ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Medicover reduce investiţiile pentru a securiza stabilitatea financiară la nivel de grup, în contextul răspândirii COVID-19

30 Martie 2020   |   AGERPRES

În contextul răspândirii COVID-19 şi a extinderii nivelului restricţiilor publice, Consiliul de Administraţie al companiei a recomandat membrilor AGA să nu mai ofere dividende şi a decis diminuarea investiţiilor.

 
 
Consiliul de Administraţie al Medicover a recomandat Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) să nu mai ofere dividende şi a decis diminuarea investiţiilor, pentru a securiza stabilitatea financiară la nivelul întregului grup, relevă un comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES.

"Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent. Trebuie să ne adaptăm din mers. Inovaţia este astăzi elementul cheie pentru a putea depăşi aceste momente de impas. De aceea, Medicover a dezvoltat un nou serviciu - MediCall - adaptat la noua realitate. Oferim pacienţilor noştri întâlniri video cu medici pentru opinii specializate, acoperind, pentru început, 12 specialităţi cu peste 100 de medici. Imediat ce cadrul legislativ ne va permite, vom integra toate specialităţile disponibile. Vom continua să dezvoltăm astfel de servicii cheie cu aplicabilitate digitală, având ca prim obiectiv îmbunătăţirea experienţei pacienţilor", a declarat Radu L. Gorduza, director general Medicover România.


În contextul răspândirii COVID-19 şi a extinderii nivelului restricţiilor publice, Consiliul de Administraţie al companiei a recomandat membrilor AGA să nu mai ofere dividende şi a decis diminuarea investiţiilor.

Potrivit sursei citate, Grupul dispune, deja, la nivel global, de fonduri de peste 200 de milioane de euro din linii de credit neutilizate, iar pe fondul reducerii investiţiilor, reprezentanţii companiei susţine că există suficientă lichiditate pentru a gestiona un scenariu de declin chiar mai lung decât cel prevăzut iniţial. La finalul anului 2019, Medicover a atras din piaţă fonduri cu rambursare pe termen lung în valoare de 140 milioane de euro.

"Grupul se aşteaptă ca la nivel internaţional veniturile şi profitul operaţional din primul trimestru să rămână în linie cu aşteptările iniţiale. Pentru al doilea trimestru, compania estimează venituri similare celor din perioada echivalentă a anului anterior, însă un profit operaţional mai mic, influenţat de restricţiile publice. În al treilea trimestru, grupul se aşteaptă, însă, la o revenire treptată. Medicover a emis recent şi o previziune privind evoluţia pentru următorii trei ani, planurile nefiind afectate, ceea ce denotă o încredere în capacitatea de revenire şi atingerea obiectivelor pe termen mediu", se menţionează în comunicatul citat.

Medicover a înregistrat, anul trecut, o creştere a veniturilor cu 25,7%, până la 844,4 milioane euro. Veniturile cumulate din România au crescut, în 2019, cu 26,9% până la valoarea de 119,1 milioane euro.

Divizia de Servicii Medicale a avansat, în România, cu 45% la 59,6 milioane de euro, în timp ce evoluţia diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 12,9%, ajungând anul trecut la 59,5 milioane de euro.

Medicover este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de servicii medicale şi de diagnostic, listat la Bursa din Suedia - Nasdaq Stockholm. Compania a fost fondată în anul 1995, iar în prezent pieţele principale companiei sunt: Polonia, Germania, România şi Ucraina.

Compania oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o reţea extinsă de clinici, spitale, facilităţi de îngrijire specializată şi laboratoare prin două divizii: Healthcare Services şi Diagnostic Services.

Medicover este prezentă în România prin reţeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover şi Pelican, respectiv laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

Reţeaua Synevo din ţară cuprindea, la finalul anului 2019, un total de 123 de centre de recoltare acoperind 39 de judeţe din ţară, respectiv 54 de oraşe.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6827 / 8811
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...