ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Promovări la Mitel & Asociații | Firma are un nou Counsel, un nou Managing Associate și un nou Senior Associate. ”Suntem o echipă sudată, stabilă și performantă, iar avansările vin ca o recunoaștere a implicarii profesionale constante a avocaților și a rezultatelor obținute”, spun coordonatorii firmei

12 Februarie 2023   |   R. T.

Într-o perioadă delicată pentru majoritatea sectoarelor economice, avocații de la Mitel & Asociații și-au desfășurat anul trecut activitatea în linia specifică firmei, iar grosul încasărilor au venit din ariile de practică M & A și Corporate, precum și din consultanța day-to-day acordată clienților pe diverse alte domenii (Employment, Procurement etc). De asemenea, o pondere importantă din veniturile firmei provin în continuare din domeniul Real Estate și Litigation.

 
 
Mitel & Asociații anunță mai multe promovări la începutul acestui an, dintre avocații cu cea mai mare experiență în domeniile lor de practică. Cristina Dan, Anemari Ciobanu și Andrei Botos fac un pas înainte în carieră, propulsați de calitățile dovedite în ultimul an de acitivitate. Echipa Mitel & Asociații a fost implicată anul trecut într-un număr important de proiecte relevante pentru economia regională. . .

Astfel, Cristina Dan își continuă ascensiunea în cadrul societății de avocați, devenind Counsel. Cristina are o solidă specializare în probleme complexe de Employment și Corporate & Commercial, domenii cheie ale firmei, asistând cu succes numeroși clienți în acest domeniu.


”Promovarea Cristinei vine ca o binemeritată recunoaștere a cunoștințelor și abilităților profesionale sale, dar și a experienței acumulate alături de noi în cei peste 15 ani de colaborare, fiind un coechipier de nădejde, cu un aport important în ariile ei de expertiză. Cristina are un ridicat standard profesional și etic, manifestă întotdeauna disponibilitate, colegialitate și este apreciată de clienți pentru consultanța sa practică, bazată pe înțelegerea nevoilor acestora”, a declarat Mădălina Mitel, partenerul care coordonează practicile în care activează Cristina.

Anemari Ciobanu a făcut un pas înainte în firmă, fiind promovată în poziția de Managing Associate. ‘’Anemari este un avocat dedicat practicii de Public Procurement și avem încredere că promovarea ei va contribui la consolidarea acestui domeniu apreciat al firmei noastre. Anemari a dobândit o experiență semnificativă și în domeniile Corporate & Commercial și Communication & IT, fiind implicată într-un număr mare de proiecte în ultimii ani. Această avansare vine ca o recunoaștere a implicării sale profesionale constante și a rezultatelor obținute”, a declarat Sorin Mitel, coordonatorul acestei practici.

De asemenea, firma l-a promovat pe Andrei Botos în poziția de Senior Associate în cadrul practicilor de Corporate & Commercial și Mergers & Acquisitions. Mădălina Mitel a menționat că ”urcarea ierarhică a lui Andrei este răsplata firească, în sistemul de apreciere și valori a firmei noastre, a muncii susținute, rezultatelor și evoluției sale în cadrul Mitel & Asociații. Suntem o echipă sudată, stabilă și performantă, iar Andrei este un avocat de bază al acestei echipe, implicat în proiecte diversificate pentru un portofoliu larg de clienți”.

Practicile de M & A și Corporate, precum și consultanța day-to-day acordată clienților, au adus cele mai mari încasări în 2022

Într-o perioadă delicată pentru majoritatea sectoarelor economice, avocații de la Mitel & Asociații și-au desfășurat anul trecut activitatea în linia specifică firmei, iar grosul încasărilor au venit din ariile de practică M & A și Corporate, precum și din consultanța day-to-day acordată clienților pe diverse alte domenii (Employment, Procurement etc). De asemenea, o pondere importantă din veniturile firmei provin în continuare din domeniul Real Estate și Litigation.

”Obiectivul principal al casei de avocatură în anul 2022 a fost acela de a veni în întâmpinarea clienților cu servicii mulate perfect pe problemele specifice contextului actual”, a precizat Sorin Mitel, fondator și Senior Partner al firmei, într-un interviu acordat recent portalului BizLawyer.

Sorin Mitel a caracterizat anul care tocmai s-a încheiat ca fiind o perioadă în care economia a încercat să absoarbă efectele măsurilor (inclusiv monetare) din pandemie, în condițiile războiului din vecinatate.„Prin urmare, a fost o perioadă de observare a efectelor negative provocate de aceste elemente și de încercare de contracarare a acestora, cu mijloacele inegale pe care le avem la dispoziție”, a punctat avocatul.

Pe de altă parte, Mitel & Asociații este o firmă care bazează pe echipă, de aceea a implementat, încă de la înființarea casei de avocatură, o politică organizațională menită să meațină stabilitatea acesteia. „În 2022 am avut o rată de retenție de aproximativ 85%, pe care dorim să o conservăm/să o îmbunătățim în acest an. Firma are 30 de avocați și la acest moment suntem în echilibru. Intenționăm așadar să păstrăm aceeași talie în 2023. Dacă ne vom despărți de cineva, vom încerca să recrutăm pentru a acoperi pozițiile vacante. Preocuparea noastră este ca toți cei care își desfășoară activitatea în firma noastră, ca avocați sau în alte poziții, să aibă venituri cât mai bune, raportat la activitatea depusă, să aibă confortul că sunt într-o colaborare pe termen lung, alături de oameni care se preocupă de viitor, care să le confere condițiile necesare pentru a-și desfășura activitatea și a-și împlini nevoile și dorințele. Criteriile de evaluare în cazul avocaților diferă în funcție de senioritatea și poziția acestora în profesie/firma. De exemplu, unui proaspăt stagiar i se cere să dea dovadă de o bună bază teoretică, însușirea competențelor de bază, dorința de a progresa și putere de muncă, în vreme ce de la un avocat senior se așteaptă, după caz, să înțeleagă foarte bine așteptările clienților, precum și ale colegilor cu care lucrează în echipă, să poată să analizeze eficient o speță pentru care trebuie să decidă strategia propusă clientului etc. Recrutarea/începerea unei colaborări este un proces simplu atunci când cele două părți au aceeași viziune despre profesie și au așteptări comune de la viitoarea conlucrare. Încercăm ca, de regulă, să cooptăm astfel de oameni – și de cele mai multe ori reușim. Când nu, încercăm în continuare”, a precizat fondatorul Mitel & Asociații în interviul acordat BizLawyer.

Pentru 2023, Mitel & Asociații și-a propus să continue în aceeași linie, obiectivul principal al firmei fiind acela de valorificare optimă a tuturor oportunităților care apar. „Aceasta va fi garanția obținerii celui mai bun posibil rezultat. Dincolo de acest țel, vom păstra în continuare atenția asupra stabilității echipei și asupra controlului costurilor. Credem că economia României (respectiv profesia noastră) a ajuns la o oarecare maturitate, care face ca o creștere reală de doi digiți să fie mai greu de atins (desigur, dacă dam deoparte inflația post-pandemică, care nu se manifestă și în onorariile avocațiale, ci mai curând în costurile pe care le suportăm)”, a conchis Sorin Mitel.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 415 / 1703
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...