ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dosar privind o fraudă la achiziţia de uniforme pentru poliţiştii locali din Sectorul 1, trimis în instanţă de DNA

21 Decembrie 2023   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al DNA, Gabriel Ovidiu Iordan a recunoscut că se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu; fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată; fals intelectual (două fapte), uz de fals (două fapte).

 
 
Gabriel Ovidiu Iordan, coordonator al Compartimentului Administrativ din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, a încheiat un acord cu procurorii DNA în care îşi recunoaşte vinovăţia într-un dosar privind achiziţia de la o firmă privată de uniforme pentru sute de poliţişti locali.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, Gabriel Ovidiu Iordan a recunoscut că se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu; fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată; fals intelectual (două fapte), uz de fals (două fapte).
 
El a fost de acord să fie condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare, însă acest acord trebuie validat de Tribunalul Bucureşti.
 
Pe de altă parte, DNA a trimis în judecată firma SC Viper Concept SRL, precum şi pe patronul (L.E.C) şi reprezentantul (I.C) acestei firme, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: complicitate la participaţie improprie la abuz în serviciu; fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată; complicitate la fals intelectual.
 
De asemenea, a fost trimis în judecată un expert contabil.
 
Dosarul vizează modalitatea în care s-a derulat un contract încheiat în data de 29 noiembrie 2022 între Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti şi SC Viper Concept SRL, care viza achiziţia a 230 de uniforme pentru poliţiştii locali (171 pentru ordine publică şi 51 pentru circulaţie), precum şi şase echipamente de protecţie (finanţare din fonduri proprii).
 
DNA susţine că, în baza unei înţelegeri anterioare între inculpaţii L.E.C., I.C. şi Gabriel Ovidiu Iordan şi în condiţiile în care instituţiei publice i-ar fi fost livrate doar o parte din bunurile contractate (în valoare totală de 86.179 lei, inclusiv TVA), acesta din urmă ar fi înaintat o factură emisă de SC Viper Concept SRL directorului executiv al Poliţiei Locale Sector 1 Bucureşti, care la 29 decembrie 2022, fără vinovăţie, ar fi dispus achitarea către societatea respectivă a sumei de 628.677 lei (valoarea întregului contract).
 
Prin aceste demersuri ar fi fost creat un prejudiciu în dauna autorităţii contractante în valoare de 542.497 lei, reprezentând produse care nu ar fi fost livrate/recepţionate în mod efectiv, atestarea livrării integrale a acestora efectuându-se doar scriptic, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru SC Viper Concept SRL.
 
Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti s-a constituit parte civilă în procesul penal.
 
În cauză, s-a dispus indisponibilizarea şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei de 542.497 lei, depusă de SC Viper Concept SRL prin reprezentat la o unitate bancară.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 98 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...