ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Consiliul Europei: În România, rata de încarcerare în scădere, dar supraaglomerarea rămâne o problemă

07 Aprilie 2020   |   AGERPRES

Conform informaţiilor cu privire la densitatea în închisori, date furnizate de administraţiile financiare şi disponibile din alte surse, în 15 state exista o supraaglomerare la nivel general, adică numărul deţinuţilor îl depăşea pe cel al locurilor din centrele de detenţie.

 
 
România avea, la data de 31 ianuarie 2019, o rată de încarcerare de 107 deţinuţi la 100.000 de locuitori, foarte apropiată de media europeană de 106 deţinuţi la 100.000 de locuitori, şi cu zece procente mai puţin faţă de raportarea anterioară, însă supraaglomerarea este considerată a fi în continuare o problemă serioasă în sistemul penitenciar românesc, reiese din Statistica penală anuală a Consiliului Europei (SPACE), document publicat marţi de instituţia paneuropeană de la Strasbourg şi transmis AGERPRES.

Statele cu ratele de încarcerare cele mai ridicate erau Rusia (386 de deţinuţi la 100.000 locuitori), Turcia (329), Georgia (270), Lituania (232), Azerbaidjan (218), Cehia (203), Republica Moldova (197), Polonia (190). Neluând în calcul ţările cu sub 300.000 de locuitori, cele mai scăzute rate de încarcerare înregistrau Islanda (40), Finlanda (50), Olanda (56), Suedia (60), Norvegia.


Ţările în care rata de încarcerare a crescut cel mai mult au fost Turcia (+13%), Cipru (+11%), Danemarca (+9%), Bulgaria (+8%), Georgia (+7%). În schimb, scăderi importante s-au înregistrat în Armenia (-36%) şi Macedonia de Nord (-29%), urmate de Islanda (-14%), Bosnia şi Herţegovina (Republica Srpska) (-11%), România (-10%), Republica Moldova (-8%), Rusia (-8%).

Conform informaţiilor cu privire la densitatea în închisori, date furnizate de administraţiile financiare şi disponibile din alte surse, în 15 state exista o supraaglomerare la nivel general, adică numărul deţinuţilor îl depăşea pe cel al locurilor din centrele de detenţie. Supraaglomerarea este considerată deosebit de serioasă în zece ţări: Turcia (123 de deţinuţi la 100 de locuri), Belgia (121), Italia (119), Franţa (117), Ungaria (115), România (113), Malta (107), Grecia (107), Austria (106) şi Serbia (106). Media europeană era de 89,5 deţinuţi la 100 de locuri disponibile în închisori.

Raportul mai arată că durata medie de încarcerare a scăzut de la 8,2 luni în 2017 la 7,7 luni în 2018, iar ţările cu cele mai lungi durate au fost Azerbaidjan (37 de luni), Portugalia (32), Republica Moldova (26), Cehia (24), România (23), Spania (21), Estonia (16) şi Italia (15).

La nivel european, 14,4% dintre deţinuţi erau cetăţeni străini, cele mai mari procente fiind consemnate în Luxemburg (74,4%), Elveţia (72,1%), Grecia (54,9%), Austria (54,7%), Catalonia (Spania) (44.9%), Cipru (43,6%), Estonia (35,1%), Italia (33,8%) şi Norvegia (31,1%), iar cele mai mici în România (1,2%), Republica Moldova (1,2%), Polonia (1,4%), Albania (1,9%), Lituania (1,9%), Slovacia (2%).

În ce priveşte proporţia celor aflaţi în arest preventiv, media europeană era de 22% din totalul populaţiei carcerale. Procentele cele mai ridicate erau înregistrate în Luxemburg (49%), Elveţia (48%), Olanda (43%), Armenia (41%), Albania (41%), Danemarca (38%), Marea Britanie (Irlanda de Nord) (35%), Italia (33%), Grecia (31%), iar cele mai scăzute în Ungaria (2,8%), Cehia (8,4%), Rusia (9,2%), România (9,3%) şi Lituania (9,3%).

Raportul SPACE a fost realizat pentru Consiliul Europei de Universitatea din Lausanne şi conţine informaţii furnizate de administraţiile penitenciare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2604 / 4461
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...