ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | De vorbă cu Andreea Mihalache (Popescu & Asociații): ”Fiecare experiență m-a învățat ceva nou și m-a pregătit pentru ceea ce fac astăzi. Cel mai important, însă, este că au existat mereu oameni care au crezut în mine și oportunități care m-au ajutat să cresc”

28 Martie 2025   |   Maria Theodoru

Popescu & Asociații a adus în prima linie trei noi parteneri în luna ianuarie, Andreea Mihalache fiind printre aceștia.

 
 
Siguranța și stabilitatea unei firme de avocatură de prestigiu sunt reflectate nu doar în portofoliul său de clienți și tranzacții, ci și în modul în care își dezvoltă și promovează profesioniștii din echipă. Avansarea unui avocat la rangul de partener nu este doar o recunoaștere a competențelor sale juridice și a rezultatelor obținute, ci și un semn al încrederii și aprecierii din partea firmei. Acest moment marchează o etapă importantă în carieră, consolidând rolul avocatului în strategia de dezvoltare a firmei și confirmându-i poziția de lider în domeniul său de expertiză.  Într-un mediu competitiv, promovarea la statutul de partener subliniază atât excelența profesională, cât și capacitatea de a contribui la succesul și creșterea continuă a firmei.  Popescu & Asociații a adus în prima linie trei noi parteneri în luna ianuarie, Andreea Mihalache fiind printre aceștia.


”Promovarea este o etapă care a venit ca o recunoaștere a contribuției mele de până acum, dar reprezintă și o provocare care vine cu noi responsabilități. Pe lângă activitatea juridică propriu-zisă, mă implic mai mult în strategia firmei și în dezvoltarea echipei. Deciziile pe care le iau nu mai influențează doar anumite dosare sau clienți, ci întregul mod în care ne poziționăm pe piață. Este un pas important, dar ceea ce mă bucură cel mai mult este sentimentul că munca mea este apreciată și că pot contribui la formarea noilor generații de avocați”, a declarat pentru BizLawyer Andreea Mihalache, avocat care a primit titlul de partener la ultima rundă de promovări a firmei Popescu & Asociații.

Ea și-a început cariera în avocatură acum aproape trei decenii și a parcurs fiecare etapă cu entuziasm și dorință de a învăța. A avut șansa să lucreze în medii profesionale de înaltă calitate, unde a crescut atât din punct de vedere tehnic, cât și uman. Privind în urmă, conștientizează că fiecare dintre aceste etape a avut rolul ei, oferindu-i ocazia să se dezvolte în domenii variate, să coordoneze echipe și să gestioneze litigii cu miză mare. ”Fiecare experiență m-a învățat ceva nou și m-a pregătit pentru ceea ce fac astăzi. Cel mai important, însă, este că au existat mereu oameni care au crezut în mine și oportunități care m-au ajutat să cresc”, afirmă astăzi Andreea Mihalache.

Alăturarea la echipa Popescu & Asociații a fost un pas firesc în evoluția sa, regăsind aici colegi și prieteni mai vechi, cu care împărtășea aceleași valori. Spune că este un loc în care spune că se simte ”acasă”, alături de oameni pasionați și dedicati, iar promovarea sa recentă ca partener este o dovadă a încrederii pe care colegii săi i-au acordat-o.

Aici, un partener nu doar coordonează, ci și se implică direct, fie în strategia cazului, fie în negocieri. ”Personal, sunt activă în litigii comerciale, achiziții publice, drept fiscal și restructurări, spețe de proprietate intelectuală. Dar, dincolo de mandatele în sine, un partener trebuie să asigure coeziunea echipei și să mențină direcția strategică a firmei. Sunt alături de colegii mei cu tot ceea ce este nevoie, din aceste puncte de vedere”, a subliniat interlocutoarea BizLawyer.

Pe lângă proiectele provocatoare și accesul la resurse care  permit avocaților să fie mereu în avangardă, printre principalele avantaje ale apartenenței la firma Popescu & AsociațiiAndreea Mihalache spune că cel mai mult apreciază oamenii. ”Lucrez cu profesioniști care își respectă meseria, care sunt deschiși și dornici să colaboreze. Este un mediu unde te simți valorizat, iar asta contează enorm. Promovarea mea recentă ca partener este dovada cea mai solidă că eforturile și dedicarea sunt apreciate și recunoscute. Este un mediu de lucru plin de energie pozitivă și creativă”, explică noul partener al firmei.

-----------------------------------------------------------------------------

                              Citește și

→   Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”

-----------------------------------------------------------------------------

Ani intenși și provocatori

Ultimii ani au fost cei mai intenși și provocatori din cariera sa și sunt multe proiecte care ar merita amintite, pentru complexitatea lor și impactul pe care l-au avut asupra clienților asistați. ”Îmi e destul de greu să aleg, dar vreau să încep cu menționarea celui mai recent succes al nostru, în care, alături de echipa Popescu & Asociații, am obținut restituirea unei suprafațe de 4.500 hectare de teren forestier care îi revenea de drept clientului nostru, Academia Română. A fost un proiect complex, de lungă durată, în care fiecare etapă a fost o provocare, dar și o lecție – despre răbdare, despre importanța detaliilor juridice și despre responsabilitatea pe care o avem atunci când lucrăm la cazuri cu un asemenea impact”, reamintește Andreea.

Un alt proiect important a fost reprezentarea unui client din domeniul agriculturii ecologice, a cărui afacere era pusă în pericol de o procedură de expropriere inițiată de stat. Mandatul a fost complex, pentru că nu era vorba doar despre terenuri, ci despre o întreagă infrastructură construită în ani de zile, cu finanțare europeană și cu un lanț operațional care ar fi fost grav afectat. ”A trebuit să lucrăm pe mai multe fronturi simultan: să contestăm evaluarea inițială a despăgubirilor, să demonstrăm valoarea reală a investiției și să găsim o soluție care să permită clientului să-și continue activitatea fără pierderi majore. În final, am obținut o compensație corectă și am reușit să protejăm esențialul: stabilitatea și viitorul afacerii”, a adăugat avocata.

De asemenea, a asistat un client din industria auto de lux într-un mandat de expropriere legat de extinderea liniei de metrou către Aeroportul Otopeni. Strategia legală a vizat protejarea drepturilor de proprietate și reducerea impactului asupra activității comerciale, folosind atât instrumente procedurale naționale, cât și europene.
 
Un alt proiect de referință este cel privind restructurarea unei importante companii de stat din industria aerospațială. Mandatul presupune păstrarea intactă a activelor care fac parte din planul de reorganizare structurală. Este un proces complex, care implică și aspecte din zona informațiilor clasificate, și creează un precedent valoros pentru viitoarele restructurări de acest tip.

”Toate sunt experiențe intense și extrem de valoroase, care confirmă faptul că succesul nu înseamnă doar cunoaștere juridică, ci și capacitatea de a înțelege business-ul clientului și de a-i oferi soluții care să îi protejeze pe termen lung interesele. Pentru mine, fiecare proiect este o lecție și o oportunitate de a crește și cred că acesta este farmecul acestei profesii: provocările sunt mereu altele, dar satisfacția de a găsi soluțiile potrivite rămâne aceeași”, mărturisește interlocutoarea BizLawyer.


-----------------------------------------------------------------------------

Citește și

→ BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | De vorbă cu Adina Vlaicu (Popescu & Asociații), un om statornic, serios, carismatic, atent la detalii și la nevoile clienților: ”Trebuie să fii mereu la curent cu schimbările legislative, să te specializezi în domeniile în plină dezvoltare și să anticipezi nevoile pieței. Networking-ul strategic și implicarea în dezbateri profesionale te ajută să rămâi relevant. Dar, mai presus de toate, trebuie să îți placă ceea ce faci – pasiunea este cea care te ține în joc pe termen lung”

-----------------------------------------------------------------------------

În avocatură, talentul poate fi un plus inițial, dar fără muncă susținută este insuficient


Andreea Mihalache spune că avocatura de business a ales-o pe ea și nu invers. ”Este un domeniu care îți provoacă mintea și îți oferă satisfacția de a găsi soluții acolo unde alții văd doar obstacole. Mi-a plăcut mereu să analizez, să structurez argumente și să negociez, iar avocatura de business este exact acel loc unde logica, strategia și creativitatea se întâlnesc”, a explicat avocata intervievată de BizLawyer.

Pe drumul spre performanță, ea a avut mentori sau modele de la care s-a inspirat și spune că le este recunoscătoare: ”oameni care mi-au arătat că avocatura înseamnă mai mult decât a cunoaște legile – înseamnă strategie, intuiție și respect pentru client. Dar cred că mentoratul nu se termină niciodată”. La rândul său, încearcă să fie un ghid pentru colegii mai tineri, așa cum și ea a avut parte de sprijin la început. În același timp, crede că fiecare avocat își dezvoltă propriul stil și își perfecționează abilitățile prin experiență și învățare continuă.

În opinia sa, în avocatură talentul și inovația merg mână în mână. ”Talentul este acea abilitate înnăscută de a sintetiza informația, de a convinge și de a gândi logic și creativ sub presiune. Inovația vine din combinația dintre o minte strategică și dorința constantă de a învăța și de a te adapta. Ambele îți creează un avantaj, dar, chiar și așa, experiența mi-a demonstrat că succesul vine mai degrabă din efort și dedicare”, a nuanțat Andreea Mihalache. Ea mărturisește că a văzut avocați extrem de talentați care nu au rezistat presiunii, dar și oameni determinați, care prin muncă și perseverență au ajuns în top. ”În concluzie, nu cred că există o formulă exactă sau un raport ideal: talentul poate fi un plus inițial, dar fără muncă susținută este insuficient”, subliniază interlocutoarea BizLawyer.

Odată cu experiența, îți dai seama că oamenii alături de care lucrezi fac diferența

Andreea Mihalache este de păreare că, la începutul carierei, e ușor să fii tentat să crezi că doar cum și cât lucrezi contează. ”Ești ambițios, vrei să demonstrezi că poți, că reziști, că performezi constant. Și, desigur, munca, seriozitatea și efortul susținut sunt esențiale. Dar, odată cu experiența, îți dai seama că oamenii alături de care lucrezi fac diferența”, mărturisește avocata promovată la începutul anului pe poziția de Partener.

În opinia sa, meseria se învață din cărți, dar se desăvârșește în practică. Nimeni nu devine avocat doar memorând legi – trebuie să înțelegi nuanțele, să te adaptezi, să știi când să fii flexibil și când să fii ferm. ”Colaborarea cu colegii experimentați este esențială, dar și inițiativa proprie joacă un rol major. Valorile firmei în care lucrezi pot avea un impact major asupra carierei tale, așa că este important să alegi un mediu de lucru care să te inspire și să te motiveze. Aceste valori sunt, practic, regulile de joc în echipă. Când toată lumea le respectă, se creează o atmosferă plăcută și productivă”, susține Andreea.

Ea subliniază ideea că, într-o profesie atât de intensă cum este avocatura, echipa contează enorm. Poți să ai cele mai complexe dosare, să muncești până târziu în noapte, dar dacă nu ai lângă tine oameni care te susțin, care cred în tine și care te provoacă să devii mai bun, parcursul devine mult mai dificil, recunoaște ea. ”La Popescu & Asociații sunt parte a unei echipe minunate, care mă inspiră și alături de care construiesc permanent, așadar, răspunsul meu este că ambele contează, dar oamenii sunt cei care dau sens muncii pe care o facem”, a arătat interlocutoarea BizLawyer.

Firma de avocați caută oameni pasionați, cu gândire strategică și dorință de învățare. ”Un bun avocat trebuie să poată anticipa trei pași înaintea adversarului. De asemenea, capacitatea de a comunica eficient și de a colabora sunt esențiale. Găsirea oamenilor potriviți nu e ușoară, e un proces lent, de durată, dar când îi găsești, merită efortul”, arată avocata recent promovată pe poziția de Partener al firmei Popescu & Asociații.

Avocatura este o piață în care concurența este dură. Ce trebuie să facă un profesionist pentru urca și se menține în linia întâi? Andreea Mihalache răspunde simplu, pe final: ”Să rămână curios, să învețe continuu și să aibă capacitatea de a anticipa schimbările. Avocatura nu e statică – reglementările evoluează, industriile se transformă, iar un avocat trebuie să fie mereu cu un pas înainte. În plus, relațiile profesionale și comunicarea sunt la fel de importante ca expertiza juridică”.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 51 / 1981
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...