ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu – primii avocați români incluși de Chambers & Partners în Ghidul Global, în categoria Gaming & Gambling in Global Market Leaders

21 Februarie 2022   |   M. T.

Potrivit ghidului, "Ana Maria Baciu, cu sediul în București, este bine privită pentru experiența sa considerabilă în asistarea unei game largi de clienți internaționali din industria jocurilor de noroc în legătură cu probleme complexe de reglementare", în timp ce "Cosmina Simion primește aplauze din piață pentru forța cu care consiliază clienții cu privire la aspecte tranzacționale și de reglementare în sectorul jocurilor de noroc”.

 
 
Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu au fost clasate de Chambers & Partners  în Ghidul Global, în Band 3 a categoriei Gaming & Gambling in Global Market Leaders în anul 2022.

Potrivit ghidului, "Ana Maria Baciu, cu sediul în București, este bine privită pentru experiența sa considerabilă în asistarea unei game largi de clienți internaționali din industria jocurilor de noroc în legătură cu probleme complexe de reglementare", în timp ce "Cosmina Simion primește aplauze din piață pentru forța cu care consiliază clienții cu privire la aspecte tranzacționale și de reglementare în sectorul jocurilor de noroc”. Un client impresionat a declarat: "Este foarte experimentată cu privire la legislația din domeniul jocurilor de noroc și oferă răspunsuri complete și detaliate, într-un timp rapid de răspuns.""


Despre Cosmina Maria Simion: Cosmina este un avocat specializat pe probleme de reglementare, proprietate intelectuală și tehnologie, M&A și protecția datelor cu caracter personal, având peste 20 de ani de experiență profesională, cu focus pe media și divertisment, industriile online și jocuri de noroc.
În cariera sa, Cosmina a înființat și coordonat departamentul de proprietate intelectuala și TMT din cadrul biroului local al unei firme globale de avocatură.   Experiența acumulată în firme de avocatură se completează cu abordarea specifică dobândită în timpul rolului intern deținut de Cosmina la un grup american, lider în sectorul mass-media din Europa centrala si de est (televiziune si online), unde, pentru aproape un deceniu a activat ca avocat in house la nivel regional, deținând inclusiv poziția de membru în consiliul de administrație în unele dintre entitățile grupului. Cosmina și-a început cariera într-o firma britanică de avocatură, beneficiind de instruire atât la București, cât și la Londra.
În domeniul jocurilor de noroc, experiența Cosminei cuprinde întreaga gamă de aspecte de reglementare și operaționale ale jocurilor de noroc pentru operatorii de pariuri și jocuri de noroc, furnizorii de software și platforme, furnizorii de servicii financiare, auditorii și certificatorii, asociațiile relevante din industrie sau afiliații de marketing, inclusiv reprezentarea clienților în fața autorității de reglementare din România și dar și implicare activă în revizuirea și elaborarea cadrului juridic al jocurilor de noroc din România.
Colaborator regulat la publicații specializate și lector pe jocuri de noroc, proprietate intelectuală, social media, tehnologii digitale si noi tehnologii, Cosmina este clasata ca Leading Individual de  Legal 500  pentru ultimii 5 ani la rând,  a primit distinctia Leading Trademark Professional & Leading Patent Practitioner de la WTR 1000 (Silver Band) si este recunoscută de IP Stars.

Despre Ana-Maria Baciu: Ana-Maria Baciu activează de peste 20 de ani ca avocat de proprietate intelectuală, protecția consumatorilor, publicitate și jocuri de noroc, fiind specializată în domenii cu grad ridicat de reglementare și asistând clienții din diverse industrii inclusiv retail, FMCG, jocuri de noroc, IT, e-commerce și drept medical și farmaceutic.
Înainte de a înființa Simion & Baciu, Ana-Maria a coordonat practica de proprietate intelectuală, și, împreună cu Cosmina Simion, a coordonat practicile de jocuri de noroc, de protecția consumatorilor și de publicitate, la cea mai mare și mai veche firmă de avocatură din România.
În domeniul jocurilor de noroc, Ana-Maria oferă consultanță tuturor categoriilor de stakeholder din industrie, operatorilor, furnizorilor, precum și asociațiilor relevante din industrie, cu privire la întreaga gamă de aspecte de reglementare și operaționale ale jocurilor de noroc, incluzând asistență și reprezentare în fața Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.
Colaborator obișnuit al publicațiilor specializate și lector pe teme de jocuri de noroc, IP, social media, digital și protecția consumatorilor, Ana-Maria participă de asemenea la conferințe locale și internaționale cu privire la aspecte legate de jocuri de noroc și proprietate intelectuală, oferind sesiuni personalizate la diferite departamente ale marilor companii multinaționale.
Ana-Maria este clasată ca Leading Individual de către Chambers and Partners și Legal 500. A fost inclusă în ultimii 5 ani în Top 250 Women in IP de către Managing Intellectual Property’s IP Stars, și a primit distincția de Leading Trademark Professional & Leading Patent Practitioner de la WTR 1000 (Golden Band) și respectiv IAM Patent 1000.

Despre Simion&Baciu: Simion & Baciu este o societate de avocatură înființață la jumătatea anului 2019 de Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu.
Simion & Baciu reunește o echipă de 14 avocați și consilieri în proprietate intelectuală, uniți de pasiunea pentru drept și dorința de a livra cele mai utile rezultate pentru clienți.
Serviciile noastre acoperă o gamă largă de practici printre care: proprietate intelectuală, jocuri de noroc, protecția consumatorului și publicitate, tehnologie și media, protecția datelor, drept corporatist și M&A, life sciences, litigii etc.
Având o experiență de peste 20 de ani, echipa noastră oferă o perspectivă nouă și eficientă, orientată spre nevoile de business ale clienților și succesul acestora. Ne dorim să redefinim serviciile de consultanță, să oferim soluții rapide și eficiente și să evoluăm împreună cu clienții noștri.
Membrii echipei Simion & Baciu sunt recunoscuți la nivel mondial de ghiduri de specialitate (Chambers and Partners, Legal 500, Managing Intellectual Property, WTR 1000).
Echipa Simion & Baciu este formată din trei parteneri, trei Managing Associate, șapte Associates, un avocat Of Counsel, susținuți de un un departament administrativ format dintr-un Admin & IT Director, un Operations Director și un  Office Assistant.

Despre Chambers Global Guide
: Ghidul Global Chambers clasează avocații și firmele de avocatură de top din peste 200 de jurisdicții din întreaga lume.  
Chambers Global oferă recomandări fiabile, pentru a se asigura că clienții firmelor de avocatură iau decizii în cunoștință de cauză atunci când achiziționează servicii juridice pentru toate aspectele juridice. 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 257 / 6127
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații, desemnată Firma de Avocatură a Anului din Sud-Estul Europei de către publicația britanică The Lawyer. Florentin Țuca (Managing Partner): Premiul ne plasează alături de cele mai puternice firme de avocați din regiune și reprezintă o recunoaștere a profesionalismului întregii noastre echipe
Studiu Refinitiv | Cum s-au împărțit fuziunile mid-market, în primele 10 luni din 2022, pe firmele de avocatură active și la București. CMS sprintează în regiunea EMEA, tranzacții mai mici și mai puține
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat clienții în finanțări de cca. 2,8 miliarde de euro, în ultimul an. Cele mai relevante au continuat să fie finanțările sindicalizate în care bănci din România au pus la dispoziția împrumutaților fonduri semnificative pentru capital de lucru. De vorbă cu Alina Radu, Partener și Coordonator al practicii, despre particularitățile proiectelor, apetitul pentru finanțare, echipă și tendințele care se prefigurează
Biroul CMS din București a asistat grupul german All4Labels în achiziția Romprix Exim. O echipă de avocați cu senioritate ridicată a lucrat în tranzacția prin care se configurează liderul pieței locale de imprimare digitală industrială
Schoenherr a asistat CA Immo, iar KPMG Legal a stat alături de Pavăl Holding în cea mai mare tranzacție imobiliară de pe piața locală. CBRE, consultant financiar și imobiliar exclusiv al vânzătorului | Ce avocați au lucrat în achiziția de 377 mil. € și ce spune Karina Pavăl, Vicepreședinte Pavăl Holding, despre echipa de consultanți
Avocații firmei Stratulat Albulescu spun că apar tot mai multe tranzacţii de conţinut social media care, pe lângă valoarea impresionantă, vin la pachet cu implicaţii din perspectivă IP pe mai multe niveluri. De vorbă cu Elena Stan, Managing Associate, despre schimbările semnificative din legislația mărcilor, aspectele provocatoare ale proiectelor din practica de IP și diversitatea portofoliului de clienţi
BONDOC și Asociații, alături de organizatorii Concertului Extraordinar de Anul Nou de la Ateneul Român ǀ Mihaela Bondoc (Partener): Talentul, emoția, dedicarea, merită toată susținerea noastră
Bondoc și Asociații obține câștig de cauză într-un litigiu privind validitatea contractelor încheiate de lanțurile de supermagazine
NNDKP a asistat cu succes Enel într-un litigiu fiscal complex privind deductibilitatea amortizării fiscale aferente unor active corporale dobândite prin transfer de la clienți
Arbitrajul ICSID cerut de Plaza Centers NV, dezvoltator imobiliar care cere statului român să compenseze pierderi de cca. 383 mil. € în proiectul Dâmbovița Center, intră în line dreaptă după numirea arbitrilor. România a mers pe mâna unui profesor emerit al Universității Sorbona, reclamanții au ales un canadian, iar președintele Tribunalului este un lord englez
Statul a bugetat aproape o jumătate de milion de euro, anul acesta, pentru arbitrajul în care 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări au chemat România la ICSID. Ce onorarii primesc firmele care asigură apărarea României în acest dosar în care investitorii susțin că au avut pierderi considerabile și au pretenții de 213 mil. €
Activitate intensă pentru avocații de concurență de la PNSA, firmă evidențiată de directoarele internaționale în această arie de practică. Despre lista priorităților Consiliului Concurenței, proiectele în care sunt implicați avocații și cele mai sensibile reglementări de care firmele trebuie să țină seama, într-o discuție cu partenerul Mihaela Ion
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...