ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MediaSindTVR solicită Comisiei de anchetă din Parlament verificarea contractelor de asistenţă juridică încheiate de STV cu case de avocatură

21 Februarie 2019   |   AGERPRES

Totodată, adresa mai face referire la "tranzacţia încheiată de conducerea SRTV cu fostul disponibilizat Marin Drumcea privind reangajarea acestuia, fără concurs, la Serviciul Juridic.

 
 
MediaSind TVR solicită Comisiei de anchetă din Parlamentul României să verifice şi situaţia contractelor de asistenţă juridică încheiate de conducerea Societăţii Române de Televiziune cu diverse case de avocatură, conform unui comunicat remis, joi, spre publicare.

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, împreună cu filiala sa MediaSind TVR, a solicitat miercuri, 20 februarie 2019, conducerii SRTV, printr-o adresă depusă la Registratura generală a instituţiei, clarificarea mai multor "chestiuni" de interes public.

Reprezentanţii sindicatului atrag atenţia că, având în vedere prevederile OUG 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărirea disciplinei financiare şi de modificare şi completare a unor acte normative, potrivit cărora autorităţile şi instituţiile publice ale administraţiei publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi regiile autonome care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică nu pot achiziţiona servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare.


Astfel, în adresa către conducerea SRTV, se solicită răspunsuri la o serie de întrebări: Ce sume a cheltuit SRTV în perioada 2012 - până în prezent pe contracte de asistenţă juridică? Care sunt casele de avocatură cu care SRTV a încheiat contracte de asistenţă juridică, în perioada 2012 - până în prezent? Care au fost sumele cheltuite de SRTV cu fiecare casă de avocatură, în parte, în perioada 2012 - până în prezent? Care au fost cheltuielile totale ale SRTV în perioada 2012 - până în prezent cu salarizarea personalului propriu de specialitate juridică?

Totodată, adresa mai face referire la "tranzacţia încheiată de conducerea SRTV cu fostul disponibilizat Marin Drumcea privind reangajarea acestuia, fără concurs, la Serviciul Juridic. Sentinţa judecătorească şi Încheierea Tribunalului Bucureşti, secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, Dosar 25660/3/2013 de respingere a cererii SRTV de a se lua act de această tranzacţie. Expunerea de motive, Nota de fundamentare inclusiv anexe, avizele Consiliului Director, Hotărârile Consiliului de Administraţie şi Ordinul PDG privind reangajarea, transformarea Serviciului juridic în departament şi numirea acestuia în funcţia de director al Departamentului Juridic".

"Din informaţiile noastre, cheltuielile cu avocaţii din afara instituţiei sunt de ordinul milioanelor de euro. De exemplu, numai onorariile plătite avocatului care a reprezentat instituţia în procesele cu salariaţii disponibilizaţi au costat televiziunea naţională peste 1,6 milioane euro. Toate aceste cheltuieli făcute prin încălcarea legii nu se puteau efectua fără acordul conducerii Departamentului Juridic. Să ne amintim faptul că, la un moment dat, un şef al acestei structuri fost disponibilizat, a fost reangajat fără concurs în baza unei Tranzacţii care încalcă prevederile art. 30 alin. 1 din Codul Muncii şi Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTV", se menţionează în comunicat.

MediaSind TVR precizează că îşi afirmă disponibilitatea de a pune la dispoziţia Comisiei de anchetă orice alte informaţii de care dispune "pentru aflarea adevărului privind cheltuirea iresponsabilă a banilor publici în TVR".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 4244 / 4482
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...