ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cosmin Vasile, singurul avocat din România listat concomitent în ultimele clasamente Who’s Who Legal Arbitration și Who’s Who Legal Litigation

19 Decembrie 2019   |   BizLawyer

Cosmin Vasile este coordonatorul Departamentului de Arbitraj al Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, fiind implicat, în calitate de avocat și arbitru, în proceduri complexe de arbitraj internațional, ținute sub auspiciile ICC, LCIA, CAM, SCC, VIAC, UNCITRAL, ICSID și CICA.

 
 
Dr. Cosmin Vasile, partener coordonator în cadrul societății de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP), este singurul avocat român listat în catalogul de referință al celor mai valoroși avocați de litigii la nivel mondial, Who’s Who Legal Litigation, ediția 2019, lansat la sfârșitul lunii noiembrie. Cea mai recentă rundă de cercetare internațională efectuată de această publicație a inclus 1270 de avocați pledanți din 913 firme de avocatură în 73 de jurisdicții, evidențiați ca urmare a implicării în proiecte de referință finalizate cu succes și a încrederii cu care au fost investiți de către clienți.

Cosmin Vasile este, de asemenea, o prezență constantă în topul practicienilor în arbitraj internațional Who’s Who Legal Arbitration, clasament ce cuprinde practicieni din 1324 de firme în 96 de jurisdicții, calificați drept cei mai buni avocați din lume în domeniul arbitrajului, recomandați pentru expertiza semnificativă în gestionarea disputelor internaționale complexe. Cosmin Vasile a fost descris în ultima ediție a ghidului WWL Arbitration 2020 drept “o stea” a lumii arbitrajului, “un practician experimentat și competent cu o atitudine extraordinară”.


Cosmin Vasile este coordonatorul Departamentului de Arbitraj al Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, fiind implicat, în calitate de avocat și arbitru, în proceduri complexe de arbitraj internațional, ținute sub auspiciile ICC, LCIA, CAM, SCC, VIAC, UNCITRAL, ICSID și CICA. Este arbitru al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României și membru în Colegiul Curții din cadrul aceleiași instituții. Cosmin Vasile a semnat în calitate de co-editor ghidul practic multi-jurisdicțional “Construction Arbitration in Central and Eastern Europe: Contemporary Issues”, publicat recent de Wolters Kluwer.

Publicațiile internaționale de drept Who’s Who Legal sunt realizate anual de către Global Arbitration Review și prezintă cei mai buni profesioniști din toate domeniile dreptului afacerilor, “într-o încercare de a ajuta companiile să găsească cel mai bun avocat, în cel mai scurt timp”. Criteriile de selecție se bazează pe recomandările clienților și o analiză riguroasă a activității profesionale a candidaților propuși pentru listare.

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.
ZRVP are o echipă de 65 de avocați, dintre care 13 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu și Mihai Băjenaru (asociați), domnul prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1377 / 1697
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...