ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Economiei: România şi Polonia reprezintă factori importanţi în securitatea regională din Flancul Estic al NATO

28 Martie 2023   |   Agerpres

Totodată, oficialul român a avut o întrevedere cu ministrul Dezvoltării Economice şi Tehnologiei din Polonia, Waldemar Buda. În cadrul discuţiilor, cei doi demnitari au evidenţiat importanţa asigurării stabilităţii economice din Flancul Estic al NATO pentru securitatea regională, în contextul efectelor multidimensionale ale războiului din Ucraina.

 
 
România şi Polonia reprezintă factori importanţi în securitatea regională din Flancul Estic al NATO şi în acest sens îmi exprim angajamentul pentru extinderea cooperării economice şi în domeniul industriei de apărare, a declarat, marţi, ministrul Economiei, Florin Spătaru.
 
În marja şedinţei comune de Guvern România - Polonia, la Ministerul Economiei a fost organizată masa sectorială Economie, la care au participat delegaţia Ministerului Dezvoltării Economice şi Tehnologiei din Polonia, condusă de ministrul Waldemar Buda, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului şi ai Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, informează ministerul de resort.
 
Totodată, oficialul român a avut o întrevedere cu ministrul Dezvoltării Economice şi Tehnologiei din Polonia, Waldemar Buda. În cadrul discuţiilor, cei doi demnitari au evidenţiat importanţa asigurării stabilităţii economice din Flancul Estic al NATO pentru securitatea regională, în contextul efectelor multidimensionale ale războiului din Ucraina.
 
"România şi Polonia reprezintă factori importanţi în securitatea regională din Flancul Estic al NATO şi în acest sens salut dinamizarea relaţiei bilaterale şi îmi exprim angajamentul pentru extinderea cooperării economice şi din domeniul industriei de apărare. Unul dintre obiectivele ambiţioase din programul Ministerului Economiei pentru 2023 vizează modernizarea şi restructurarea industriei de apărare. Trebuie să fim pregătiţi pentru reconstrucţia Ucrainei şi în acest sens vreau să dezvoltăm în România industria grea cu sprijinul companiilor care pot transforma rafinăriile în producţie chimică", a precizat ministrul Florin Spătaru, în comunicatul transmis AGERPRES.
 
Totodată, ambele părţi au apreciat calitatea relaţiilor bilaterale româno-polone la nivelul UE, NATO şi în acest context, a fost accentuată importanţa promovării investiţiilor reciproce şi a schimburilor bilaterale în contextul provocărilor cauzate de războiul Rusiei în Ucraina.
 
"Este vital să asigurăm o strânsă colaborare între România şi Polonia în vederea menţinerii unei politici şi a unui cadru de reglementare orientate spre viitor, pentru a accelera transformarea sectoarelor industriale pentru alinierea la obiectivul de emisii zero. Tranziţia de la un model economic liniar la unul circular este un proces complex, pe care Ministerul Economiei îl sprijină prin programe dedicate. În acest sens, am inclus politicile verzi în toate programele derulate de Ministerul Economiei. Pentru România, producerea de baterii este un obiectiv către tranziţia la o energie curată, acest domeniu va impulsiona cercetarea şi inovarea la nivelul industriei româneşti şi va stimula crearea de locuri de muncă şi creştere economică", a concluzionat Florin Spătaru, ministrul român al Economiei.
 
Prezenţa în România a ministrului Dezvoltării Economice şi Tehnologiei din Polonia, Waldemar Buda, are loc în contextul participării sale la Reuniunea comună de guvern (G2G) între România şi Polonia.
 
O semnificaţie specială pentru colaborarea bilaterală o are mecanismul consultărilor interguvernamentale româno-polone (G2G), desfăşurate sub coordonarea prim-miniştrilor celor două ţări.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 816 / 4752
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...