ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mai multe măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă a participanţilor la trafic, adoptate de Guvern

31 August 2023   |   Agerpres

Totodată, documentul prevede creşterea gradului de conştientizare a acestora în privinţa utilizării drumurilor închise sau restricţionate.

 
 
Mai multe măsuri pentru asigurarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă a participanţilor la trafic au fost adoptate printr-un act normativ, fiind propuse măsuri în sarcina administratorului drumurilor cu privire la prevenirea riscului căderilor de arbori pe partea carosabilă şi la identificarea şi notificarea proprietarilor sau administratorilor terenurilor pe care există potenţialul de căderi de arbori, informează Ministerul Transporturilor, într-un comunicat remis AGERPRES.
 
Totodată, documentul prevede creşterea gradului de conştientizare a acestora în privinţa utilizării drumurilor închise sau restricţionate.
 
"La propunerea Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în şedinţa de Guvern ce s-a desfăşurat astăzi, 31 august 2023, a fost aprobată Ordonanţa Guvernului pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr 43/1997 privind regimul drumurilor. Prin actul normativ adoptat se urmăreşte asigurarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă a participanţilor la trafic, precum şi creşterea gradului de conştientizare a acestora în privinţa utilizării drumurilor închise sau restricţionate", se menţionează în comunicat.
 
Conform sursei citate, pentru respectarea şi aplicarea acestor deziderate şi pentru prevenirea unor posibile evenimente rutiere ale căror consecinţe pot fi atât cu daune materiale, cât şi cu victime, a rezultat necesitatea modificării şi completării Ordonanţei Guvernului nr 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare în sensul introducerii unor măsuri de natură preventivă şi sancţionatorie în cazul nerespectării dispoziţiilor legale.
 
"Sunt propuse măsuri în sarcina administratorului drumurilor cu privire la prevenirea riscului căderilor de arbori pe partea carosabilă şi la identificarea şi notificarea proprietarilor sau administratorilor terenurilor pe care există potenţialul de căderi de arbori", se menţionează în comunicat.
 
Totodată, sunt propuse măsuri operative în sarcina administratorului drumului de a degaja drumul de arborii căzuţi pe partea carosabilă şi de a curăţa şi toaleta arborii îngreunaţi de apă, zăpadă sau ploaie îngheţată abundentă, care împiedică sau îngreunează circulaţia rutieră conducând la un pericol major de producere a unor evenimente rutiere cu consecinţe grave sau foarte grave.
 
În plus, pentru a limita şi preveni efectele cauzate de arbori sau orice alte plantaţii prin cădere pe partea carosabilă, se interzice orice plantaţie în zona de siguranţă, cu excepţia celor înfiinţate sau îngrijite de administratorul drumului, care, de regulă, sunt plantaţii de protecţie împotriva înzăpezirilor.
 
Pachetul de măsuri propuse vine să completeze acţiunile ocoalelor silvice şi să asigure, într-o mai mare măsură, condiţiile de siguranţă a circulaţiei.
 
De asemenea, sunt propuse măsuri pentru creşterea gradului de conştientizare a utilizatorilor de a nu circula pe drumuri închise sau restricţionate fără a avea dreptul legal de a circula pe acele drumuri.
 
În cazul în care un utilizator produce un eveniment rutier sau rămâne blocat, trebuie să suporte consecinţe pecuniare pentru fapta sa prin decontarea costurilor echipei de intervenţie a administratorului drumului, care ar putea fi întârziată de la participarea la alte evenimente rutiere. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 447 / 5195
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...