ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Economiei: România şi Polonia reprezintă factori importanţi în securitatea regională din Flancul Estic al NATO

28 Martie 2023   |   Agerpres

Totodată, oficialul român a avut o întrevedere cu ministrul Dezvoltării Economice şi Tehnologiei din Polonia, Waldemar Buda. În cadrul discuţiilor, cei doi demnitari au evidenţiat importanţa asigurării stabilităţii economice din Flancul Estic al NATO pentru securitatea regională, în contextul efectelor multidimensionale ale războiului din Ucraina.

 
 
România şi Polonia reprezintă factori importanţi în securitatea regională din Flancul Estic al NATO şi în acest sens îmi exprim angajamentul pentru extinderea cooperării economice şi în domeniul industriei de apărare, a declarat, marţi, ministrul Economiei, Florin Spătaru.
 
În marja şedinţei comune de Guvern România - Polonia, la Ministerul Economiei a fost organizată masa sectorială Economie, la care au participat delegaţia Ministerului Dezvoltării Economice şi Tehnologiei din Polonia, condusă de ministrul Waldemar Buda, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului şi ai Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, informează ministerul de resort.
 
Totodată, oficialul român a avut o întrevedere cu ministrul Dezvoltării Economice şi Tehnologiei din Polonia, Waldemar Buda. În cadrul discuţiilor, cei doi demnitari au evidenţiat importanţa asigurării stabilităţii economice din Flancul Estic al NATO pentru securitatea regională, în contextul efectelor multidimensionale ale războiului din Ucraina.
 
"România şi Polonia reprezintă factori importanţi în securitatea regională din Flancul Estic al NATO şi în acest sens salut dinamizarea relaţiei bilaterale şi îmi exprim angajamentul pentru extinderea cooperării economice şi din domeniul industriei de apărare. Unul dintre obiectivele ambiţioase din programul Ministerului Economiei pentru 2023 vizează modernizarea şi restructurarea industriei de apărare. Trebuie să fim pregătiţi pentru reconstrucţia Ucrainei şi în acest sens vreau să dezvoltăm în România industria grea cu sprijinul companiilor care pot transforma rafinăriile în producţie chimică", a precizat ministrul Florin Spătaru, în comunicatul transmis AGERPRES.
 
Totodată, ambele părţi au apreciat calitatea relaţiilor bilaterale româno-polone la nivelul UE, NATO şi în acest context, a fost accentuată importanţa promovării investiţiilor reciproce şi a schimburilor bilaterale în contextul provocărilor cauzate de războiul Rusiei în Ucraina.
 
"Este vital să asigurăm o strânsă colaborare între România şi Polonia în vederea menţinerii unei politici şi a unui cadru de reglementare orientate spre viitor, pentru a accelera transformarea sectoarelor industriale pentru alinierea la obiectivul de emisii zero. Tranziţia de la un model economic liniar la unul circular este un proces complex, pe care Ministerul Economiei îl sprijină prin programe dedicate. În acest sens, am inclus politicile verzi în toate programele derulate de Ministerul Economiei. Pentru România, producerea de baterii este un obiectiv către tranziţia la o energie curată, acest domeniu va impulsiona cercetarea şi inovarea la nivelul industriei româneşti şi va stimula crearea de locuri de muncă şi creştere economică", a concluzionat Florin Spătaru, ministrul român al Economiei.
 
Prezenţa în România a ministrului Dezvoltării Economice şi Tehnologiei din Polonia, Waldemar Buda, are loc în contextul participării sale la Reuniunea comună de guvern (G2G) între România şi Polonia.
 
O semnificaţie specială pentru colaborarea bilaterală o are mecanismul consultărilor interguvernamentale româno-polone (G2G), desfăşurate sub coordonarea prim-miniştrilor celor două ţări.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 531 / 4467
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...