ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Johan Meyer (FP): Listarea Hidroelectrica continuă să fie o prioritate pentru noi

16 Noiembrie 2020   |   Agerpres

Potrivit acestuia, cea mai mare problemă rămâne dezacordul dintre Guvern şi Parlament, ce creează un blocaj atât pentru listarea Hidroelectrica, cât şi pentru piaţa de capital românească, iar cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru acţionari este să le oferi acestora stabilitate şi predictibilitate.

 
 
Listarea Hidroelectrica continuă să fie o prioritate pentru Fondul Proprietatea, dar mediul politic şi cadrul legislativ volatil din acest moment îngreunează progresul listării, a afirmat, vineri, Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments şi Manager de Portofoliu al Fondulului Proprietatea.
 
"Listarea Hidroelectrica continuă să fie o prioritate pentru noi, din păcate însă mediul politic şi cadrul legislativ volatil din acest moment îngreunează progresul listarii. În acest moment consilierii juridici şi de capital au fost numiţi pentru potenţiala listare pe bursă a Hidroelectrica", a spus Johan Meyer într-o conferinţă de presă, întrebat despre listarea Hidroelectrica.
 
Potrivit acestuia, cea mai mare problemă rămâne dezacordul dintre Guvern şi Parlament, ce creează un blocaj atât pentru listarea Hidroelectrica, cât şi pentru piaţa de capital românească, iar cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru acţionari este să le oferi acestora stabilitate şi predictibilitate.
 
"Hidroelectrica este pregătită pentru un IPO, însă este în continuare nevoie de sprijin politic. Sperăm ca după alegerile din decembrie să progresăm în procesul listării", a spus Johan Meyer.
 
Întrebat despre tranzacţia OMV-Petrom şi fondurile obţinute din aceasta, Johan Meyer a declarat că dimensiunea tranzacţiei este o funcţie a mecanismului dintre cerere şi ofertă.
 
"Faptul că am reuşit să vindem 3% indică faptul că a existat cerere pentru 3% din companie, la un preţ ce a fost potrivit pentru noi...Fondurile obţinute din această tranzacţie vor fi folosite atât pentru a maximiza randamentele către acţionari, cât şi pentru a lua în considerare alte potenţiale investiţii potrivite pentru Fond", a spus Johan Meyer.
 
De asemenea, el a fost întrebat despre industriile ce vor continua să fie afectate de pandemie şi cele care îşi vor reveni şi a afirmat că "este foarte dificil să continui să operezi în piaţă având în vedere restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii de coronavirus". Potrivit reprezentantului FP, industriile care au nevoie de prezenţa fizică a oamenilor vor avea în continuare de suferit pe termen scurt spre mediu.
 
Pe de altă parte, Meyer a fost întrebat despre strategia fondului şi posibilitatea de a lua în calcul şi investiţiile de tip private equity.
 
"Este o oarecare concepţie greşită despre faptul că Franklin Templeton are în vedere doar companiile aflate deja în portofoliu, întrucât este de datoria noastră, ca administratori de investiţii, să ne uităm la toate oportunităţile din piaţă. Astfel, continuăm să evaluăm toate oportunităţile de investiţii, comparându-le cu obiectivele acţionarilor noştri", a explicat Johan Meyer.
 
În opinia sa, una dintre problemele întâlnite în tranzacţiile de tip private equity este aceea că acestea tind să fie, de obicei, relativ mai mici decât investiţia în sine şi astfel, este necesară o investiţie iniţială destul de mare pentru a vedea anumite efecte, fiind nevoie de o analiză amănunţită în cazul în care Fondul va face o astfel de investiţie
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8375 / 9770
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...