ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cîţu: Strategia României privind pandemia este foarte bună; nu ne putem permite acum să nu respectăm regulile

26 Februarie 2021   |   Agerpres

El a adăugat că există o strategie clară când se vor impune restricţii.

 
 
Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că România are o strategie bună de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus şi nu îşi permite nerespectarea regulilor, menţionând că, dacă numărul de infectări va creşte, va trebui ca unele dintre relaxări să fie "luate înapoi".
 
"Este adevărat, am văzut şi eu şi pe stradă oameni care au început să se relaxeze, să nu mai poarte mască, ceea ce nu ne putem permite. Am avut până acum rezultate bune, nu ne putem permite acum să nu respectăm regulile şi restricţiile şi trebuie să purtăm mască în spaţiu public peste tot, distanţare socială, să ne dezinfectăm, toate regulile care au fost până acum, dacă nu vrem să pierdem ceea ce am câştigat, pentru că, până la urmă, dacă va creşte numărul de infectări, va trebui să luăm înapoi una dintre relaxări pe care le-am dat în această perioadă", a afirmat Cîţu, la Parlament, întrebat dacă sunt avute în vedere noi restricţii pentru că a crescut numărul de cazuri de COVID-19.
 
El a adăugat că există o strategie clară când se vor impune restricţii.
 
"În acest moment se ştie foarte clar când vom lua aceste restricţii. Avem 3 la mie, este un prag. În şcoli ştim foarte bine că sunt acele praguri, pe culori, verde, galben... Deja aceste lucruri se ştiu şi vedem care este evoluţia şi, în funcţie de cum evoluează lucrurile, vom lua şi măsurile. Dar, repet, depinde de noi, să nu ajungem acolo. Am muncit foarte mult să ajungem aici, vrem cu toţii o situaţie economică bună şi să avem şi restaurante deschise şi oameni care să meargă la munte, dar, dacă nu purtăm mască în spaţiu public, dacă nu avem distanţare socială, vom merge înapoi", a mai spus premierul.
 
Întrebat în legătură cu relaxările adoptate de alte ţări europene, Florin Cîţu a reamintit că "au fost mai multe planuri în aceste ţări, pe care le-au luat înapoi".
 
"Noi vrem să ne asigurăm că, mai întâi, vom avea o campanie de vaccinare de succes şi, apoi, venim şi cu planurile. Ştiţi foarte bine că în majoritatea ţărilor europene au fost perioade de lockdown, România nu a avut deloc, dar eu cred că strategia pe care noi am adoptat-o a fost bună. (...) Avem o strategie. Haideţi să ne uităm unde este România astăzi şi unde sunt alte ţări. Strategia pe care o avem noi astăzi şi funcţionează este una foarte bună. Ne uităm la numărul de persoane infectate, ne uităm la ce se întâmplă cu numărul persoanelor de la ATI şi ne uităm la numărul de decese, deci mergem în direcţia corectă. Suntem sub 1.000 (internările la ATI - n.r.) de câteva săptămâni. Eu ştiu că încercăm să găsim lucruri negative de fiecare dată, dar în România avem două lucruri care merg ok: campania de vaccinare - nu poate nimeni să o nege, suntem în primele trei (locuri - n.r.) în Uniunea Europeană. În ceea ce priveşte pandemia, din noiembrie am început să ţinem lucrurile sub control", a adăugat Cîţu.
 
Premierul a menţionat însă că, în funcţie de cum vor evolua lucrurile, vor fi luate măsuri în consecinţă.
 
"Cum vor evolua lucrurile vom vedea şi după aceea vom deschide, aşa cum am deschis şi cu... Haideţi să ajungem acolo, pentru că, dacă le deschidem prea devreme... (...) România nu are o economie închisă. Ştiţi foarte bine că singura dată a fost închisă anul trecut, două luni de zile. Am rămas deschişi de atunci cu toată economia şi vom continua în aceeaşi direcţie", a adăugat premierul.
 
De asemenea, întrebat dacă va creşte incidenţa de infectare, odată cu schimbarea formulei de calcul al focarelor de COVID-19, Cîţu a spus: "Nu, pentru că o mare parte din aceste focare erau în centre de bătrâni sau în spitale şi deja, ştiţi foarte bine, că am avut o campanie de a vaccina medicii şi în aceste centre de bătrâni. Deci, nu mă aştept la o creştere datorită schimbării formulei. Dacă s-ar fi întâmplat acum câteva luni de zile, ar fi însemnat ceva. Astăzi nu mă aştept. (...) Nu mă aştept să fie un boom din cauza formulei". AGERPRES/(AS - autor: Alina Novăceanu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6810 / 8889
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...