ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Klevek Company amendată de Garda de Mediu cu 115.000 lei pentru poluarea aerului

11 August 2020   |   AGERPRES

În luna aprilie a acestui an mai bine de 30.000 de mp de vegetaţie şi batalurile cu dejecţii animaliere din fosta fermă au ars pe acelaşi teren, deţinut de SC Klevek Company SRL, provocând un mare disconfort locuitorilor din localităţile Buftea şi Corbeanca.

 
 
Comisarii Gărzii de Mediu au amendat luni societatea SC Klevek Company SRL cu 115.000 de lei pentru poluarea aerului provocată de incendiul de la fosta fermă de porci din localitatea Periş (judeţul Ilfov), informează un comunicat al Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

"Urmare a incendiului puternic înregistrat astăzi la fosta fermă de porci din Periş, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a trimis de urgenţă în zonă echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu, dar şi autolaboratorul mobil din dotarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Astfel, comisarii Gărzii de Mediu au realizat un amplu control la societatea care deţine aceasta proprietate.

În cadrul verificărilor au fost constatate încălcări ale prevederilor de mediu pentru care societatea SC Klevek Company SRL a fost amendată cu 115.000 de lei", se menţionează în comunicat.


Potrivit MMAP, acesta nu este singurul incendiu înregistrat la fosta fermă de porci din Periş. În luna aprilie a acestui an mai bine de 30.000 de mp de vegetaţie şi batalurile cu dejecţii animaliere din fosta fermă au ars pe acelaşi teren, deţinut de SC Klevek Company SRL, provocând un mare disconfort locuitorilor din localităţile Buftea şi Corbeanca. Garda de Mediu a amendat unci societatea tot cu 115.000 de lei şi a întocmit o plângere penală.

Totodată, comisarii Gărzii de Mediu au dispus, la acea vreme, măsuri prin care să fie evitate noi astfel de incidente, dar nici până la această dată măsurile de mediu impuse în aprilie 2020 nu au fost realizate de societatea deţinătoare a fostei ferme de porci de la Periş.

"Este revoltător ceea ce se întâmplă în Periş şi în judeţul Ilfov. Din 6 august până astăzi a fost înregistrat zilnic câte un incendiu, fiind afectate zeci de mii de hectare de vegetaţie. Cât priveşte ferma de porci de la Periş proprietarii nu au ecologizat batalurile incendiate în aprilie 2020 şi nu au dus la îndeplinire nicio măsură din cele pe care le-am impus prin instituţiile noastre de control. Toată lumea trebuie să înţeleagă că este răspunzătoare de terenul pe care îl are în proprietate. Peste tot în Europa agenţii economici se supun principiului poluatorul plăteşte. Am aplicat astăzi a doua amendă acestei societăţi însă nici chiar aşa operatorul nu-şi asumă responsabilităţile legale, supunând populaţia la un disconfort major. Aşteptăm ca IPJ Ilfov să instrumenteze cât mai repede plângerea penală pe care Garda de Mediu a înaintat-o în acest caz şi proprietarii să suporte consecinţele legii. Este nedrept ca populaţia din două localităţi să sufere din cauza iresponsabilităţii unui operator economic", a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Zece autospeciale de stingere au intervenit, luni dimineaţă, la un incendiu de vegetaţie în Periş, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov. A fost transmis şi mesaj prin RO-ALERT pentru sectorul 1, Periş, Snagov, Corbeanca, Buftea şi Otopeni: "Incendiu de vegetaţie uscată şi alte materiale combustibile, zona Periş, degajări mari de fum/miros înţepător. Ocoliţi zona. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul online ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment".

Conform ISUBIF, incendiul s-a manifestat pe aproximativ 7 - 10 hectare, la batalurile fostei ferme de porci.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2490 / 4515
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...