ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Medicover reduce investiţiile pentru a securiza stabilitatea financiară la nivel de grup, în contextul răspândirii COVID-19

30 Martie 2020   |   AGERPRES

În contextul răspândirii COVID-19 şi a extinderii nivelului restricţiilor publice, Consiliul de Administraţie al companiei a recomandat membrilor AGA să nu mai ofere dividende şi a decis diminuarea investiţiilor.

 
 
Consiliul de Administraţie al Medicover a recomandat Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) să nu mai ofere dividende şi a decis diminuarea investiţiilor, pentru a securiza stabilitatea financiară la nivelul întregului grup, relevă un comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES.

"Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent. Trebuie să ne adaptăm din mers. Inovaţia este astăzi elementul cheie pentru a putea depăşi aceste momente de impas. De aceea, Medicover a dezvoltat un nou serviciu - MediCall - adaptat la noua realitate. Oferim pacienţilor noştri întâlniri video cu medici pentru opinii specializate, acoperind, pentru început, 12 specialităţi cu peste 100 de medici. Imediat ce cadrul legislativ ne va permite, vom integra toate specialităţile disponibile. Vom continua să dezvoltăm astfel de servicii cheie cu aplicabilitate digitală, având ca prim obiectiv îmbunătăţirea experienţei pacienţilor", a declarat Radu L. Gorduza, director general Medicover România.


În contextul răspândirii COVID-19 şi a extinderii nivelului restricţiilor publice, Consiliul de Administraţie al companiei a recomandat membrilor AGA să nu mai ofere dividende şi a decis diminuarea investiţiilor.

Potrivit sursei citate, Grupul dispune, deja, la nivel global, de fonduri de peste 200 de milioane de euro din linii de credit neutilizate, iar pe fondul reducerii investiţiilor, reprezentanţii companiei susţine că există suficientă lichiditate pentru a gestiona un scenariu de declin chiar mai lung decât cel prevăzut iniţial. La finalul anului 2019, Medicover a atras din piaţă fonduri cu rambursare pe termen lung în valoare de 140 milioane de euro.

"Grupul se aşteaptă ca la nivel internaţional veniturile şi profitul operaţional din primul trimestru să rămână în linie cu aşteptările iniţiale. Pentru al doilea trimestru, compania estimează venituri similare celor din perioada echivalentă a anului anterior, însă un profit operaţional mai mic, influenţat de restricţiile publice. În al treilea trimestru, grupul se aşteaptă, însă, la o revenire treptată. Medicover a emis recent şi o previziune privind evoluţia pentru următorii trei ani, planurile nefiind afectate, ceea ce denotă o încredere în capacitatea de revenire şi atingerea obiectivelor pe termen mediu", se menţionează în comunicatul citat.

Medicover a înregistrat, anul trecut, o creştere a veniturilor cu 25,7%, până la 844,4 milioane euro. Veniturile cumulate din România au crescut, în 2019, cu 26,9% până la valoarea de 119,1 milioane euro.

Divizia de Servicii Medicale a avansat, în România, cu 45% la 59,6 milioane de euro, în timp ce evoluţia diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 12,9%, ajungând anul trecut la 59,5 milioane de euro.

Medicover este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de servicii medicale şi de diagnostic, listat la Bursa din Suedia - Nasdaq Stockholm. Compania a fost fondată în anul 1995, iar în prezent pieţele principale companiei sunt: Polonia, Germania, România şi Ucraina.

Compania oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o reţea extinsă de clinici, spitale, facilităţi de îngrijire specializată şi laboratoare prin două divizii: Healthcare Services şi Diagnostic Services.

Medicover este prezentă în România prin reţeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover şi Pelican, respectiv laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

Reţeaua Synevo din ţară cuprindea, la finalul anului 2019, un total de 123 de centre de recoltare acoperind 39 de judeţe din ţară, respectiv 54 de oraşe.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6276 / 8260
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...