ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DNA Bacău: 12 suspecţi în urma percheziţiilor - angajaţi de la Primăria Bacău, Căminul de bătrâni şi un consilier local

17 Ianuarie 2024   |   Agerpres

Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproape 1,2 milioane lei.

 
 
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Bacău a anunţat, miercuri, că a început urmărirea penală faţă de 12 suspecţi şi trei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.
 
Potrivit unui comunicat de presă al DNA Bacău, au calitatea de suspect consilierul local Iancu-Eusebiu Diaconu, şeful Serviciului Tineret şi Informare Cetăţeni din Primăria Bacău, Diana Ilie, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Bacău, Magda Dimofte, contabilul şef al căminului, Gabriela Bogdănici, inspectorii de specialitate şi responsabili de achiziţii al căminului, Monica Andreea Ghervase şi Mihai Iulian Ţanţoş, directorul Şcolii Gimnaziale "Constantin Platon" Bacău, Sorin Bostan, administratorul Grădiniţei cu program prelungit nr. 33 din componenţa Şcolii Gimnaziale "Constantin Platon" Bacău, Cornelia-Mărioara Ceauşu, administratorii societăţilor S.C. Orion Mob S.R.L., S.C. Raldia Distrib S.R.L., S.C. Casa Decor Online şi o persoană fizică fără calitate specială.
 
"La începutul anului 2022, suspecţii Diaconu Eusebiu - Iancu, Ilie Diana şi I. V. R., ar fi constituit o grupare infracţională, sprijinită de către suspecţii Dimofte Magda şi Bostan Sorin, ce ar fi acţionat în mod coordonat până în luna decembrie 2023, în scopul fraudării procedurilor de achiziţii publice şi obţinerea unor foloase necuvenite de către membrii grupului. În contextul menţionat mai sus, suspectul Diaconu Eusebiu - Iancu, în calitate de consilier în cadrul Consiliului Local Bacău, la diferite intervale de timp şi în interesul grupului, ar fi promovat direct sau indirect, mai multe proiecte de hotărâri în cadrul Consiliului Local al Municipiului Bacău pentru asigurarea fondurilor necesare Căminului pentru Persoane Vârstnice Bacău şi Şcolii Gimnaziale "Constantin Platon" Bacău, instituţii publice "selectate" de membrii grupării pentru a fi implicate în activitatea infracţională", precizează procurorii DNA Bacău.
 
Anchetatorii susţin că după alocarea fondurilor, Magda Dimofte şi Sorin Bostan, beneficiind şi de ajutorul celorlalţi suspecţi, fără o consultare efectivă a ofertelor de preţ de pe platforma SEAP şi prin acceptarea ofertelor de preţ cu o valoare mult mai mare inserate pe platformă, ar fi încheiat cu S.C. Orion Mob S.R.L., S.C. Raldia Distrib S.R.L. şi S.C. Casa Decor Online S.R.L. mai multe contracte de achiziţii publice.
 
Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproape 1,2 milioane lei.
 
Procurorii au dispus mai multe măsuri asiguratorii pe case, terenuri şi conturi bancare ale suspecţilor, până la concurenţa integrală a prejudiciului adus bugetului de stat.
 
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar privind săvârşirea, în formă simplă şi continuată, a unor infracţiuni de constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, forma participaţiei penale fiind autoratul, instigarea respectiv complicitatea.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 78 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...