ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NNDKP a asistat cu succes Hammerer Aluminium Industries Santana S.R.L într-un litigiu fiscal complex privind aspecte legate de prețuri de transfer

10 Aprilie 2023   |   BizLawyer

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție confirmă soluția Curții de Apel Timișoara, care, în esență, a cenzurat nerespectarea de către autoritățile fiscale a principiilor de determinare a tranzacțiilor comparabile, rezultând o diferență în favoarea contribuabilului de cca jumătate de milion de euro.

 
 
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a reprezentat cu succes Hammerer Aluminium Industries Santana S.R.L., o companie ce activează în industria obținerii de semifabricate turnate din aluminiul recuperat din materiale reciclabile pentru diverse utilizări, într-un litigiu fiscal complex privind aspecte de prețuri de transfer în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție confirmă soluția Curții de Apel Timișoara, care, în esență, a cenzurat nerespectarea de către autoritățile fiscale a principiilor de determinare a tranzacțiilor comparabile, rezultând o diferență în favoarea contribuabilului de cca jumătate de milion de euro. Astfel, în materie de împrumuturi, instanța a consfințit că se impune luarea în considerare atât a datei acordării/renegocierii împrumuturilor, cât și a existenței/inexistenței unor garanții care le-ar însoți, neputându-se compara credite negarantate cu credite garantate. Totodată, Curtea de Apel Timișoara a validat distincția dintre activitatea de obținere a semifabricatelor turnate din aluminiu recuperat din materiale reciclabile și activitatea de metalurgie, în care piesele turnate se obțin din prelucrarea aluminei obținute din bauxită și a confirmat că societățile din cea de-a doua categorie nu pot reprezenta comparabile pentru primele.


Echipa NNDKP care a reprezentat clientul în acest litigiu i-a inclus pe Eva Forika, Partener, Coordonator Birou NNDKP Timișoara, Ion Loga, Asociat Senior, NNDKP Timișoara, Daniela Gramaticescu, Partener, și Alexandru Lăcureanu, Asociat Manager, din cadrul practicii de Soluționare a Disputelor, cât și pe Marius Ionescu, Partener, și Sorin Mociofan, Director Taxe, NNDKP Consultanță Fiscală. Echipei NNDKP i s-a alăturat și Daniel Sacal, Partener, Transfer Pricing Services SRL, în calitate de expert consilier în cadrul expertizei.

„Această soluție este rezultatul colaborării unei echipe multidisciplinare de avocați specializați în litigii fiscale și consultanți fiscali, care este esențială, în special atunci când este vorba de probleme juridice complexe. Abordarea integrată ne permite să putem combina perspective și seturi de competențe diferite, ce au contribuit la obținerea unui rezultat de succes. Felicitări întregii echipe pentru această reușită”, a declarat Eva Forika, Partener și coordonator al Biroului NNDKP Timișoara.

Centrul de Excelență în Litigii Fiscale (CELF) al NNDKP oferă servicii integrate clienților firmei încă din stadiul incipient al unei dispute fiscale până la faza de litigiu în fața instanțelor române, oferind o abordare unitară pe tot parcursul unei dispute fiscale. Clienții beneficiază din prima clipă de servicii profesionale complete, atât din perspectivă tehnică, cât și din perspectiva nedorită a unui litigiu fiscal, abordare posibilă prin implicarea unei echipe mixte de avocați și consultanți fiscali în fiecare proiect în parte.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.
NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.
Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.
NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 326 / 1694
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...