ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu – primii avocați români incluși de Chambers & Partners în Ghidul Global, în categoria Gaming & Gambling in Global Market Leaders

21 Februarie 2022   |   M. T.

Potrivit ghidului, "Ana Maria Baciu, cu sediul în București, este bine privită pentru experiența sa considerabilă în asistarea unei game largi de clienți internaționali din industria jocurilor de noroc în legătură cu probleme complexe de reglementare", în timp ce "Cosmina Simion primește aplauze din piață pentru forța cu care consiliază clienții cu privire la aspecte tranzacționale și de reglementare în sectorul jocurilor de noroc”.

 
 
Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu au fost clasate de Chambers & Partners  în Ghidul Global, în Band 3 a categoriei Gaming & Gambling in Global Market Leaders în anul 2022.

Potrivit ghidului, "Ana Maria Baciu, cu sediul în București, este bine privită pentru experiența sa considerabilă în asistarea unei game largi de clienți internaționali din industria jocurilor de noroc în legătură cu probleme complexe de reglementare", în timp ce "Cosmina Simion primește aplauze din piață pentru forța cu care consiliază clienții cu privire la aspecte tranzacționale și de reglementare în sectorul jocurilor de noroc”. Un client impresionat a declarat: "Este foarte experimentată cu privire la legislația din domeniul jocurilor de noroc și oferă răspunsuri complete și detaliate, într-un timp rapid de răspuns.""


Despre Cosmina Maria Simion: Cosmina este un avocat specializat pe probleme de reglementare, proprietate intelectuală și tehnologie, M&A și protecția datelor cu caracter personal, având peste 20 de ani de experiență profesională, cu focus pe media și divertisment, industriile online și jocuri de noroc.
În cariera sa, Cosmina a înființat și coordonat departamentul de proprietate intelectuala și TMT din cadrul biroului local al unei firme globale de avocatură.   Experiența acumulată în firme de avocatură se completează cu abordarea specifică dobândită în timpul rolului intern deținut de Cosmina la un grup american, lider în sectorul mass-media din Europa centrala si de est (televiziune si online), unde, pentru aproape un deceniu a activat ca avocat in house la nivel regional, deținând inclusiv poziția de membru în consiliul de administrație în unele dintre entitățile grupului. Cosmina și-a început cariera într-o firma britanică de avocatură, beneficiind de instruire atât la București, cât și la Londra.
În domeniul jocurilor de noroc, experiența Cosminei cuprinde întreaga gamă de aspecte de reglementare și operaționale ale jocurilor de noroc pentru operatorii de pariuri și jocuri de noroc, furnizorii de software și platforme, furnizorii de servicii financiare, auditorii și certificatorii, asociațiile relevante din industrie sau afiliații de marketing, inclusiv reprezentarea clienților în fața autorității de reglementare din România și dar și implicare activă în revizuirea și elaborarea cadrului juridic al jocurilor de noroc din România.
Colaborator regulat la publicații specializate și lector pe jocuri de noroc, proprietate intelectuală, social media, tehnologii digitale si noi tehnologii, Cosmina este clasata ca Leading Individual de  Legal 500  pentru ultimii 5 ani la rând,  a primit distinctia Leading Trademark Professional & Leading Patent Practitioner de la WTR 1000 (Silver Band) si este recunoscută de IP Stars.

Despre Ana-Maria Baciu: Ana-Maria Baciu activează de peste 20 de ani ca avocat de proprietate intelectuală, protecția consumatorilor, publicitate și jocuri de noroc, fiind specializată în domenii cu grad ridicat de reglementare și asistând clienții din diverse industrii inclusiv retail, FMCG, jocuri de noroc, IT, e-commerce și drept medical și farmaceutic.
Înainte de a înființa Simion & Baciu, Ana-Maria a coordonat practica de proprietate intelectuală, și, împreună cu Cosmina Simion, a coordonat practicile de jocuri de noroc, de protecția consumatorilor și de publicitate, la cea mai mare și mai veche firmă de avocatură din România.
În domeniul jocurilor de noroc, Ana-Maria oferă consultanță tuturor categoriilor de stakeholder din industrie, operatorilor, furnizorilor, precum și asociațiilor relevante din industrie, cu privire la întreaga gamă de aspecte de reglementare și operaționale ale jocurilor de noroc, incluzând asistență și reprezentare în fața Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.
Colaborator obișnuit al publicațiilor specializate și lector pe teme de jocuri de noroc, IP, social media, digital și protecția consumatorilor, Ana-Maria participă de asemenea la conferințe locale și internaționale cu privire la aspecte legate de jocuri de noroc și proprietate intelectuală, oferind sesiuni personalizate la diferite departamente ale marilor companii multinaționale.
Ana-Maria este clasată ca Leading Individual de către Chambers and Partners și Legal 500. A fost inclusă în ultimii 5 ani în Top 250 Women in IP de către Managing Intellectual Property’s IP Stars, și a primit distincția de Leading Trademark Professional & Leading Patent Practitioner de la WTR 1000 (Golden Band) și respectiv IAM Patent 1000.

Despre Simion&Baciu: Simion & Baciu este o societate de avocatură înființață la jumătatea anului 2019 de Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu.
Simion & Baciu reunește o echipă de 14 avocați și consilieri în proprietate intelectuală, uniți de pasiunea pentru drept și dorința de a livra cele mai utile rezultate pentru clienți.
Serviciile noastre acoperă o gamă largă de practici printre care: proprietate intelectuală, jocuri de noroc, protecția consumatorului și publicitate, tehnologie și media, protecția datelor, drept corporatist și M&A, life sciences, litigii etc.
Având o experiență de peste 20 de ani, echipa noastră oferă o perspectivă nouă și eficientă, orientată spre nevoile de business ale clienților și succesul acestora. Ne dorim să redefinim serviciile de consultanță, să oferim soluții rapide și eficiente și să evoluăm împreună cu clienții noștri.
Membrii echipei Simion & Baciu sunt recunoscuți la nivel mondial de ghiduri de specialitate (Chambers and Partners, Legal 500, Managing Intellectual Property, WTR 1000).
Echipa Simion & Baciu este formată din trei parteneri, trei Managing Associate, șapte Associates, un avocat Of Counsel, susținuți de un un departament administrativ format dintr-un Admin & IT Director, un Operations Director și un  Office Assistant.

Despre Chambers Global Guide
: Ghidul Global Chambers clasează avocații și firmele de avocatură de top din peste 200 de jurisdicții din întreaga lume.  
Chambers Global oferă recomandări fiabile, pentru a se asigura că clienții firmelor de avocatură iau decizii în cunoștință de cauză atunci când achiziționează servicii juridice pentru toate aspectele juridice. 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 162 / 6037
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EXCLUSIV | MPR Partners intră în al treilea arbitraj ICSID, cu pretenții de cca. 383 mil. €, alături de avocații biroului newyorkez Squire Patton Boggs. De cealaltă parte, lângă reclamanți stă o firmă cu 1200 de avocați și 30 de birouri pe mai multe continente
RTPR, lead counsel pentru GreenGroup la achiziția UAB Ecso din Lituania | Avocații au lucrat în 15 tranzacții de M&A, semnate de la începutul anului. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Echipa noastră de Corporate ̸ M&A a avut o vară „fierbinte”
Studiu Refinitiv | Sectorul fuziunilor şi achiziţiilor a frânat puternic în primul semestru al acestui an. Activitatea de M&A a scăzut cu 21 % la nivel global, iar în Europa Estică regresul a fost de 18 %. Câteva firme de avocați cu prezență la București strălucesc, însă, în clasamentele globale și europene
Avocații Kinstellar spun că au remarcat preocuparea angajatorilor de a creiona strategii de menținere a personalului-cheie, fiind mandatați în acest sens cu elaborarea unor programe de tip Stock Option Plan sau a unor scheme de bonusare în funcție de performanțe. Activitate intensă în practica de Employment, cu mandate diverse și o echipă expusă la proiecte cu un caracter multidisciplinar
Noul ghid al Comitetului European pentru Protecția Datelor ar putea aduce o creștere statistică a sancțiunilor, spun avocații Wolf Theiss, firmă cu o echipă dedicată proiectelor din acest domeniu | Biroul din București a asistat clienții în tranzacții complexe, care au implicat aspecte mai sofisticate de protecția datelor. Potențialii cumpărători ai unei afaceri sunt din ce în ce mai interesați să înțeleagă riscurile la care se expun din perspectiva protecției datelor și care sunt modalitățile de a se proteja
Wolf Theiss promovează trei avocați din linia a doua care au participate la unele dintre cele mai importante tranzacţii. Brian Jardine, Managing Partner: Promovarea, recunoaștere a contribuțiilor profesionale deosebite la consolidarea poziției de lider pe piața românească a biroului din București
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Senior Associate | Banking & Finance
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an Associate | Banking & Finance
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Laura Elena Ionașcu, medie finală 9,79 (2021): Cred că notele din timpul facultății pot fi, într-o anumită măsură, indicatori pentru performanța pe care o vei avea în practică, dar succesul profesional nu este determinat de acest aspect. De o importanță majoră sunt și abilitățile practice dobândite, competențele personale, abilitățile de comunicare, de relaționare, de organizare
Arbitrajul KELAG-Kärntner Elektrizitäts-Aktiengesellschaft and others v. Romania intra în linie dreaptă după ce părțile și-au ales arbitrii. România a mers pe mâna unui avocat cu o bogată experiență în comerț internațional, care a lucrat timp de 20 de ani pentru guvernul mexican
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Ion Arhiliuc a trecut Prutul pentru a studia Dreptul la Iași și a fost unul dintre cei mai buni absolvenți din generația anului 2021, cu nota 9,60: ‘Media a atras anumite oportunități. Apreciez că România oferă toate oportunitățile necesare unui profesionist, însă depinde de fiecare dacă uzează de aceste pârghii’
Pe masa de lucru a avocaților Mitel & Asociații au ajuns proiecte legate de protecția datelor cu caracter personal din ce în ce mai sofisticate. Mădălina Mitel, Partener: Data Protection a devenit o practică de sine stătătoare la nivelul societății noastre, iar mandatele primite sunt dintre cele mai diverse și provocatoare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...