ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Autorităţile au mai multe scenarii pentru producția biocidelor. Virgil Popescu: Luăm în scenariu inclusiv redeschiderea Hexi Pharma

18 Martie 2020   |   AGERPRES

Întrebat dacă producţia din România ar putea acoperi necesarul intern, ministrul a răspuns că în cazul biocidelor da, fără nicio problemă, dacă s-a redeschide Hexi Pharma.

 
 
Producătorii români care pot şi au capacitatea să producă biocid pot primi aprobare de la Ministerul Sănătăţii, iar autorităţile au mai multe scenarii, inclusiv posibilitatea rechiziţionării unor unităţi de producţie de materiale sanitare şi echipamente, cum ar fi de exemplu Hexi Pharma, a declarat miercuri ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

"Fiecare producător român care ştie că poate, are capacitatea să producă biocid, de exemplu cum este Farmec Cluj, cum este inclusiv Chimcomplex Borzeşti, mai nou, care are stocuri de hipoclorit, poate primi aprobarea de la Ministerul Sănătăţii pentru a produce aceste biocide. De asemenea, avem mai multe scenarii, inclusiv un scenariu prin care, în decret, dacă aţi văzut, există posibilitatea rechiziţionării unor unităţi de producţie de materiale sanitare şi echipamente. Acolo ne gândim, cum ar fi de exemplu, această Hexi Pharma care este închisă de foarte mult timp, ne gândim şi luăm în scenariu inclusiv redeschiderea Hexi Pharma", a explicat ministrul la Radio România Actualităţi, potrivit Rador.


El a precizat că în cazul Hexi Pharma se face o evaluare, care nu este încă finalizată, dar nu crede că se pune problema să dureze foarte mult redeschiderea acestei companii.

Întrebat dacă producţia din România ar putea acoperi necesarul intern, ministrul a răspuns că în cazul biocidelor da, fără nicio problemă, dacă s-a redeschide Hexi Pharma.

În martie 2017, compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea a 340 de infracţiuni de înşelăciune (dintre care şapte având consecinţe deosebit de grave), uz de fals (61 de acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte măştile de unică folosinţă, măştile pentru protecţie şi combinezoanele sanitare, Virgil Popescu a afirmat că se poartă discuţii cu doi mari producători care doresc să fabrice aceste măşti de unică folosinţă.

"Aseară chiar, am vorbit cu unul dintre aceştia şi eu sper ca, săptămâna viitoare, să avem primele măşti produse în România, producţia totală, în prima etapă, pe care acesta doreşte să o facă este de aproximativ trei milioane, trei milioane şi jumătate de măşti lunar", a spus ministrul.

Totodată, el a adăugat că în prezent Unifarm "are pe drum" un import de 36 de milioane pe măşti de unică folosinţă, care ar trebui să vină până la sfârşitul săptămânii, iar acest stoc va asigura un necesar pentru o perioadă de timp, până porneşte producţia în România.

Ministrul Economiei a mai precizat că vor fi puse la dispoziţie credite garantate de stat pentru schimbarea liniilor de producţie pentru companiile care doresc să facă acest lucru, numai că acestea trebuie să reţină că "nu este vorba doar de o simplă fabrică de confecţii care ar putea să coasă acele măşti sau acele combinezoane, trebuie să ne gândim şi materialul necesar de unde îl pot lua", de aceea sunt preferate companii care au posibilitatea logistică să îşi aducă şi materialul.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8208 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...