ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

RTPR începe anul cu promovări în rândul echipei. Cinci avocați fac un pas înainte în carieră

21 Ianuarie 2023   |   BizLawyer

RTPR începe anul cu promovări în rândul echipei. Cinci avocați fac un pas înainte în carieră

 
 
RTPR anunță noi promovări în cadrul echipei de avocați. Ana Popa, Andrada Rusan și Diana Dimitriu devin Senior Associate, iar Lia Ilie și Codrina Simionescu sunt promovate Managing Associate.

„Începem anul cu vești foarte bune. Îmi face o mare plăcere să anunț o nouă serie de promovări după un an cu rezultate excepționale pentru echipa noastră, cu multe tranzacții de răsunet și recunoaștere a valorii avocaților RTPR la nivel internațional. Succesul nostru ca firmă este rezultatul muncii de echipă, a contribuției, dedicării și talentului fiecăruia dintre avocații noștri. Ne mândrim cu o echipă remarcabilă la nivelul tuturor ariilor de practică majore în care activăm, iar promovările din acest an confirmă angajamentul nostru de a dezvolta și mai mult expertiza în domeniile cheie. Le mulțumesc colegelor noastre pentru pasiunea, loialitatea și consecvența demonstrate zi de zi și le felicit pentru această binemeritată recunoaștere”, a declarat Costin Tărăcilă, Managing Partner RTPR.

Ana Popaare o experiență de peste 10 ani în litigii și arbitraje, asistând și reprezentând companii locale și internaționale în soluționarea disputelor în domenii diferite, cu precădere litigii comerciale, administrative și fiscale, precum și litigii de proprietate intelectuală și de muncă. Ana a făcut parte din echipa care a obținut o victorie definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru un producător internațional de echipamente auto într-un litigiu fiscal complex în care instanța a obligat ANAF să restituie clientului nostru suma de 1,5 milioane de euro. Un alt succes a fost reprezentarea Electrica într-un litigiu cu o valoare de 800 milioane de euro împotriva Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) pentru presupuse încălcări ale obligațiilor de monitorizare post-privatizare privind fostele filiale de distribuție ale Electrica.

Andrada Rusan are ca principală arie de expertiză litigiile comerciale, în special din aria concurenței, a concurenței neloiale și a proprietății intelectuale. Andrada este de asemenea implicată în acordarea de consultanță juridică în aceste arii de practică și reprezentarea clienților în investigații ale autorității de concurență. Andrada a reprezentat Zenith Media Communications într-un litigiu de concurență pentru care recent echipa RTPR a obținut o victorie istorică la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), contribuind astfel la crearea dreptului european în materia principiilor de calcul al amenzilor aplicate de către autoritățile de concurență din toate Statele Membre. Într-un alt mandat de succes a obținut o hotărâre preliminară favorabilă a CJUE, privind clarificarea termenului de „consumator” pentru investitorii neprofesioniști ai platformelor de tranzacționare cu instrumente financiare. Legal 500 2022 o menționează pe Andrada în secțiunile Dreptul concurenței și UE și Dreptul proprietății intelectuale unde clienții îi apreciază „abilitățile remarcabile în domeniul mărcilor înregistrate și al dreptului de autor”.

Diana Dimitriu este specializată în asistarea companiilor locale și internaționale cu privire la proiecte de dreptul muncii, expertiza sa acoperind o gamă largă de aspecte precum transferuri complexe de angajați, concedieri colective, concedieri individuale dificile ale angajaților din poziții cheie, restructurări de personal, negocieri, procese disciplinare, programe de fidelizare și recompensare a managementului companiilor, precum și drept societar, fuziuni și achiziții. Diana este menționată în cea mai recentă ediție a Legal 500 în secțiunea dedicată ariei de dreptul muncii, iar printre clienții pentru care a acordat consultanță în ultimul an se numără Ezugi, Innova și Ursus Breweries. Recent, Diana a făcut parte din echipa care a asistat African Industries Group pentru achiziția rețelei de fitness World Class România de la fondul de investiții Resource Partners.

Lia Ilie este specializată în domeniul financiar-bancar, asistând bănci locale și internaționale și instituții financiare, precum și împrumutații în legătură cu diverse proiecte de finanțări, credite sindicalizate sau bilaterale, crearea și perfectarea de garanții, precum și în legătură cu achiziții publice. Printre proiectele recente în care a acordat consultanță menționăm finanțarea BERD în valoare de 25 milioane de euro acordată Băncii Transilvania, pentru susținerea creditării de către Banca Transilvania a companiilor românești afectate de războiul din Ucraina. Lia este recomandată în Legal 500 2023 la categoria Banking & Finance, iar descrierea clienților evidențiază „o bună cunoaștere a aspectelor de reglementare din domeniul bancar, eficientă, răspunde prompt la solicitările clientului”.

Codrina Simionescu are o experiență bogată în acordarea de asistență în tranzacții comerciale, drept societar, fuziuni și achiziții, due diligence, precum și în tranzacții de piețe de capital și proiecte din sectorul energetic. Printre proiectele recente în care a fost implicată se numără asistența acordată LKE Group, unul dintre cei mai importanți furnizori germani de produse și sisteme de manipulare și logistică, cu privire la achiziția pachetului majoritar de acțiuni în Someg S.A. și o parte din business-ul Transcarpatica S.A. din Gherla, județul Cluj, precum și Meridiam SAS, un investitor global și administrator de active, în legătură cu tranzacția prin care a intrat în acționariatul Netcity Telecom, compania care operează infrastructura subterană de telecomunicații din București.

RTPR este una dintre cele mai cunoscute și apreciate firme de avocatură din România. Echipa are o experiență de neegalat în diferite arii de drept, fiind adesea implicată în cele mai mari și mai sofisticate tranzacții din România și din regiune. Calitatea echipei și a serviciilor furnizate este recunoscută la nivel internațional, principalele ghiduri juridice Legal 500, Chambers & Partners și IFLR1000 clasează firma pe primele locuri în topurile realizate în fiecare an, iar avocații RTPR sunt recomandați ca Leading Lawyers pentru diverse arii de practică, precum Corporate/M&A, Drept bancar și finanțări, Piețe de capital, Soluționarea disputelor, Dreptul Concurenței, Energie și resurse naturale, Real estate și Construcții, Dreptul Muncii, Dreptul Proprietății Intelectuale și TMT (Tehnologie, media și telecomunicații).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 485 / 1761
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...