
Mai multe măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă a participanţilor la trafic, adoptate de Guvern
31 August 2023
AgerpresTotodată, documentul prevede creşterea gradului de conştientizare a acestora în privinţa utilizării drumurilor închise sau restricţionate.
Mai multe măsuri pentru asigurarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă a participanţilor la trafic au fost adoptate printr-un act normativ, fiind propuse măsuri în sarcina administratorului drumurilor cu privire la prevenirea riscului căderilor de arbori pe partea carosabilă şi la identificarea şi notificarea proprietarilor sau administratorilor terenurilor pe care există potenţialul de căderi de arbori, informează Ministerul Transporturilor, într-un comunicat remis AGERPRES.
Totodată, documentul prevede creşterea gradului de conştientizare a acestora în privinţa utilizării drumurilor închise sau restricţionate.
"La propunerea Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în şedinţa de Guvern ce s-a desfăşurat astăzi, 31 august 2023, a fost aprobată Ordonanţa Guvernului pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr 43/1997 privind regimul drumurilor. Prin actul normativ adoptat se urmăreşte asigurarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă a participanţilor la trafic, precum şi creşterea gradului de conştientizare a acestora în privinţa utilizării drumurilor închise sau restricţionate", se menţionează în comunicat.
Conform sursei citate, pentru respectarea şi aplicarea acestor deziderate şi pentru prevenirea unor posibile evenimente rutiere ale căror consecinţe pot fi atât cu daune materiale, cât şi cu victime, a rezultat necesitatea modificării şi completării Ordonanţei Guvernului nr 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare în sensul introducerii unor măsuri de natură preventivă şi sancţionatorie în cazul nerespectării dispoziţiilor legale.
"Sunt propuse măsuri în sarcina administratorului drumurilor cu privire la prevenirea riscului căderilor de arbori pe partea carosabilă şi la identificarea şi notificarea proprietarilor sau administratorilor terenurilor pe care există potenţialul de căderi de arbori", se menţionează în comunicat.
Totodată, sunt propuse măsuri operative în sarcina administratorului drumului de a degaja drumul de arborii căzuţi pe partea carosabilă şi de a curăţa şi toaleta arborii îngreunaţi de apă, zăpadă sau ploaie îngheţată abundentă, care împiedică sau îngreunează circulaţia rutieră conducând la un pericol major de producere a unor evenimente rutiere cu consecinţe grave sau foarte grave.
În plus, pentru a limita şi preveni efectele cauzate de arbori sau orice alte plantaţii prin cădere pe partea carosabilă, se interzice orice plantaţie în zona de siguranţă, cu excepţia celor înfiinţate sau îngrijite de administratorul drumului, care, de regulă, sunt plantaţii de protecţie împotriva înzăpezirilor.
Pachetul de măsuri propuse vine să completeze acţiunile ocoalelor silvice şi să asigure, într-o mai mare măsură, condiţiile de siguranţă a circulaţiei.
De asemenea, sunt propuse măsuri pentru creşterea gradului de conştientizare a utilizatorilor de a nu circula pe drumuri închise sau restricţionate fără a avea dreptul legal de a circula pe acele drumuri.
În cazul în care un utilizator produce un eveniment rutier sau rămâne blocat, trebuie să suporte consecinţe pecuniare pentru fapta sa prin decontarea costurilor echipei de intervenţie a administratorului drumului, care ar putea fi întârziată de la participarea la alte evenimente rutiere.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 676 / 5424 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Exim Banca Românească participă la un credit sindicalizat de 110 mil. € atras de Moov Leasing. Filip & Company a asistat juridic băncile, cu o echipă coordonată de Alexandra Manciulea (partener)
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
Schoenherr a asistat Hellman & Friedman în legătură cu investiția sa, alături de CVC, în Mehiläinen. Mădălina Neagu (partner) a coordonat echipa care a oferit consultanță juridică în România și Serbia
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...