ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ghiţă (Nuclearelectrica): Includerea în indicele FTSE Russell, cea mai avantajoasă poziţionare în piaţa de capital a SNN

21 Septembrie 2020   |   Agerpres

Conform comunicatului citat, ca urmare a includerii SNN în indicii de piaţă emergentă ai FTSE Russell, acţiunile companiei vor fi incluse în următorii indici ai furnizorului global: FTSE Global All-Cap, FTSE Global Total-Cap, FTSE Global Small Cap, FTSE Emerging Index şi FTSE Emerging All Cap Index.

 
 
Includerea Societăţii Naţionale Nuclearelectrica (SNN) în indicele FTSE Russell reprezintă cea mai avantajoasă poziţionare în piaţa de capital a SNN, un deziderat al companiei de valorificare şi atragere de noi investitori, se arată într-un comunicat al companiei remis luni AGERPRES.
 
"Includerea SNN în indicele FTSE Russell reprezintă, de departe, cea mai avantajoasă poziţionare în piaţa de capital a SNN, un deziderat al companiei de valorificare şi atragere de noi investitori, de fructificare a rezultatelor sale şi a evoluţiei din ultimii ani pe piaţa de capital, cunoscut fiind faptul că includerea în indicii de piaţă emergentă este elocventă pentru o valoare totală de piaţă a companiilor mult mai mare decât cea aferentă pieţei de frontieră. Includerea în indicii de piaţă emergentă ai FTSE Russell vine după un proces de evaluare de un an şi valorifică importanţa acordată de investitori SNN. Eforturile echipei SNN sunt astăzi răsplătite, iar compania îşi va continua strategia de dezvoltare. Cu siguranţă, acest moment istoric, din care facem parte direct, va oferi noi oportunităţi de creştere, noi fonduri atrase şi, în esenţă, trebuie să funcţioneze ca un puternic factor motivant şi pentru alţi emitenţi. Eforturile BVB trebuie susţinute pentru că valoarea unei pieţe de capital este dată de valoarea emitenţilor săi", afirmă Cosmin Ghiţă, director general al SNN.
 
Conform comunicatului citat, ca urmare a includerii SNN în indicii de piaţă emergentă ai FTSE Russell, acţiunile companiei vor fi incluse în următorii indici ai furnizorului global: FTSE Global All-Cap, FTSE Global Total-Cap, FTSE Global Small Cap, FTSE Emerging Index şi FTSE Emerging All Cap Index.
 
Proiectele majore de investiţii ale SNN, Retehnologizarea Unităţii 1, extinderea capacităţii nuclearo-electrice actuale, Instalaţia de Detritiere, producerea de Cobalt 60 sunt strategic dezvoltate pentru o creştere susţinută pe termen lung a companiei.
 
SNN SA este sub autoritatea Ministerului Energiei, statul deţinând 82,49% din acţiuni, Fondul Proprietatea 7,47% şi alţi acţionari, 10,04%, după listarea la bursa a companiei în 2013.
 
Principalele domenii de activitate ale SNN SA se axează pe producerea de energie electrică, termică şi de combustibil nuclear.
 
Piaţa de capital din România a fost inclusă în indicii furnizorului global de indici FTSE Russell pentru Pieţele Emergente începând din data de 21 septembrie 2020.
 
Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunţat, pe 26 septembrie 2019, că România a fost promovată de la statutul de Piaţă de Frontieră la statutul de Piaţă Emergentă Secundară, iar decizia va deveni efectivă începând cu septembrie 2020.
 
În luna aprilie a acestui an, FTSE Russell a confirmat că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de pieţe emergente în cadrul revizuirii din septembrie 2020. Verificarea eligibilităţii pentru includerea în indici se bazează pe datele de tranzacţionare de la 30 iunie 2020. Pentru ca o companie să îndeplinească criteriul de lichiditate, aceasta trebuie să aibă o lichiditate mediană lunară de cel puţin 0,05% pentru minim 10 din 12 luni. Măsurarea lichidităţii, conform metodologiei FTSE Russell, se realizează pentru fiecare companie ca raport dintre mediana lunară a volumelor tranzacţionate zilnic şi numărul de acţiuni free float.
 
Pe baza calculelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi a valorilor curente privind numărul de acţiuni considerate free float, la sfârşitul lunii martie 2020, două companii româneşti sunt pe cale să fie incluse în indicii de Piaţă Emergentă ai FTSE Russell, respectiv Banca Transilvania (TLV) şi S.N. Nuclearelectrica (SNN).
 
Decizia FTSE Russell de promovare a României la statutul de Piaţă Emergentă de la cel de Piaţă de Frontieră a fost luată după ce ţara s-a aflat timp de trei ani pe lista de monitorizare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 210 / 13171
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Lawyer | Banking & Finance
Înalta Curte suspendă în integralitate o decizie de impunere care fusese suspendată inițial doar parțial. Avocații Radu și Asociații salvează penalitățile de întârziere și obțin restituirea scrisorii de garanție bancară
ANAF are un plan de acţiune pentru recuperarea obligaţiilor fiscale neachitate în perioada pandemiei | Situația îndemnă la prudență și analiză, spun avocații NNDKP specializați în fiscalitate. Adaptabilitatea şi o bună comunicare în cadrul echipei sunt elemente cruciale în momente de criză, iar capacitatea de reacţie rapidă a consultantului şi avocatului este, de asemenea, esenţială
LegiTeam | POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție.
Dragne & Asociații își extinde echipa de parteneri și anunță alte 5 promovări
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Corporate | M&A
CEZ Group a aprobat vânzarea activelor din România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets. Tranzacţia asistată de avocații TZA și RTPR va fi supusă aprobării CSAT şi Autorităţii Europene Antitrust
Avocații TZA specializați în Drept bancar spun că din a doua jumătate a anului au revenit mandatele tradiţionale în Banking & Finance. Gabriela Anton, Partener: Trendul din ultimele luni ne-a depășit așteptările. Acum lucrăm în paralel la un număr mai mare de mandate de acest tip, peste nivelul anului trecut
RTPR, alături de Innova la achiziția PayPoint și Payzone. Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Mihul (Senior Associate) au coordonat echipa
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Consultanță ̸ Dreptul muncii
Mandate unice și complexe pentru avocații de Banking & Finance de la Popescu & Asociații. Investitorii sunt mai atenți în privința tranzacțiilor, analizele - mai amănunțite, dar crește numărul solicitărilor de finanțare, spun avocații. Firma are cinci mandate de finanțare în desfășurare pentru jucători-cheie, atât locali, cât și internaționali
Cum își alege DLA Piper viitorii colaboratori din România. Ce trebuie sa știe stagiarii care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice firme globale de avocați
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...