
Companiile caută clădiri cu zone verzi pentru încurajarea revenirii angajaţilor la birou (analiză)
26 Aprilie 2022
AgerpresPotrivit documentului, sustenabilitatea se traduce prin clădiri eficiente energetic, cu sisteme geotermale incluse, pentru a răci/încălzi întreaga clădire, sau birouri cu cât mai multă lumină naturală.
Companiile au început să implementeze planurile de revenire progresivă a angajaţilor la birou, iar în domeniul imobiliar există deja o preocupare constantă pentru sustenabilitate, arată o analiză publicată, marţi, de o companie specializată în servicii imobiliare oferite mediului antreprenorial.
Potrivit documentului, sustenabilitatea se traduce prin clădiri eficiente energetic, cu sisteme geotermale incluse, pentru a răci/încălzi întreaga clădire, sau birouri cu cât mai multă lumină naturală.
"După o perioadă lungă în care interacţiunile sociale au fost la un nivel scăzut iar coeziunea echipelor a avut de suferit, facilităţile oferite de noile business-parcuri din Bucureşti care oferă zone verzi în curtea interioară sau pe terasele generoase reprezintă motive în plus pentru încurajarea revenirii la birou a angajaţilor. Totodată, au apărut concepte ca forest bathing, care înseamnă să înmagazinezi toată experienţa olfactivă din jurul tău când eşti într-o pădure, să miroşi flori, să simţi vântul, să auzi triluri de păsări, să guşti fructele de pădure, sau public wellness spaces, spaţii create în interiorul clădirilor care să amintească de bunăstare, pauze şi natură, eventual chiar cu o ieşire suplimentară spre mediul exterior, într-o zonă de parc sau spaţiu verde", menţionează ESOP.
Conform sursei citate, U-Center este un exemplu de business park din Bucureşti care oferă un acces facil atât la spaţiile verzi din interiorul proiectului, cât şi la cele două parcuri aflate în proximitate: Parcul Tineretului şi Parcul Carol. Astfel, cei care doresc ca, înainte sau după orele de lucru, să se plimbe în natură au la dispoziţie pentru jogging turul parcului (2,1 km), turul lacului (1,4 km) sau turul mausoleului (1,2 km).
Un alt exemplu este One Cotroceni Park, un proiect imobiliar axat pe regenerare urbană, cu zone verzi, piste de alergare în aer liber, piscină, pe lângă restul de facilităţi care completează complexul. De asemenea, clădirea oferă şi grădini suspendate pe cinci niveluri şi mai multe spaţii verzi.
De asemenea, J8 Office Park, un parc nou de afaceri livrat în timpul pandemiei, şi care pune accent tot pe spaţiile verzi, este situat în partea de nord a Capitalei, foarte aproape de zona Romexpo. Cele două clădiri au mai multe terase exterioare şi terase pe acoperiş, dar şi facilităţi pentru biciclişti.
"AFI Tech a finalizat în acest an faza a doua de construcţie. Complexul oferă 5.000 mp de spaţii verzi şi este dezvoltat în stil campus IT&C, într-un complex urban care pune la dispoziţie angajaţilor la exterior grădini verzi, inclusiv zone de fântâni care completează spaţiul. Sema Parc, situat în partea de vest a Capitalei, urmează să livreze în acest an încă două corpuri de clădire, Oslo şi London, care astfel vor completa stocul de spaţii de birouri clasa A deja existent în parcul de afaceri. Dezvoltatorul a gândit tipologia business parcului cu spaţii deschise cu scopul de a crea un mediu pietonal atractiv. Diverse scuaruri, zona verde generoasă din centru, precum şi o zonă pietonală largă de-a lungul Splaiul Independenţei sunt destinate celor care vor să facă mişcare în aer liber. În plus, o buclă pietonală este condusă în jurul parcului central pentru mers cu role, cu bicicleta sau pe jos", relevă analiza de specialitate.
ESOP este una dintre companiile de referinţă în piaţa imobiliară din România. Din 2013, compania a devenit membru afiliat al CORFAC International - Corporate Facility Advisors - o alianţă de companii imobiliare antreprenoriale angajate să ofere servicii de calitate la nivel local, naţional şi internaţional.
CORFAC International oferă servicii imobiliare cu o acoperire în 61 de locaţii din America de Nord şi în mai mult de 24, în alte ţări pe plan internaţional, cu peste 8.500 de tranzacţii anual, cuprinzând 55 milioane mp, evaluate la peste 5,2 miliarde de dolari.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 10472 / 19590 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...