ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Litigiu câștigat de avocații Voicu & Filipescu în fața Curții Internaționale de Arbitraj, pentru o multinațională reclamată de o companie locală din domeniul nuclear. Echipa coordonată de Raluca Mihai (partener) și Laura Pricop (avocat senior) a convins Curtea să respingă pretențiile reclamantului și să-l oblige la plata integrală a onorariilor arbitrale

16 Noiembrie 2022   |   BizLawyer

Reprezentarea în dosarul cauzei a fost asigurată cu succes atât în fața instanțelor de drept comun, cât și a Curții Internaționale de Arbitraj (ICC)

 
 
Avocați din cadrul practicii pentru soluționarea disputelor Voicu & Filipescu au reprezentat cu succes o companie multinațională, producator mondial de motoare diesel mari pentru utilizarea pe nave și centrale electrice, în litigiul inițiat de compania românească de producere a energiei nucleare.

Cererea a fost formulată de compania românească, ca beneficiar al unor servicii specializate, inițial în fața instanțelor de drept comun, și a avut ca obiect neîndeplinirea obligațiilor dintr-un contract - cadru atribuit în procedură de achiziție publică, însă guvernat de legea elvețiană.

Reprezentarea a fost asigurată în coordonarea Ralucăi Mihai, avocat partener, cu implicarea activă a Laurei Pricop, avocat senior, pe parcursul a doi ani și a cuprins două faze. Într-o primă fază, cauza a fost adresată în fața instanțelor române de drept comun, avocații Voicu & Filipescu obținând o hotărâre definitivă de inadmisibilitate fondată pe lipsa de competență, și a fost ulterior introdusă, într-o nouă etapă, în dosarul care a fost constituit la nivelul Curții Internaționale de Arbitraj (ICC).


În urma susținerilor din dosar, ICC s-a pronunțat pe deplin în favoarea părții reprezentate de Voicu & Filipescu, respingând în totalitate daunele cerute de reclamant și obligându-l pe acesta din urmă la plata în totalitate a onorariilor arbitrale suportate de client pentru apărarea sa.

“Litigiul a fost o provocare pentru noi ca avocați, contractul fiind atribuit clientului nostru în baza OUG nr. 34/2006 ce guverna procedurile de achiziții publice la acel moment, însă având acest specific deosebit de a avea clauză de arbitraj și a fi guvernat de legea elvețiană. Mă bucur sincer de fiecare dată când clientul are încredere în noi și apreciază munca și dedicarea care ne reprezintă ca profesioniști în domeniul dreptului.” a declarat Raluca Mihai, avocat partener Voicu & Filipescu și coordonator al echipei de reprezentare în dosar.

Grupul de practică pentru soluționarea disputelor din cadrul Voicu & Filipescu include avocați specializați, care dețin o vastă experiență în asistarea clienților multinaționali și locali în soluționarea disputelor privitoare la activitatea lor de afaceri, oferind reprezentare în litigii comerciale în fața instanțelor judecătorești din diferite jurisdicții precum și în fața tribunalelor de arbitraj internațional.

Cu un istoric de peste 20 de ani, Voicu & Filipescu este una dintre societățile importante de avocatură din România în domeniul consultanței de afaceri, acoperind o gamă largă de arii de activitate. În prezent, echipa firmei include 30 de avocați, consultanți și angajați, experienţa avocaţilor Voicu & Filipescu fiind recunoscută la nivel internaţional de ghiduri legale de renume precum Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 524 / 1767
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...