ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Trebuie să vedem cu nume şi prenume cine a blocat de-a lungul timpului Legea offshore (deputat)

19 Mai 2022   |   Agerpres

Popescu a arătat că securitatea în zonă a devenit acum un element foarte important, de care se interesează investitorii care vin în România.

 
 
Parlamentarii care s-au opus de-a lungul timpului Legii offshore trebuie identificaţi şi puşi să plătească pentru că au lucrat în detrimentul ţării, a afirmat, joi, Pavel Popescu, preşedintele comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, în cadrul dezbaterii "Energia României în noua economie", organizată de România Durabilă şi EM 360.
 
"Ar trebui să încep cu proverbul "Mintea românului de pe urmă". În urmă cu câţiva ani, când eram în comisia de buget-finanţe, am dezbătut luni întregi Legea offshore, nici nu cred că am dezbătut-o, ci am fost martori la un spectacol incredibil făcut de unii dintre colegii noştri şi trebuie să reamintim acest lucru, pentru că o mare problemă a acestei ţări a fost lipsa de responsabilitate şi lipsa de a plăti pentru ceea ce ai făcut în detrimentul ţării. Este foarte simplu să batem din palme astăzi că a trecut Legea offshore. Suntem în preajma unui conflict deschis şi trebuie să ne uităm în urmă să vedem cine au fost parlamentarii României care au blocat acest proiect de lege. Ţara perpetuează dialogul uitării, dar eu cred că trebuie să vedem cine au fost aceşti oameni care au blocat aceste proiecte, cu subiect şi predicat", a arătat el.
 
Popescu a arătat că securitatea în zonă a devenit acum un element foarte important, de care se interesează investitorii care vin în România.
 
"Nu este un clişeu când spunem că România în cinci ani nu poate fi doar independentă energetic, ci şi furnizor de energie în regiune", a continuat parlamentarul.
 
El a precizat că, dincolo de resursele din Marea Neagră, ar trebui să ne uităm şi la proiectul nuclear de la Cernavodă.
 
"Acum doi ani, Statele Unite ale Americii în mod oficial prezentau în România un proiect de 7 miliarde de euro pentru proiectul Cernavodă şi de atunci nu s-a întâmplat nimic, ceea ce este trist pentru că ţine de securitatea din această perioadă. Cred că independenţa energetică a României trebuie accentuată din toate punctele de vedere, pentru că există interese comune mai mult ca oricând", a mai spus Popescu.
 
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legii offshore cu 248 de voturi "pentru" şi 34 de voturi "împotrivă".
 
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare un set de măsuri privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere.
 
Potrivit documentului, titularilor de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore şi/ sau onshore de adâncime aflate în curs de executare li se aplică, pe toată perioada derulării acestora, regimul de redevenţe şi regimul fiscal specific aplicabil activităţilor de explorare, dezvoltare, exploatare şi abandonare existente la data de 1 ianuarie 2023.
 
Limita maximă a deducerii investiţiilor în segmentul upstream nu poate depăşi 40% din totalul impozitului pe veniturile suplimentare, se precizează în proiect.
 
Pe toată durata derulării acordurilor petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore şi onshore de adâncime, titularii acordurilor, inclusiv operatorii economici afiliaţi acestora au dreptul de a comercializa în mod liber hidrocarburile produse din perimetrele petroliere respective, la preţurile şi în cantităţile determinate de către aceştia, în condiţiile legislaţiei naţionale şi europene în vigoare. Prin excepţie, Guvernul, prin hotărâre, la propunerea Ministerului Energiei, poate introduce restricţii temporare de preţ şi vânzare pentru cantităţile necesare în vederea asigurării consumului clienţilor casnici şi producătorilor de energie termică destinată populaţiei, precum şi a celor necesare îndeplinirii obligaţiilor subsumate mecanismelor europene de solidaritate prevăzute de reglementările europene, se mai arată în actul normativ.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2347 / 7769
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Excepția de arbitraj (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2023” | Popescu & Asociații, singura firmă independentă locală aflată pe lista scurtă a premianților. Trei firme internaționale cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe”
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners: Junior Associate to join our litigation team
Ce oferă Reff & Asociații tinerilor absolvenți și care sunt cerințele | Membrii juniori sunt alocați pe echipe, fiecare dintre ei are un buddy pentru primele săptămâni și un coach, care să le fie alături de-a lungul experienței lor profesionale. Georgiana Singurel, Partener: Ei vor lucra cu avocați experimentați, care îi vor ghida în procesul de dezvoltare, vor beneficia de diferite traininguri și pot accesa programe de dezvoltare și creștere în cadrul rețelei internaționale Deloitte
Noi avocați colaboratori coordonatori în cadrul PNSA. Alexandru Stan și Răzvan Alexandru Popa fac un pas înainte în carieră
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
Promovări în prima linie la Wolf Theiss | Adelina Iftime-Blăgean, coordonatoarea practicii de Dreptul Muncii în cadrul biroului din Bucureşti, intră în rândul partenerilor. Promovarea nu reprezintă doar o recunoaștere la nivel personal, ci onorează și efortul colectiv al echipei locale
LegiTeam: MPR|Partners is looking for consultancy lawyers
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Instanțele de judecată și procedura arbitrală. Reguli și principii, competența punctuală a instanțelor judecătorești în contextul existenței unei convenții arbitrale valide, probleme practice” | Curs online, în intervalul 16 octombrie – 30 noiembrie
Saga ‘Micula vs Statul român - partea întâi’, a ajuns la final | Tribunalul arbitral a declarat închisă procedura cererii de interpretare a hotărârii arbitrale pronunțată în litigiul ICSID - ARB ̸ 05 ̸ 20. Frații Micula nu recunosc respectarea integrală a acesteia și cer executarea silită a României în SUA pentru cca. 100 milioane USD. Ce avocați au fost în acest arbitraj și ce onorarii au primit
Cum te poți alătura firmei Mitel & Asociații ca tânăr stagiar și ce te așteaptă după | Magda Dima, Partener: ”Vrem să atragem jucători de echipă determinați și pasionați, viitori profesioniști ai Dreptului compatibili cu cerințele, standardele și principiile societății. Ne dorim alături avocați deschiși, care se pot adapta la situații neprevăzute, sunt proactivi, competitivi și conștienți de responsabilitatea pe care o au față de clienți”
Avocatul joacă unul dintre cele mai importante roluri pentru păstrarea echilibrului în democrație, însă profesia a cunoscut o pierdere constantă a prestanței în raport cu rolul său în societate și în statul de drept | Octavian Popescu: Cred că toți cei implicați în conducerea profesiei trebuie să promoveze politici care să aibă aptitudinea de a crea și menține independența acestei profesii. Scopul comun este dezvoltarea avocaturii și menținerea statutului de elită intelectuală
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...