
Ghiţă (Nuclearelectrica): Includerea în indicele FTSE Russell, cea mai avantajoasă poziţionare în piaţa de capital a SNN
21 Septembrie 2020
AgerpresConform comunicatului citat, ca urmare a includerii SNN în indicii de piaţă emergentă ai FTSE Russell, acţiunile companiei vor fi incluse în următorii indici ai furnizorului global: FTSE Global All-Cap, FTSE Global Total-Cap, FTSE Global Small Cap, FTSE Emerging Index şi FTSE Emerging All Cap Index.
Includerea Societăţii Naţionale Nuclearelectrica (SNN) în indicele FTSE Russell reprezintă cea mai avantajoasă poziţionare în piaţa de capital a SNN, un deziderat al companiei de valorificare şi atragere de noi investitori, se arată într-un comunicat al companiei remis luni AGERPRES.
"Includerea SNN în indicele FTSE Russell reprezintă, de departe, cea mai avantajoasă poziţionare în piaţa de capital a SNN, un deziderat al companiei de valorificare şi atragere de noi investitori, de fructificare a rezultatelor sale şi a evoluţiei din ultimii ani pe piaţa de capital, cunoscut fiind faptul că includerea în indicii de piaţă emergentă este elocventă pentru o valoare totală de piaţă a companiilor mult mai mare decât cea aferentă pieţei de frontieră. Includerea în indicii de piaţă emergentă ai FTSE Russell vine după un proces de evaluare de un an şi valorifică importanţa acordată de investitori SNN. Eforturile echipei SNN sunt astăzi răsplătite, iar compania îşi va continua strategia de dezvoltare. Cu siguranţă, acest moment istoric, din care facem parte direct, va oferi noi oportunităţi de creştere, noi fonduri atrase şi, în esenţă, trebuie să funcţioneze ca un puternic factor motivant şi pentru alţi emitenţi. Eforturile BVB trebuie susţinute pentru că valoarea unei pieţe de capital este dată de valoarea emitenţilor săi", afirmă Cosmin Ghiţă, director general al SNN.
Conform comunicatului citat, ca urmare a includerii SNN în indicii de piaţă emergentă ai FTSE Russell, acţiunile companiei vor fi incluse în următorii indici ai furnizorului global: FTSE Global All-Cap, FTSE Global Total-Cap, FTSE Global Small Cap, FTSE Emerging Index şi FTSE Emerging All Cap Index.
Proiectele majore de investiţii ale SNN, Retehnologizarea Unităţii 1, extinderea capacităţii nuclearo-electrice actuale, Instalaţia de Detritiere, producerea de Cobalt 60 sunt strategic dezvoltate pentru o creştere susţinută pe termen lung a companiei.
SNN SA este sub autoritatea Ministerului Energiei, statul deţinând 82,49% din acţiuni, Fondul Proprietatea 7,47% şi alţi acţionari, 10,04%, după listarea la bursa a companiei în 2013.
Principalele domenii de activitate ale SNN SA se axează pe producerea de energie electrică, termică şi de combustibil nuclear.
Piaţa de capital din România a fost inclusă în indicii furnizorului global de indici FTSE Russell pentru Pieţele Emergente începând din data de 21 septembrie 2020.
Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunţat, pe 26 septembrie 2019, că România a fost promovată de la statutul de Piaţă de Frontieră la statutul de Piaţă Emergentă Secundară, iar decizia va deveni efectivă începând cu septembrie 2020.
În luna aprilie a acestui an, FTSE Russell a confirmat că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de pieţe emergente în cadrul revizuirii din septembrie 2020. Verificarea eligibilităţii pentru includerea în indici se bazează pe datele de tranzacţionare de la 30 iunie 2020. Pentru ca o companie să îndeplinească criteriul de lichiditate, aceasta trebuie să aibă o lichiditate mediană lunară de cel puţin 0,05% pentru minim 10 din 12 luni. Măsurarea lichidităţii, conform metodologiei FTSE Russell, se realizează pentru fiecare companie ca raport dintre mediana lunară a volumelor tranzacţionate zilnic şi numărul de acţiuni free float.
Pe baza calculelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi a valorilor curente privind numărul de acţiuni considerate free float, la sfârşitul lunii martie 2020, două companii româneşti sunt pe cale să fie incluse în indicii de Piaţă Emergentă ai FTSE Russell, respectiv Banca Transilvania (TLV) şi S.N. Nuclearelectrica (SNN).
Decizia FTSE Russell de promovare a României la statutul de Piaţă Emergentă de la cel de Piaţă de Frontieră a fost luată după ce ţara s-a aflat timp de trei ani pe lista de monitorizare.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8655 / 9763 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...