ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Oferta educațională a facultăților de drept. Admitere 2019, probe de concurs, număr de locuri și alte informații utile din mai multe centre universitare

08 Iulie 2019   |   Maria Teodoru

Aici găsești toate informațiile despre admiterea la facultatile de Drept din țară.

Sursa: Engin Akyurt - Pixabay

 
 
După finalizarea probelor de Bacalaureat, tinerii absolveți își îndreaptă atenția către facultățile la care visează să devină studenți. Mulți dintre ei au în vedere o carieră în domeniul juridic, așa că este de așteptat ca și în acest an concurența la Drept să fie una destul de ridicată.

Facultățile de Drept din întreaga țară se pregătesc deja pentru admiterea din acest an. Și de data aceasta oferta educațională este una generoasă, dar candidații care vor să facă o carieră în domeniul juridic trebuie să se pregătească serios, în majoritatea centrelor universitare admiterea fiind pe bază de examen.

  • BUCUREȘTI

Facultatea de Drept din cadrul Universității din București este cotată drept una dintre cele mai bune instituții de învățământ superior de profil din România. Absolvenții de liceu care doresc să devină studenții acestei școli trebuie să știe că admiterea este destul de grea, făcându-se exclusiv pe bază de concurs.


Reprezentanții Facultății de Drept din cadrul Universității din București precizează că admiterea constă în examen la disciplinele Limba Română și Economie. Aceste probe trebuie susținute inclusiv de către candidații care, în cursul studiilor liceale, au obținut distincții la olimpiadele școlare, naționale și internaționale.

Singura excepție o fac absolvenții cu diplomă de licență a unei alte facultăți, care doresc să urmeze cursurile la forma de învățământ la distanță (ID). În acest caz, admiterea se face în ordinea mediei de la examenul de licență, în limita locurilor rămase libere după concursul de admitere din sesiunea iulie 2019.

Oferta educațională a Facultății de Drept din cadrul Universității din București este următoarea:

Învățământ cu frecvență:
•    273 de locuri finanțate de la buget
•    2 locuri finanțate de la buget pentru cetățeni români de etnie romă
•    10 locuri finanțate de la buget pentru absolvenți de licee situate în zone rurale
•    300 de locuri cu taxă.
•    5 locuri pentru cetățeni străini din afara Uniunii Europene

Învățământ la distanță ( ID):
•    400 de locuri cu taxă.

Toate locuri sunt scoase la concurs în sesiunea din iulie, admiterea având loc pe 24 iulie.

În cazul formei de învățământ la distanță, concursul de admitere este același cu cel organizat pentru forma de învățământ cu frecvență, urmând ca la ID – în funcție de opțiune – să fie admiși candidații care au obținut minimum nota 5 (50 de puncte).

Până pe 17 iulie, ora 14.00, facultatea face și înscrieri online. De asemenea, între 10-17 iulie, se pot face înscrieri la sediul Facultății de Drept. Înscrierile se pot face în cursul săptămânii, între orele 9.00-14.00, iar sâmbăta și duminica, între orele 9.00-12.00.

Taxa de înscriere la Facultatea de Drept din cadrul Universității București este de 350 de lei. Taxa de școlarizare, în cazul studenților admiși pe locuri cu plătă, este de 3.500 de lei/an.

Candidații cu diplomă de licență de la alte facultăți se vor putea înscrie în intervalul 2-7 septembrie, între orele 9.00-14.00 (sâmbăta între orele 9.00-12.00).

În sesiunea din iulie 2018, Facultatea de Drept din cadrul UB a avut 1.292 de candidați care s-au luptat să ocupe unul dintre cele 273 de locuri finanțate de la buget sau unul dintre cele 307 locuri cu taxă. Punctajul minim de admitere la forma de învățămât cu frecvență ( Buget) a fost anul trecut de 73 de puncte.

AICI găsești toate informațiile despre admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București 



  • CLUJ-NAPOCA

O altă facultate de drept foarte bine cotată este cea din cadrul Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca.

Instituția de învățămât clujeană scoate la concurs 168 de locuri finanțate de la buget și 370 de locuri cu taxă. Dintre locurile la buget, 147 sunt pe Linia Română, iar 21 sunt pe Linia Maghiară. Și în cazul locurilor cu taxă, 350 sunt pe Linia Română și 20 pe Linia Maghiară.

Înscrierea pentru sesiunea de admitere din iulie se face în intervalul 16-20 iulie și 22 iulie, iar examenul de admitere are loc pe 23 iulie.

Admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai se face prin exxamen scris, care constă într-o probă de verificare a raţionamentului logic. Nota obținută la această probă reprezintă 50% din media finală. De asemenea, media obţinută la examenul de Bacalaureat are o pondere 50% în media de admitere.

Taxe de înscriere este de 250 de lei, iar taxa de școlarizare pentru locurile nebugetate este de 3.600 lei/an.

AICI găsești toate informațiile despre admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

  • IAȘI

Facultatea de Drept din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează admiterea pe 22 iulie, ora 11.00, atunci când candidații vor susține un test grilă de limba română. Nota obținută la această probă reprezintă 50% din media finală, restul de 50% rezultând din media obținută la Bacalaureat.

Înscrierea candidaților se face în intervalul 15-22 iulie.

Oferta educațională a Facultății de Drept din cadrul Universității din Iași este următoarea:

Învățământ cu frecvență:
•    187 de locuri finanțate de la buget
•    3 locuri finanțate de la buget- Domenii prioritare de dezvoltare ale României
•    80 de locuri cu taxă
•    5 locuri finanțate de la buget pentru absolvenți de licee situate în zone rurale
•    2 locuri finanțate de la buget pentru cetățeni români de etnie romă
•    145 de locuri- învățământ cu frecvență redusă
•    16 locuri pentru românii de pretutindeni ( 15 cu bursă, unul fară)
•    5 locuri cu taxă pentru românii de pretutindeni

AICI găsești toate informațiile despre admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași

  • SIBIU

Admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, forma de învățământ cu frecvență, se face pe bază de concurs. Media generală obţinută la concursul de admitere organizat de Facultatea de Drept se calculează astfel: nota obţinută la proba scrisă de verificare a competenţelor lingvistice şi a raţionamentului logic - cu o pondere de 50 % și media examenului de bacalaureat - cu o pondere de 50 %.

Pentru candidații care optează pentru ID, admiterea se face pe bază de dosar, fiind luată în calcul media examenului de Bacalaureat (pondere de 100% din media general).

Candidații care doresc să dezvolte o carieră în domeniul juridic se vor lupta pentru 98 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat (în învăţământul cu frecvenţă - IF); pe cele 49 de locuri cu taxă (în învăţământul cu frecvenţă - IF) și pentru cele 120 de locuri cu taxă (în învăţământul la distanţă şi frecvenţă redusă - ID şi IFR).

Înscrierile la Facultatea de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu au loc în intervalul 15-20 iulie. Examenul de admitere este programat pe 22 iulie.

Potrivit reprezentanților facultății, candidaţii laureaţi ai Olimpiadelor Naţionale de Istorie, Filosofie sau Limba Română, premiile I şi II pot fi înscrişi fără concurs de admitere.

În cazul candidaților care optează pentru ID, înscrierile se fac până pe 12 septembrie.

Taxa de școlarizare pentru forma de învățământ cu frecvență este de 3.100 lei/ an și 3.000 lei / an pentru ID.

AICI găsești toate informațiile despre admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu

  • TIMIȘOARA

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara scoate la concurs 650 de locuri, dintre care, la învățământul cu frecvență, 120 sunt la buget și 430 cu taxă. Mare atenție! Locurile finanțate de la buget se ocupă integral în sesiunea de admitere din iulie.

Media de admitere reprezintă media dintre media generală a examenului de bacalaureat (pondere 50%) şi nota la proba de specialitate Test de evaluare a competenţelor lingvistice și de raționament (pondere 50%)

Pentru sesiunea de vară, examenul este programat pe 23 iulie, ora 12.00, iar înscrierile candidaților se fac în intervalul 15-20 iulie, de luni până vineri, între orele 9.00 – 13.00. Cei care nu participă la această sesiune mai au o șansă în toamnă, atunci când sunt scoase la concurs doar locuri de școlarizare cu taxă.

AICI găsești toate informațiile despre admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 123 / 133
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...