ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Enel X România a instalat un sistem de panouri fotovoltaice pe fabrica de ulei vegetal a companiei LTA Mondial

05 August 2020   |   AGERPRES

LTA Mondial va obţine o scădere semnificativă a costurilor anuale cu energia electrică, estimându-se că va recupera în şase ani şi patru luni investiţia realizată în sistemul fotovoltaic.

 
 
Enel X România, parte a Enel X, a instalat un sistem de panouri fotovoltaice pe fabrica de ulei vegetal a companiei LTA Mondial din localitatea Baia din judeţul Tulcea, care va ajuta unitatea să îşi scadă consumul anual de energie din reţea cu aproape 8% şi să prevină emisii de gaze cu efect de seră de circa 86 de tone pe an.

Potrivit unui comunicat al companiei, proiectul a vizat livrarea la cheie a unui sistem cu o capacitate instalată de 155,52 KW, care poate produce o cantitate de energie de circa 188 MWh pe an, reprezentând aproximativ 7,6% din energia totală consumată anual în fabrică.

"Enel X România are în portofoliu soluţii de eficienţă energetică destinate companiilor interesate de reducerea costurilor cu energia electrică, personalizate astfel încât partenerii noştri să poată urmări estimările de producţie şi consumul de energie pe perioada de amortizare a investiţiei. Proiectul pe care tocmai l-am finalizat împreună cu LTA Mondial este un model de urmat şi pentru alte companii care vor să devină sustenabile şi să obţină, în acelaşi timp, o reducere a costurilor de operare", a declarat Marius Chiriac, directorul Enel X România.


LTA Mondial va obţine o scădere semnificativă a costurilor anuale cu energia electrică, estimându-se că va recupera în şase ani şi patru luni investiţia realizată în sistemul fotovoltaic.

"La LTA Mondial ne-am propus să fim cât mai aproape de natură şi să respectăm mediul. De aceea, am ales să investim în sistemul de panouri fotovoltaice proiectat şi instalat de Enel X România la fabrica noastră de la Baia, cu ajutorul căruia vom reuşi să reducem costurile cu energia electrică pe care o consumăm", a declarat Liuta Adam, director general LTA Mondial.

Implementarea sistemului fotovoltaic pentru LTA Mondial a presupus livrarea la cheie a proiectului de către Enel X România, prin instalarea a 432 de panouri solare de înaltă eficienţă, cu celule de tip policristalin, a invertoarelor, structurii metalice de susţinere şi a sistemului de monitorizare. Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la producători cu tradiţie pe piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Companiile interesate de eficienţa energetică pot ăsi pe www.enelx.ro un simulator de sisteme fotovoltaice.

Accesarea simulatorului presupune câţiva paşi simpli. Companiile interesate trebuie să introducă adresa unde vor să instaleze un astfel de sistem, să selecteze, cu ajutorul hărţilor oferite de Google Maps, suprafaţa specifică pe care doresc să amplaseze panourile fotovoltaice, apoi să completeze câmpurile simulatorului cu informaţii despre consumul lor de energie electrică, în funcţie de segmente orare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5482 / 7958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...