Alin Burcea este noul preşedinte ANAT
12 Aprilie 2024
AgerpresPotrivit unui comunicat ANAT, Alin Burcea este preşedinte fondator al Asociaţiei, având primul mandat în perioada 1990-1992, ulterior fiind reales preşedinte ANAT în perioada 2016-2018.
Alin Burcea este noul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), în perioada 2024 - 2026, acesta fiind al treilea mandat de lider ANAT pentru fondatorul agenţiei Paralela 45.
Potrivit unui comunicat ANAT, Alin Burcea este preşedinte fondator al Asociaţiei, având primul mandat în perioada 1990-1992, ulterior fiind reales preşedinte ANAT în perioada 2016-2018.
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România a avut vineri Adunarea Generală care a inclus alegerile pentru noul preşedinte şi pentru noul Birou Executiv şi Consiliu Director al organizaţiei, pentru perioada 2024-2026.
Prim vicepreşedinte ANAT a fost ales Aurelian Marin (Paradis Vacanţe de Vis din Constanţa), iar vicepreşedinţi Adrian Voican (Bibi Group4Travel), Lucian Boronea (Accent Travel & Events) şi Dan Goicea (Cocktail Holidays), care formează Biroul Executiv al ANAT, alături de preşedinte.
Consiliul Director al ANAT este completat de Valeriu-Claudiu Ştefan (Velmar Dreams), Corina Martin (Mistral Tours & Events), Claudiu-Andrei Chirilov (Laguna Tour), Diana Iluţ (Sfara Tours Baia Mare), Dumitru Luca (Corali Holidays), Ştefan Leontin Joos (Christian Tour) şi Iosif-Cristian Vlad (Paralela 45 Făgăraş).
De asemenea, sunt membri ai Consiliului Director preşedinţii Consiliilor Regionale ANAT care au fost deja aleşi la începutul anului: Mihaela Patentaşu (KMD Travel) - Regiunea Bucureşti-Ilfov, Dumitru Nănescu (Inter Tour Bacău) - Regiunea Nord-Est, Laura Dragu Popescu (Gorj Turism Târgu Jiu) - Regiunea Sud-Vest, Cristian Bărhălescu (Icar Tours Constanţa) - Regiunea Sud-Est şi Flaviu Vîrca (Air Fla Sibiu) - Regiunea Centru-Nord.
Membri supleanţi ai Consiliului Director ANAT au fost aleşi Lucian Bădîrcea (IRI Travel), George-Marius Cioceanu (Travel Fuse) şi Gheorghe-Emil Mărginean (Karpaten Turism).
"Îmi doresc un mandat "în forţă", ca să arătăm că ANAT este o asociaţie patronală puternică, care ştie ce vrea, atât pentru agenţiile de turism, cât şi pentru turismul românesc, în general. Din păcate, se pare că au rămas tot mai puţine voci patronale în industria noastră şi, cu atât mai mult, trebuie să spunem ce dorim şi ce credem că este benefic pentru turismul românesc. Milităm pentru înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Turism, în subordinea directă a prim-ministrului. Dorim să creştem numărul de turişti străini în România, dar pentru asta avem nevoie de o strategie orientată spre business, de participări la târgurile externe şi interne şi de un buget de promovare a României de minimum 10 milioane de euro. Trebuie să înfiinţăm un Fond de garantare la agenţii şi Fondul de garantare pentru biletele de avion. Într-un cuvânt, avem mult de lucru!", a declarat Alin Burcea, în comunicat.
Potrivit sursei citate, ANAT are în faţă un an dinamic, mai ales că între 13 şi 15 iunie, Braşov şi Poiana Braşov vor găzdui conferinţa ECTAA (Asociaţia Europeană a Agenţiilor de Turism şi Turoperatorilor). Evenimentul va constitui cel mai important summit al profesioniştilor din turism găzduit de România în ultimii 17 ani şi va reuni aproximativ 50 de reprezentanţi ai conducerilor asociaţiilor naţionale europene de profil, care grupează aproximativ 80.000 de tour-operatori şi agenţii de turism din Europa şi din alte ţări cu tradiţie în turism.
Cei zece preşedinţi ANAT de până în prezent au fost Alin Burcea, preşedinte fondator (1990-1993, respectiv 2016-2018), Cornel Găină (1993-1998, 2000-2004), Marcel Bădescu (1998-2000, preşedinte de onoare între 2002 şi 2013), Lucia Nora Morariu (2004-2006, 2013-2015), Gheorghe Fodoreanu (2006-2007), Dragoş Anastasiu (2007-2009), Corina Martin (2009-2013), Aurelian Marin (2015-2016), Nicolae Demetriade (2018-2020) şi Dumitru Luca (2020-2024).
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 107 / 4555 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv, cu experiență relevantă în profesie între 5-8 ani | Litigii
CMS, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Filip & Company a asistat Qemetica în obținerea aprobării Consiliului Concurenței pentru achiziția diviziei de siliciu precipitat a PPG
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Frații Micula obțin în SUA încă un verdict în defavoarea României, care ar trebui să plătească penalitați de 14 mil. USD, după ce un judecător american a aprobat sancțiuni de pană la 100.000 USD ̸ săptămână, considerând că reclamanții nu au primit întreaga sumă din hotărârea ICSID pronunțată în 2013 | Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat luna trecută decizia de a interzice României să plătească sumele din sentința arbitrală, invocând încălcări ale normelor privind ajutoarele de stat
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager la Amromco Energy: ”În următoarea perioadă ne așteptăm la majorări de taxe și impozite, dar și la liberalizarea prețului energiei. O creștere a prețurilor la energie în Europa nu poate aduce decât un val imediat de scumpiri resimțit local”
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...