intensă în 2019, cu numeroase elemente de inovație, prin soluții aplicate pentru protecția drepturilor clienților. Anul acesta va fi extinsă interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...