ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mai multe măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă a participanţilor la trafic, adoptate de Guvern

31 August 2023   |   Agerpres

Totodată, documentul prevede creşterea gradului de conştientizare a acestora în privinţa utilizării drumurilor închise sau restricţionate.

 
 
Mai multe măsuri pentru asigurarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă a participanţilor la trafic au fost adoptate printr-un act normativ, fiind propuse măsuri în sarcina administratorului drumurilor cu privire la prevenirea riscului căderilor de arbori pe partea carosabilă şi la identificarea şi notificarea proprietarilor sau administratorilor terenurilor pe care există potenţialul de căderi de arbori, informează Ministerul Transporturilor, într-un comunicat remis AGERPRES.
 
Totodată, documentul prevede creşterea gradului de conştientizare a acestora în privinţa utilizării drumurilor închise sau restricţionate.
 
"La propunerea Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în şedinţa de Guvern ce s-a desfăşurat astăzi, 31 august 2023, a fost aprobată Ordonanţa Guvernului pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr 43/1997 privind regimul drumurilor. Prin actul normativ adoptat se urmăreşte asigurarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă a participanţilor la trafic, precum şi creşterea gradului de conştientizare a acestora în privinţa utilizării drumurilor închise sau restricţionate", se menţionează în comunicat.
 
Conform sursei citate, pentru respectarea şi aplicarea acestor deziderate şi pentru prevenirea unor posibile evenimente rutiere ale căror consecinţe pot fi atât cu daune materiale, cât şi cu victime, a rezultat necesitatea modificării şi completării Ordonanţei Guvernului nr 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare în sensul introducerii unor măsuri de natură preventivă şi sancţionatorie în cazul nerespectării dispoziţiilor legale.
 
"Sunt propuse măsuri în sarcina administratorului drumurilor cu privire la prevenirea riscului căderilor de arbori pe partea carosabilă şi la identificarea şi notificarea proprietarilor sau administratorilor terenurilor pe care există potenţialul de căderi de arbori", se menţionează în comunicat.
 
Totodată, sunt propuse măsuri operative în sarcina administratorului drumului de a degaja drumul de arborii căzuţi pe partea carosabilă şi de a curăţa şi toaleta arborii îngreunaţi de apă, zăpadă sau ploaie îngheţată abundentă, care împiedică sau îngreunează circulaţia rutieră conducând la un pericol major de producere a unor evenimente rutiere cu consecinţe grave sau foarte grave.
 
În plus, pentru a limita şi preveni efectele cauzate de arbori sau orice alte plantaţii prin cădere pe partea carosabilă, se interzice orice plantaţie în zona de siguranţă, cu excepţia celor înfiinţate sau îngrijite de administratorul drumului, care, de regulă, sunt plantaţii de protecţie împotriva înzăpezirilor.
 
Pachetul de măsuri propuse vine să completeze acţiunile ocoalelor silvice şi să asigure, într-o mai mare măsură, condiţiile de siguranţă a circulaţiei.
 
De asemenea, sunt propuse măsuri pentru creşterea gradului de conştientizare a utilizatorilor de a nu circula pe drumuri închise sau restricţionate fără a avea dreptul legal de a circula pe acele drumuri.
 
În cazul în care un utilizator produce un eveniment rutier sau rămâne blocat, trebuie să suporte consecinţe pecuniare pentru fapta sa prin decontarea costurilor echipei de intervenţie a administratorului drumului, care ar putea fi întârziată de la participarea la alte evenimente rutiere. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 199 / 4948
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu a asistat compania Respira Verde si fondatorii acesteia cu privire la exit-ul partial catre OMV Petrom. Cristina Man (Partner) a coordonat echipa
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
Pentru BRD, cea mai bună protecție în materie de Concurență este asigurată de colaborarea dintre echipa internă de juriști și firmele de avocatură | De vorbă cu Ioana Sandu – Cazan, responsabil cu Programul de conformare cu Dreptul Concurenței și Gabriel Marin, Șef Serviciu Litigii în cadrul Departamentului Juridic al băncii, despre politica solidă a băncii și proiectele interesante din acest segment, interacțiunea cu autoritatea de Concurență și colaborarea cu echipele externe de avocați
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi
Voicu & Asociații extinde echipa prin cooptarea unor avocați specializați. Daniel Voicu, Avocat Coordonator: Suntem deschiși pentru lărgirea continuă a echipei noastre cu avocați ambitioși recent admiși în Barou
LegiTeam | The Opportunity: Junior Associate, Litigation (DLA Piper)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...