ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Stanciu (eMAG): Practicile incorecte ale companiilor chineze includ stabilirea de preţuri iluzorii şi manipularea pieţei

08 Aprilie 2025   |   Agerpres

Potrivit acestuia, este nevoie urgent de asigurarea unor condiţii de concurenţă echitabile şi aplicarea eficientă a legislaţiei existente "faţă de toţi lucrătorii din comerţ care operează pe piaţa UE, indiferent unde îşi au sediul".

 
 
Preşedintele executiv al companiei eMAG, Iulian Stanciu, a acuzat, marţi, la o dezbatere de specialitate, practicile anticoncurenţiale ale companiilor şi firmelor din afara Uniunii Europene, în special din China şi Turcia, şi a cerut asigurarea unor condiţii de concurenţă echitabile şi aplicarea eficientă a legislaţiei.

"Conform unei analize, în urma taxelor impuse pe exporturile chinezeşti în primul mandat Trump, companiile chineze au inundat ţările asiatice cu exporturi pentru a compensa lipsa pieţei din America. Acest lucru a dus la falimentarea multor companii locale, la distrugerea valorii adăugate în economiile locale şi la scăderea taxelor încasate la bugetele naţionale. Acum, în al doilea mandat Trump şi ca răspuns la al doilea val de tarife, Europa a devenit ţinuta exporturilor chinezeşti. Am văzut că mărcile chinezeşti de maşini au declarat că vor bate Dacia România până în 2030. Doar din taxele vamale din eCommerce aceste companii nu plătesc un milion de euro pe zi. Practicile lor incorecte includ stabilirea unor preţuri iluzorii, oferte promoţionale false, manipularea pieţei şi exploatarea datelor în lipsa respectării standardelor de calitate şi siguranţa produselor", a spus Iulian Stanciu.


Potrivit acestuia, este nevoie urgent de asigurarea unor condiţii de concurenţă echitabile şi aplicarea eficientă a legislaţiei existente "faţă de toţi lucrătorii din comerţ care operează pe piaţa UE, indiferent unde îşi au sediul".

"Dezvoltarea ecosistemului antreprenorial ar trebui stimulată, iar o instituţie prestigioasă cum e Consiliul Concurenţei, chiar dacă nu are atribuţii directe de legiferare poate veni cu cercetări şi recomandări în acest sens", a mai spus reprezentantul eMAG.

Consiliul Concurenţei a organizat, marţi, împreună cu Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, conferinţa "Concurenţa: soluţii inovative în cadrul de reglementare".

Participanţii la eveniment au discutat despre cazurile inovative abordate de Consiliul Concurenţei, prezentând practicile noi şi neconvenţionale care au determinat autoritatea de concurenţă să îşi adapteze procedurile de analiză la noile realităţi economice.

De asemenea, au fost dezbătute teme privind provocările şi beneficiile implementării Sistemului de Garanţie-Returnare, un instrument-cheie în economia circulară, cu impact direct asupra sustenabilităţii mediului.

Concurenţa pe pieţele digitale a fost o altă temă de actualitate, abordată în cadrul evenimentului, având în vedere evoluţiile rapide ale tehnologiei şi impactul acestora asupra structurii pieţei şi comportamentelor consumatorilor.

La conferinţă au participat reprezentanţi ai Parlamentului, Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), membrii ai unor autorităţi de concurenţă din Europa, alături de specialiştii organizaţiilor patronale şi ai asociaţiilor profesionale, precum şi reprezentanţi ai mediului juridic şi academic.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 52 / 9448
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...