
Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut pe o poliţă CASCO a depăşit 500.000 lei
19 Iulie 2022
AgerpresDintre acestea, cea mai mare despăgubire plătită a depăşit 500.000 de lei şi a fost achitată în urma unui accident rutier. Din Top 10 al celor mai mari despăgubiri plătite în baza acestui tip de asigurare, şase au fost achitate ca urmare a producerii unor accidente rutiere, trei din cauza unor incendii şi una din cauza unei inundaţii.
Valoarea celor mai mari 10 daune plătite în 2021 de asigurătorii din România în baza poliţelor facultative CASCO a depăşit 5 milioane de lei (circa 1 milion de euro), potrivit unei analize realizate la nivelul membrilor UNSAR, dată marţi publicităţii.
Dintre acestea, cea mai mare despăgubire plătită a depăşit 500.000 de lei şi a fost achitată în urma unui accident rutier. Din Top 10 al celor mai mari despăgubiri plătite în baza acestui tip de asigurare, şase au fost achitate ca urmare a producerii unor accidente rutiere, trei din cauza unor incendii şi una din cauza unei inundaţii.
La nivelul întregii pieţe, despăgubirile totale plătite în baza poliţelor CASCO au depăşit 2 miliarde lei (aproximativ 410 milioane euro), în creştere cu circa 10% faţă de anul anterior, arată datele oficiale ale ASF. În România, erau în vigoare la finele anului trecut puţin peste 1 milion de poliţe facultative CASCO, precizează UNSAR.
"În ciuda speculaţiilor unei asociaţii care nu are competenţe de specialitate şi care pare a urmări să inducă un sentiment de neîncredere la nivelul societăţii vizavi de conceptul de asigurare, sistemul de asigurări auto este alături de români atunci când neprevăzutul se produce. Statisticile arată că asigurătorii din România au achitat, în medie, în fiecare zi a anului trecut, despăgubiri de peste 1 milion de euro pentru daunele CASCO şi aproape 2 milioane de euro pentru daunele aferente poliţelor RCA", au declarat reprezentanţii UNSAR.
Aceştia subliniază, din nou, că orice fel de dezbatere publică cu privire la sectorul asigurărilor auto şi la funcţionarea instituţiilor asociative ale acestuia ar trebui să plece de la datele oficiale ale autorităţilor publice care au atribuţii cu privire la piaţa asigurărilor şi nu de la speculaţiile unor entităţi private interesate care pot induce opinia publică în eroare.
"În acest context dificil pe care îi traversăm, trebuie să dăm cu toţii dovadă de responsabilitate. O asigurare este cu atât mai importantă acum", au adăugat aceştia.
Înfiinţată în 1994, UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 9275 / 19540 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...