ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dana Roxana Bucin, consulul onorific al României în Connecticut, între laureaţii prestigioasei gale New England Legal Awards

21 August 2023   |   AGERPRES

Avocatul crede că premiul "Distinguished Leaders" la New England Legal Awards 2023 este o recunoaştere a eforturilor sale depuse în domeniul imigrării.

 
 
Consulul onorific al României în Connecticut (SUA), Dana Roxana Bucin, se regăseşte printre laureaţii prestigioasei gale a avocaţilor New England Legal Awards 2023, la categoria 'Distinguished Leaders', festivitatea de decernare a premiilor fiind anunţată pentru data de 21 septembrie, la Boston.

"Am început de jos, de la o firmă de avocatură mică. Am putut, după o jumătate de an, să mă duc la ei şi să zic să mă lase să fac şi dreptul imigrării, chiar dacă ei nu l-au făcut deloc şi nu era nimeni acolo să mă înveţe specific cum să obţii una dintre cele 26 de tipuri de vize şi nu ştiu câte alte 20 şi ceva de tip green carduri. M-au lăsat, mi-au dat libertatea să dezvolt eu o practică de imigrare. Cu timpul, am evoluat la alte firme mai mari de avocatură. În prezent, sunt parteneră de echitate, este cel mai înalt rang al unui partener la o firmă cu peste 100 de avocaţi. Mi s-au dat tot felul de titluri pe parcurs - şefa departamentului de diversitate, echitate şi incluziune. În 2019, am primit titlul de Avocatul Anului în Connecticut. A fost o surpriză atât de şocantă pentru mine, 6.800 de avocaţi candidaseră pentru titlul acesta. În 2023, m-am trezit nominalizată la nivel de şase state şi am câştigat premiul 'Distinguished Leaders', pentru New England Legal Awards", a declarat presei, la Reghin, Dana Roxana Bucin.


BizLawyer a realizat un interviu cu Dana Bucin, avocat care trăiește de aproape 25 de ani visul american, românca reușind să-și construiască peste ocean o carieră strălucită în avocatură. Dana este recunoscută ca unul dintre cei mai buni profesioniști în imigrari și drept comercial internațional în statul Connecticut, muncind în acest domeniu de peste 18 ani. De asemenea, este una dintre cele mai active membre ale diasporei, fiind și consul onorific al României în Connecticut.


Citește și

→   De vorbă cu Dana Bucin, partener al firmei americane Murtha Cullina LLP și consulul onorific al României: Mă bucur să asist antreprenori, investitori și oameni de afaceri din România care vor să acceseze piața SUA


Dana Roxana Bucin s-a născut la Reghin, în judeţul Mureş, are 43 de ani, a plecat în Statele Unite ale Americii ca studentă, după care a devenit avocată de imigrări şi drept internaţional şi s-a remarcat prin implicarea sa în schimbarea a trei legi în favoarea imigranţilor.

Avocatul crede că premiul "Distinguished Leaders" la New England Legal Awards 2023 este o recunoaştere a eforturilor sale depuse în domeniul imigrării.

"Mă gândesc de la ce mi se trage: eu am fost foarte activă cu refugiaţii şi imigranţii, mai ales cu cei din Ucraina şi pe vremea lui Trump, când era mare persecuţie împotriva imigranţilor, am avut multe cazuri. I-am salvat de la deportări. Asta a ajuns la ştiri, cumva, probabil, aşa am atras premiul Avocatul Anului (...) Unul dintre lucrurile care mă gândesc că au influenţat toate aceste titluri ale barourilor din Connecticut şi din cele şase state din New England cred să fi fost felul în care am schimbat trei legi în statul Connecticut. Una dintre legi - să se poată da testul de carnet de conducere în română, ucraineană etc., al doilea proiect de lege pe care l-am înaintat este să reţinem absolvenţii din alte ţări prin crearea unor zone de viză H1B în jurul universităţilor americane din Connecticut. Şi acum, un comitet va forma aceste zone de viză de lucru ca să putem angaja mai mulţi străini. Al treilea proiect de lege l-am înaintat ca şi consul onorific, pentru că statul Connecticut, din păcate, percepea o taxă de patru ori mai mare decât media naţională pe apostile, documente emise care să fie recunoscute în străinătate, inclusiv în România, şi s-a coborât preţul prin lege", a subliniat Dana Roxana Bucin.

Avocatul a precizat că aceste trei legi le-a putut schimba fără să fie în politică şi că nu este interesată să facă politică, ci doar să îşi poată exercita influenţa în folosul cetăţenilor.

"Mie nu-mi trebuie mai multe titluri, am destule cât să pot să fac acţiuni de impact. Şi asta mă interesează: să schimb legi care nu convin, să ajustăm legi care au impact negativ, să introducem legi noi care să aibă impact pozitiv asupra imigranţilor, inclusiv a românilor. E important să avem coaliţii, nu putem numai noi, românii, să schimbăm totul, trebuie să ne aliem cu cei care au interese similare", a precizat Dana Roxana Bucin.

Consulul onorific al României în Connecticut a arătat că există un grup mare de români care trăiesc visul american şi că libertatea este extrem de importantă pentru a evolua.

"Aş putea spune că există un grup destul de numeros de români care îşi trăiesc într-adevăr visul american, ceea ce înseamnă ceva diferit pentru fiecare persoană. Pentru mine, visul american a însemnat capacitatea de a munci nestingherit şi de a putea evolua pe forţe proprii. Libertatea este foarte importantă pentru a evolua nestingherit. Este o etică de muncă la care dacă te aliniezi, vei reuşi. În societatea americană nu merg alte căi decât cele legale", consideră Dana Roxana Bucin.

New England Legal Awards premiază anual avocaţii cu merite excepţionale din regiunea americană New England, care cuprinde statele Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Maine, New Hampshire şi Vermont.
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 6 / 61
 

Ascunde Reclama
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...