ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dana Spinanţ, numită directoare generală a Direcţiei Generale pentru Comunicare a Comisiei Europene

29 Noiembrie 2023   |   Agerpres

În noua sa capacitate, "ea se va folosi de cunoştinţele ei exhaustive în diferite aspecte ale comunicării, concentrându-se pe asigurarea unei conduceri strategice şi coordonarea unor proiecte majore", mai menţionează executivul comunitar.

 
 
Comisia Europeană a numit-o miercuri pe Dana Spinanţ directoare generală a Direcţiei Generale pentru Comunicare a Comisiei Europene (DG COMM), care devine astfel primul român ce deţine o astfel de funcţie, informează un comunicat al executivului comunitar.
 
"Cu o experienţă profesională de 30 de ani, între care aproape 14 la Comisie şi 6 ani în diverse roluri manageriale în domeniul comunicării politice, Dana Spinanţ este excepţional de bine calificată pentru noul ei rol. Ea a jucat un rol esenţial în conturarea comunicării politice strategice a Comisiei faţă de media, public şi alţi actori. De asemenea, ea a jucat un rol important în dezvoltarea unor campanii de comunicare şi în extinderea prezenţei Comisiei pe social media", se menţionează într-un comunicat al CE.
 
În noua sa capacitate, "ea se va folosi de cunoştinţele ei exhaustive în diferite aspecte ale comunicării, concentrându-se pe asigurarea unei conduceri strategice şi coordonarea unor proiecte majore", mai menţionează executivul comunitar.
 
Dana Spinanţ a deţinut până acum poziţia de director general interimar la DG COMM, unde a mai ocupat în trecut şi funcţia de director pentru comunicare politică. De asemenea, Dana Spinanţ a fost adjuncta purtătorului de cuvânt şef al Comisiei Europene între decembrie 2019 şi octombrie 2023, conform comunicatului CE.
 
Eurodeputatul Siegfried Mureşan, care deţine funcţia de vicepreşedinte a grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, a felicitat-o pe Dana Spinanţ pentru numire. "Dana Spinanţ este primul cetăţean român care preia conducerea unei direcţii generale a Comisiei. Această numire arată că România capătă un rol din ce în ce mai important în instituţiile europene şi pe plan internaţional", a postat el pe Facebook.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 783 / 16375
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații, alături de cumpărător în tranzacția de 432 mil. lei prin care Fondul Proprietatea și-a vândut acțiunile deţinute la Engie România. Echipa, coordonată de Lucian Bondoc
Teodorescu Partners a asistat Autonom Protect în achiziția Nova Ria24
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Stănescu Vasile & Asociaţii și Strelia CVBA apără România în procesul intentat de Pfizer la Bruxelles, cu pretenții de peste o jumătate de miliard de euro plus dobânzi. Cine sunt apărătorii României și ce îi recomandă
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
Chambers Global 2024 | RTPR, singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (8), Filip & Company (6), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”
Bohâlțeanu & Asociații, implicată într-o nouă tranzacție importantă din domeniul industriei aviatice | Firma de avocați a asistat grupul Christian Tour în procedura de preluare de la Aegean Airlines SA a 51% în cadrul companiei aeriene românești Anima Wings Aviation SA. Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner) și Daniela Milculescu (Partner), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Lista scurtă a finaliștilor “Chambers Europe Awards - 2024” | Cinci firme din România luptă pentru trofeu: CMS, NNDKP și Schoenherr, prezențe constante la gala premiilor, RTPR intră în competiție propulsată de activitatea intensă din ultimul an, iar Filip & Company este nominalizată pentru a treia oară consecutiv
DLA Piper | The Opportunity: Lawyer, Employment
Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement obține la ICCJ o soluție definitivă în favoarea unui cunoscut operator de restaurante, într-o dispută judiciară cu un probatoriu voluminos, care a durat peste 4 ani. Proiect coordonat de Ioana Gelepu (Managing Partner)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...