ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Daraban (CCIR): Trebuie să identificăm modul în care camerele de comerţ se pot implica în sprijinirea mediului de afaceri

22 Noiembrie 2021   |   Agerpres

Preşedintele CCIR a participat, luni, la reuniunea Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ (WCF), organizat în Emiratele Arabe Unite de către Camera de Comerţ şi Industrie Dubai, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

 
 
Promovarea şi protejarea conceptului de cameră de comerţ trebuie continuată, ca entitate intermediară esenţială între guverne şi mediul de afaceri şi între mediul de afaceri şi publicul general, a afirmat Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).
 
Preşedintele CCIR a participat, luni, la reuniunea Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ (WCF), organizat în Emiratele Arabe Unite de către Camera de Comerţ şi Industrie Dubai, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
 
"Având în vedere contextul mondial în care ne aflăm, participarea Camerei de Comerţ şi Industrie a României la acest Consiliu este mai importantă ca niciodată, mai ales că este primul congres organizat în era Covid. Astfel, dezbaterile vor fi concentrate pe probleme legate de sustenabilitate, logistică, tehnologie şi antreprenoriat, dar şi pe creşterea economică post-pandemie. Trebuie să identificăm modul în care camerele de comerţ se pot implica în sprijinirea mediului de afaceri pentru a revitaliza comerţul şi a accelera procesul de dezvoltare durabilă care să contribuie, în cele din urmă, la redresarea şi creşterea economică post-pandemică. De asemenea, trebuie să continuăm promovarea şi protejarea conceptului de cameră de comerţ, ca entitate intermediară esenţială între guverne şi mediul de afaceri şi între mediul de afaceri şi publicul general şi să încurajăm cooperarea cât mai activă dintre toate camerele de comerţ care fac parte din reţeaua mondială a WCF", a declarat Mihai Daraban.
 
Delegaţia CCIR a fost întâmpinată de vicepreşedintele Camerei Internaţionale de Comerţ (ICC), Yassin S. Al-Suroor, Daraban urmând a avea o serie de întrevederi şi discuţii cu reprezentanţii camerelor de comerţ din întreaga lume, precum şi cu Hamad Buamim, preşedinte al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ şi preşedinte al CCI Dubai.
 
Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a fost ales în funcţia de membru în Consiliul General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ (WCF), din cadrul Camerei de Comerţ Internaţionale (ICC), în urma votului exercitat de reprezentanţii a peste 100 de state, pentru mandatul 2020-2022.
 
Federaţia Mondială a Camerelor de Comerţ (WCF) este un organism non-politic şi neguvernamental al Camerei Internaţionale de Comerţ (ICC). Înfiinţată iniţial în 1951, ca Biroul Internaţional al Camerelor de Comerţ, WCF are ca obiectiv unificarea şi susţinerea reţelei globale de camere de comerţ.
 
Camera Internaţională de Comerţ (ICC) este cea mai mare organizaţie de afaceri din lume, reprezentând peste 45 de milioane de companii din peste 100 de ţări. Interesele mediului de afaceri sunt reprezentate şi susţinute la nivelul celor mai înalte foruri interguvernamentale, cum ar fi Organizaţia Mondială a Comerţului, Naţiunile Unite sau G20. Astfel, ICC promovează comerţul internaţional, un management responsabil al afacerii precum şi o abordare globală a reglementărilor de business, printr-un mix de activităţi de promovare şi de stabilire a standardelor. Printre membrii ICC se regăsesc unele dintre cele mai mari companii din lume, IMM-uri, asociaţii de afaceri şi camere de comerţ locale. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4440 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...