ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ROCKWOOL deschide cea mai mare fabrică de vată minerală bazaltică din România

03 Decembrie 2019   |   A.D.

O parte a producţiei va merge la export, în special în țări apropiate de România.

 
 
Grupul ROCKWOOL, lider mondial în producţia de vată minerală bazaltică, a deschis prima sa fabrică din România, o investiție în valoare de 50 milioane euro. Aceasta are o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an, fiind cea mai mare unitate  de profil din țara noastră. Fabrica este amplasată pe un teren de  30 de hectare, în parcul industrial Ploieşti West Park din localitatea Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești.

Produsele ROCKWOOL, folosite în special pentru termoizolarea clădirilor, vor fi livrate cu preponderență pe plan local, România fiind una dintre cele mai mari piețe de izolații din Europa. O parte a producţiei va merge la export, în special în țări apropiate de România.

“Fabrica ROCKWOOL e gata, la capătul unui efort de construcţie de un an, şi am început deja producţia comercială. Acum putem spune cu mândrie că avem prima vată bazaltică ROCKWOOL Made in Romania. Clienţii noştri vor avea produse de aceeaşi calitate cu care i-am obişnuit în ultimii 20 de ani, însă livrate mai repede. Ştim că aşteaptă asta şi previzionăm o cerere tot mai mare în viitor.Principalul nostru scop este să creăm soluţii sigure pentru toate tipurile de aplicaţii, să livrăm produse care au rezistenţă la foc, fiind incombustibile, contribuie la obţinerea eficienţei energetice şi sunt în totalitate reciclabile, ceea ce susţine economia circulară şi minimizează impactul asupra mediului. Doresc să mulţumesc echipei, atât celor care au fost implicaţi în construcţia fabricii, cât şi celor care au făcut posibilă apariţia acestui proiect prin activitatea lor din toate departamentele companiei”,  a declarat Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.


În fabrica ROCKWOOL lucrează în jur de 150 de persoane, majoritatea fiind din județul Prahova. Până la finalul anului, numărul total al angajaților ROCKWOOL din România ar trebui să depăşească 170 de persoane. În mod indirect, fabrica ar trebui să aducă alte 300 de locuri de muncă în servicii și logistică.

Materia primă pentru producţia de la Ariceştii Rahtivani provine în cea mai mare parte din ţara noastră, vata minerală bazaltică fiind obținută prin procesarea bazaltului, o rocă vulcanică naturală care se găsește în abundență în România.

În ceea ce privește gama de produse realizate local, fabrica ROCKWOOL din România va livra soluții complete pentru izolarea fațadelor, acoperișurilor și teraselor, pardoselilor, pereților despărțitori și mansardelor.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 7304 / 8818
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
    Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
    Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
    LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
    Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
    LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
    Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
    Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
    Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
    De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
    Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
    Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...