ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Soluție de clasare într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de aproximativ 400.000 €, obținută de Băiculescu & Asociații. Avocații au demonstrat că produsele achiziționate și revândute de client au fost reale și s-au livrat conform prevederilor contractuale

09 Ianuarie 2024   |   Maria Theodoru

Organele de urmărire penală au ajuns la concluzia că suspectul nu poate fi acuzat de rea credință în condițiile în care a fost stabilit în mod cert faptul că bunurile au existat în materialitatea lor și nu s-a putut stabili cu exactitate că identitatea furnizorilor ar fi alta.

 
 
Băiculescu & Asociații, firmă specializată în dreptul penal care vizează în principal infracțiuni economice și de corupție, a obținut recent o soluție de clasare într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 400.000 euro, în care au fost cercetate 8 societăți comerciale din România și UE.

Dosarul s-a aflat în atenția organelor de cercetare penală timp de peste 7 ani, perioadă în care echipa de avocați coordonată de Vasile Băiculescu (Managing Partner) și Alexandru Constantinescu (Managing Associate) a susținut și a făcut toate demersurile pentru a demonstra că produsele achiziționate și revândute de clientul asistat au existat și au fost livrate, chiar dacă exista suspiciunea că sursa de proveniență a acestora ar fi fost diferită față de cea indicată în conținutul facturilor fiscale.


În final, anchetatorii au îmbrățișat opinia susținută de avocați, potrivit careia în cauză nu au existat probe certe care să stabilească fără echivoc că operațiunile economice ar fi fost fictive. De menționat este și faptul că verificările în amonte efectuate cu privire la comportamentul fiscal al furnizorilor și faptul că aceștia au declarat livrări de bunuri către firma în cauză, nu au fost suficiente pentru a determina caracterul fictiv al relațiilor comerciale.

„Rezultatul pozitiv al acestui dosar subliniază angajamentul nostru față de respectarea principiilor legale și demonstrarea transparenței în exercitarea dreptului la apărare. Echipa Băiculescu și Asociații rămâne dedicată furnizării de servicii juridice de înaltă calitate”, a declarat pentru BizLawyer Vasile Baiculescu.

Organele de urmărire penală au ajuns la concluzia că suspectul nu poate fi acuzat de rea credință în condițiile în care a fost stabilit în mod cert faptul că bunurile au existat în materialitatea lor și nu s-a putut stabili cu exactitate că identitatea furnizorilor ar fi alta.

„Pe parcursul celor peste 7 ani de durată a dosarului, echipa noastră a gestionat cu profesionalism și tenacitate toate aspectele delicate ale anchetei. Misiunea noastră a fost de a demonstra cu certitudine că produsele achiziționate și revândute de către clientul nostru au fost reale și au fost livrate conform prevederilor contractuale”, a adăugat Alexandru Constantinescu.

Specializată în dreptul penal care vizează în principal infracțiuni economice și de corupție, Băiculescu & Asociații are sediul central în București și este angrenată în mai multe proiecte complexe și spectuloase, majoritatea fiind dosare în cadrul cărora se presupune că ar fi fost săvârșite infracțiuni de evaziune fiscală sau infracțiuni de corupție. În portofoliul de clienți al casei de avocați sunt firme recunoscute în plan local sau internațional și oameni de afaceri cu nume de rezonanță.

Vasile Băiculescu, coordonatorul firmei, avocat cu experiență de peste 10 ani dobândită în societăți de avocați prestigioase și prin colaborări cu profesioniști din linia întâi a avocaturii, are în plan să transforme casa de avocați, în următorii ani, într-un jucător important în zona avocaturii de Drept penal-comercial. ”Noi credem cu tărie în calitatea serviciilor pe care le furnizăm și ne propunem să fim un competitor serios în acest domeniu de nișă. Avem clienți reprezentativi în practica de penal-comercial și dorim să le oferim în continuare servicii avocațiale de o înaltă calitate”, a declarat Vasile Băiculescu publicației noastre.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 92 / 1697
   

  Ascunde Reclama
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
  Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
  MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
  LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
  LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
  LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
  Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
  Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
  Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
  LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
  Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
  SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...