ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Răzvan Cuc, despre constructorul pentru Ploieşti-Braşov: O companie din China în asociere. E apanajul CNSP

11 Aprilie 2019   |   Mediafax

PPP-urile sunt gestionate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP), iar Ion Ghizdeanu este preşedintele instituţiei.

 
 
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a confirmat, miercuri seara, că autostrada Ploieşti - Braşov va fi construită de un consorţiu din China, printr-un parteneriat public - privat (PPP), iar contractul urmează să fie semnat în aproximativ o lună şi jumătate.

„Aşa am auzit şi eu… O companie din China în asociere cu altă companie”, a afirmat Răzvan Cuc, miercuri seara, într-o emisiune la Digi 24, întrebat dacă autostrada Ploieşti - Braşov va fi construită de o companie din China.

Când i s-a spus că firmele din China lucrează cu muncitori din China, ministrul Transporturilor a reaminit că „noi avem o problemă pe piaţa forţei de muncă foarte mare, la constructori” şi că a mai rămas un singur constructor român.


„Aceasta este o discuţie avansată. Nu ştiu ce s-a discutat cu acea firmă. Haideţi să vedem ce se întâmpla. Discuţia aceasta trebuie să o aveţi cu domnul Ghizdeanu. Încă o dată, nu eu am discutat cu firma din China. Haideţi să nu ne pripim să tragem concluzii. Haideţi să vedem ce se întâmplă. Am răbdare şi aştept. Am răbdare să văd ce se va întâmplă, să vorbesc cu domnul Ghizdeanu să îmi spună şi mie care este negocierea care va avea loc între semnatarul contracului şi firma care va executa lucrarea”, a completat Cuc, când i s-a spus că firmele de construcţii din China lucrează cu muncitori din China şi materiale de construcţie din China.

PPP-urile sunt gestionate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP), iar Ion Ghizdeanu este preşedintele instituţiei. „Este o variantă mai rapidă şi avem foarte multe firme care sunt interesate”, a adăugat Cuc, referindu-se la PPP-uri versus fonduri europene. „Această modalitate de a lansa PPP-urile este mult mai rapidă, pentru că este o perioadă de precalificare în care vin firmele care sunt interesate să intre. Practic, deblocăm toată partea de licitaţii care, în momentul de faţă, vedem că generează contestaţii, fie nu se prezintă anumite firme, la depunerea de oferte”, a subliniat Cuc.

Ministrul Transporturilor a confirmat că va fi o taxă, dar a spus încă că nu poate da detalii din proiect, cât va fi. „Poate să vă spună domnul Ghizdeanu, că dânsul a lucrat la acest proiect. Noi, la Transporturi, i-am asigurat suportul din punct de vedere tehnic, i-am pus toată documentaţia tehnică la dispoziţie”, a subliniat Cuc.

Oficialul de la Transporturi a mai confirmat că peste aproximativ şase săptămâni va fi semnat contractul de proiectare şi execuţie cu această firmă. „Ploieşti – Braşov a depăşit perioada de precalificare, într-o lună – o lună şi jumătate se va semna contractul cu acel consorţiu care a venit, dar este apanajul Comisiei de Prognoză. N-aş vrea să mă bag peste atributele Comisiei”, a mai susţinut Cuc.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri 3 aprilie, că, în scurt timp, Guvernul va începe negocierea clauzelor contractului de PPP pentru construirea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov.

„Facem progrese în privinţa autostrăzi Ploieşti - Comarnic – Braşov, o investiţie aşteptată de români, foarte importantă pentru susţinerea dezvoltării economice. Deşi guvernele anterioare au promis că vor realiza această autostradă şi au făcut şi refăcut studiile de fezabilitate, noi numai în câteva luni am ajuns la faza finală a achiziţiilor publice. Recent, conform termenului limită stabilit, o asociere de firme cu vaste experienţe în domeniul infrastructurii a depus oferta detaliată pentru construirea şi operarea în parteneriat public privat autostrăzii Ploieşti - Comarnic – Braşov. Comisia de evaluarea deschis oferta, se verifică documentaţia iar în scurt timp va începe negocierea clauzele contractului de parteneriat public privat”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul acelei şedinţe de Guvern.

La finalul lunii decembrie a anului 2018, Viorica Dăncilă anunţa că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Braşov este anul 2024, dar speră ca şantierul să fie gata mai devreme, în condiţiile în care la începutul lui 2019 va fi desemnat constructorul câştigător.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 60 / 31681
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: ZRP recrutează avocați definitivi pentru departamentul Consultanță
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv (Consultanță | Dreptul muncii)
Zamfirescu Racoți & Partners a premiat excelența în cadrul concursului de procedură civilă „Viorel-Mihai Ciobanu”
Țuca Zbârcea & Asociații obține retractarea unei hotărâri definitive în materia achizițiilor publice pentru încălcarea principiului preeminenței dreptului UE
Volumul mare de muncă impune extinderea departamentului de Real Estate de la Mușat & Asociații. Monia Dobrescu, Partener: Premizele acestui an par a fi foarte bune. Avem proiecte noi, finanțări si refinanțări, chiar și o asociere pentru dezvoltarea unui proiect mixt, iar o serie de clienți vor să își extindă business-ul
Bucharest Arbitration Days, 6-7 Iunie. Avocați din elita arbitrajului internațional vor discuta, la București, teme de actualitate
Un software pentru avocații secolului XXI. George Barcun, General Manager Softventure: KeyVisionPRO este o sumă a lecțiilor învățate de-a lungul celor 10 ani de suport tehnologic pentru mii de utilizatori din cadrul firmelor de avocatură
ZRP, avocații OMV în arbitrajul ICC cu statul român. Pretențiile ajung la 70 mil. E, dar creanțele austriecilor asupra statului depășesc o jumătate de miliard de euro
Ce proiecte i-au ținut ocupați pe avocații de Real Estate de la Biriș Goran, în ultimul an. Punctele vulnerabile ale tranzacțiilor din piața imobiliară, explicate de Gabriel Biriș, fondatorul firmei
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează Paralegal
Transferurile de proprietate și închirierile, cea mai mare pondere în mandatele echipei de Real Estate de la Radu & Asociații, în ultimele luni. Lucian Vițelaru, Senior Managing Associate, explică la ce se uită investitorii și ce precauții își iau bancile care finanțează proiectele
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen anunță formalizarea Centrului de Excelență în Litigii Fiscale (NNDKP CELF)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...